Upgrade pro Streamovani
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- joula
- Nováček

-
Re: Upgrade pro Streamovani
joo ja nerikam ze to je spatna cena vis co to urcite ne ja jen ze 32g ram nak nepotrebuju
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
za 15k by si mal novy 8 jadrovy ryzen aj s doskou... ktory je na stream daleko lepši ako 6700k ...
proste v tvojom pripade maš neake tri možnosti,,, kupit i7 neaky kompatibilny na tvoju dosku...
alebo bazarovy i7 6700 s neakou lacnejšou doskou. alebo najlepšia volba podotykam ovela lepšia volba na stream ako i7 6700 ,, bud ryzen 1600 alebo ryzen 1700 .. kedže pri tom OBS sa riadne zapoti už aj ta i7 6700 spolu s hranim neakej hry
proste v tvojom pripade maš neake tri možnosti,,, kupit i7 neaky kompatibilny na tvoju dosku...
alebo bazarovy i7 6700 s neakou lacnejšou doskou. alebo najlepšia volba podotykam ovela lepšia volba na stream ako i7 6700 ,, bud ryzen 1600 alebo ryzen 1700 .. kedže pri tom OBS sa riadne zapoti už aj ta i7 6700 spolu s hranim neakej hry
- joula
- Nováček

-
Tak ja fakt nevim :/ ctu fora atd atd nekdo rika intel 6700 nekdo ryzen o tom ryzenu se pise hodne asi bych sel do neho jestli teda doporucite na ten stream kazdopadne pokud prejdu z intelu na amd co vsechno budu muset vymenit ? a zdroj bude stacit ? popripade jakou desku k tomu ryzenovi dekuji
- Fidor
- Začátečník

máš 3 možnosti:
1) koupíš jen (bazarové\použité ) CPU do stávající desky nejlépe i7 4790(k) nebo i7 4770(k).
(bazarového CPU bych se nebál ,na procesoru nemá moc co odejít) Když to nebude ono, dokoupíš dalších 8Gb RAM aby jsi měl 16Gb ale klidně můžeš až později až uvidíš že to těch 8Gb nezvládá.
2) pujdeš do novějšího Intelu např. i7 6700 nebo i7 7700. tady budeš muset koupit k procesoru ještě novou desku a Ram (rovnou 16gb)
3) AMD ryzen. Zde opět k CPU budeš potřebovat novou deksu + paměti Ram.
Rozhodně bych šel do 8 nebo více vláknového CPU pro streemování, ta i5 na to není.
Zkus se kouknout na kolik +- vyjdou jednotlivé možnosti a najít si u příslušných CPU výkon v daných hrách a uvidíš zdali ti to dostačuje + počítej s tím, že ten stream sebere dost výkonu.
1) koupíš jen (bazarové\použité ) CPU do stávající desky nejlépe i7 4790(k) nebo i7 4770(k).
(bazarového CPU bych se nebál ,na procesoru nemá moc co odejít) Když to nebude ono, dokoupíš dalších 8Gb RAM aby jsi měl 16Gb ale klidně můžeš až později až uvidíš že to těch 8Gb nezvládá.
2) pujdeš do novějšího Intelu např. i7 6700 nebo i7 7700. tady budeš muset koupit k procesoru ještě novou desku a Ram (rovnou 16gb)
3) AMD ryzen. Zde opět k CPU budeš potřebovat novou deksu + paměti Ram.
Rozhodně bych šel do 8 nebo více vláknového CPU pro streemování, ta i5 na to není.
Zkus se kouknout na kolik +- vyjdou jednotlivé možnosti a najít si u příslušných CPU výkon v daných hrách a uvidíš zdali ti to dostačuje + počítej s tím, že ten stream sebere dost výkonu.
AMD Ryzen 7 5700X3D; NH-D15S; Radeon RX 9060 XT 16Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; GIGABYTE MO27Q28G; Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic USB 2.0 - PS4 slim 2TB -.
- Gerbes
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já bych doporučil variantu 1) - na streamování to bude v pohodě stačit. Pokud bys chtěl i hodně stříhat a enkódovat video, tak pak by Ryzen dával smysl, ale jinak zbytečný...
- joula
- Nováček

-
Fidore dekuji ja nez jsem psal sem jsem premyslel prave nad tou I7 4790k pak jsem si rikal ted je naka nova generace nekoupim za tu cenu neco lepsiho ? no pak jsem sel na twitch a koukal jsem se na lidi co maj za pc nekteri i5 nekteri i7 ale nevidel jsem zadneho s ryzenem :/ je to asi blbost se takhle koukat to asi ano to moje streamovani nebude nak op rozumis proste takovej lepsi prumer bych tu kvalitu chtel jeste popremyslim pogooglim a rozhodnu se kazdopadne jeste jednou diky vsem a Fidore jakej chladic bys bral na tu I7 4790k
- joula
- Nováček

-
Gerbes jen stream casem mozna nake videa na youtube ale nic vazneho rozumis
- Gerbes
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak pak jak říkám - 4790(k) bude v poho. Jen otázka, jestli jí seženeš za nějaké rozumné peníze. Chlazení bude stačit BOX pokud nebudeš přetaktovávat (pokud máš alespoň trochu průvan v bedně). Pokud chceš taktovat, tak je to jednoduchý - čím lepší chladič tím lepší taktování 
- joula
- Nováček

-
Jasny rozumim diky moc