Rx 580 + i5 7600K

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Kemr98
Nováček
Nováček

Rx 580 + i5 7600K

Příspěvek od Kemr98 »

Dobrý den,

rozhodl jsem se postavit si PC a nějak jsem se zarazil s výběrem toho nejlepšího. S cenou ještě nejsem plně rozhodnutý, čím míň, tím líp, ale to nejlevnější nechci. Viděl bych to tak do 30 000 max, ideálně do 26 000.

Začal bych asi u GK, která bude 100% RX 580 8GB, otázka je, zda vybrat MSI/Sapphire nebo Gigabyte aorus XTR, který se mi docela líbí, tady si nejsem vůbec jistý, protože je to novinka a moc toho není, našel jsem nějaké videa s testem těchto karet a ta gigabyte byla společně s asusem nejlepší, kdy tyto karty převyšovaly ostatní o 1-2 FPS, ale jde mi hlavně o chlazení, tichý chod není důležitý, je to jen malé +.

Dále procesor, tam jsem rozhodnutý, že to bude i5 7600K, do AMD nechci jít, jelikož se jedná o PC, který je zaměřen jen na hraní her.

Základní deska, tady by to měla být nějaká s chipsetem Z270, ale vůbec nevím která, našel jsem tuhle : https://www.alza.cz/gigabyte-z270xp-sli ... d=18853160, ale opravdu nevím, tady jsem v pasti. Mám v plánu taktovat procesor, určitě né moc, ale chtěl bych, aby to šlo, v budoucnu bych možná chtěl nahodit GK do CF, jelikož si budem s kamarádem kupovat stejnou GK, tak můžeme někdy otestovat, jak to půjde.

RAM, to bych chtěl asi tyhle https://www.alza.cz/kingston-16gb-kit-d ... d=18842853.

Bedna - tady jsem úplně v koncích, chtěl bych nějakou do 2000 a aby to v ní nebylo úplně narvané, aby byla tzv. vzdušná :D Design mě nezajímá, chci, aby měla dobrý airflow a aby byla prostorná, nic víc od bedny nečekám.

Zdroj - vybral jsem tenhle, ale jsem plně otevřen jakýmkoliv návrhům. https://www.alza.cz/corsair-vs650-d2191 ... d=18849164. Nejedná se o zdroj, který bych využíval na ten CF, na ten by se koupil jiný, nějaký pořádný

HDD/SSD - mám doma 2x 120gb SSD disk a přikoupil bych si asi 1TB disk od barracudy, který mám aktuálně v PC a jsem sním spokojen.

Optika - Tu mám doma, takže neřeším, využiji jen na instalaci win 7

Chladič na CPU, který není v balení. Chtěl bych nějaký do 1000 a aby vydržel minimální taktovaní...max o 0,4GHZ.

Nějaké chlazení navíc - samozřejmě bych ještě dokoupil nějaké větráčky, to už záleží na bedně.

Chci nějakou dobře sladěnou sestavu, která nebude dělat problémy a všechny komponenty si budou ,,rozumět''.

Děkuji za jakékoliv návrhy.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: Rx 580 + i5 7600K

Příspěvek od Dithius »

1) jestli chceš jit s tím PC na hraní her v Full HD tak ti RX 580 jednoznačně dobře poslouží. Za mě bych bral nejdražší Sapphire, protože udajně má vyb+ěrové čipy. Nevim na kolik je to žblebt ale má velmi vysoké takty na druhem biosu (na kartě je přepínač) má tam 1450 MHz core což je teda zatraceně hodně ikdyž nedělam si iluzi že to bude na vcelku vysokém napětí, ale jestli ti nevadí že karta bude žrát o 50W více tak bych to neřešil. A chladič má myslím dost dobrej. velkej masivní. Za mě teda sapphire Limited edition

2) jednoznačně jestli chceš mýt výkon tak ber vysocerychlostní paměti. 3200 MHz bych řekl je pro Intel zakladní frekvence. Velka propustnost pamětí velmi zvyšuje FPS ve hrach.

3) pokud máš peníze tak bych šel do 7700K 4/8 :) a pokud se nebojiš udělej delid)

4) SSD vpohodě využij svoje a kup nějaký 1 TB s 7200 Ot. pořád si myslím že nižeotačkové disky jsou hlavně na všednější data (fotky filmy) a že pokud dáš klasicke programy na SSD a nebudeš mit dost mista tak některe budeš mit i na plotnovem HDD a ten by mohl byt trochu neflexibilní.

5) desku za mě ASUS PRIME Z270-A. ma silnou kaskadu na lepší OC a má všechny featurky co potřebuje uživatel. Nějake edice s RGB a takove ty "herní" blbosti jsou dle mě jen balast

6) co se Zdroje týče tak corsair mám rád ale rozhodně do takového PC se nehodí Entry LVL zdroj. VS kategorie je otřesna. vem například Corsair 650x skvělý zdroj nebo pokud máš rad vysokou učinost tak HX model. Ja ho m ám a je skvělej. ikdyž to už je draha zaležitost.

za mě kdybys uvažil že chceš mit PC na trochu dele s 7700K bych to viděl takto ikdyž chápu že s překročeným limitem:
https://www.czc.cz/204092,176897,204224 ... 78436/kody

Jestli to nejde překročit tak tam hoď 7600K
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“