Nová sestava

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Nová sestava

Příspěvek od Viky.05 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat na Váš názor na tuto sestavu:
https://www.czc.cz/185922,202401,209106 ... 08287/kody

RAM už mám doma, Corsair Vengeance 2x16Gb 3000Mhz

Sestava bude k monitoru s 3440x1440 rozlišením. PC bude jen na hraní

Tak co myslíte?
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Re: Nová sestava

Příspěvek od -Vladimir- »

Já bych vzal Ryzen 7 1700 a dotaktoval na 3,7-3,8 GHz. 1700X i 1800X jsou totéž bez dodávaného chladiče a nataktované...
ignorelist: Stratos (již trvale)
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

Jestli to je jen na hry, tak mi přijde skoro zbytečné to stavět na Ryzenu. KabyLake by byl lehce výkonnější. Ale pokud to tak chceš, tak OK - plus jak píše Vladimír, když budeš taktovat, tak stačí 1700 - koukni na recenzi tady na PCT. Jinak tu bednu používám a je super, fakt prostorná.
Isp0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Isp0 »

Naopak volba Ryzenu je zcela logická.. Za půl roku tu máme CanonLake, což budou Ryzeny Intelu a herní výkon AMD Ryzen rychle roste.. Aj vývojáři jásají. Recenze tady na PCT je stará.

K sestavě - M.2 bych nechtěl ani omylem, raději HHHL a ještě jen pokud využiješ.. Což u hraní nehrozí.
Deska = Low End.. Alespoň B350 PC MATE.
Grafiku ne e... MSI GTX1080 Ti GAMING X.
Desktop - CPU: AMD Ryzen 5 1600 MB: MSI X370 SLI PLUS RAM: Kingston HyperX Fury 32GB 2666MHz GPU: MSI GTX1060 6GB ARMOR SSD: Kingston KC400 512GB, Corsair Force LS 480GB HDD: WD Red Pro 2TB, Seagate IronWolf 4TB PSU: Corsair RM650x Case: Fractal Design Core 2500 CPU Fan: Arctic Freezer 13 Case Fan: Arctic Fan F12 Silent, Arctic Fan F14 Silent
Notebooky - Dell Inspiron 13z 5378
Smartphone, tablet - Huawei P10&iPad 128gb wA9
Monitory - BenQ BL2710PT, Dell P2417H
Datová úložiště - QNAP s WD Red Pro, Externí SSD Samsung 850 Pro 512GB
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Taktovat právě nechci. Proto ta 1800x

HHHL mi přijde horší řešení, než m.2 a to s toho důvodu, že na ni bude foukat přímo grafika, kdežto m.2 je hned pod grafikou, mimo dosah větráku

Desku bych klidně vzal i X370, kdyby byla mATX. Na mATX je bohužel ten GB nejlepší

O té grafice jsem četl, že pískají cívky. I když nechápu, jak u tak drahé grafiky může být vůbec nějaký problém...
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

To je věštění z koule. Teď je KabyLake sázka na jistotu. O malinko větší výkon, o malinko levnější, méně problémů se stabilitou. Podle mě je to lepší než nějaké vyhlídky. Ale Ryzen bude určitě taky v pohodě.

M.2 - je v poho, ale rychlost je spíš pro radost, než že by to mělo nějaký velký reálný přínos. Normální SSD stačí a je tam lepší poměr cena/výkon
Deska - podle mě taky v pohodě, na normální používání stačí, osobně mám radši ASUS (tady třeba ASUS PRIME B350M-A - AMD B350), ale to je věc vkusu. PC MATE by se nevešla do bedny
Grafika - jakákoliv 1080Ti, je super a stojí podobně, tady je to taky věc vkusu
Isp0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Isp0 »

Ne, M.2 disky se až na výjimky přehřívají a throttují. HHHL mají chladiče a Thermal Throttlingu se nemusíš bát. Taktování Ryzenu je jednoduché a myslím, že ho zvládne každý tupec. Dal som to aj já :D
GAMING X je tichá a dobře se taktuje.. Pokud máš zájem.

2Gerbes KabyLake má vyšší výkon tak v singlethreadu.. jenže ten už lepší nebude, proto se začne inovovat do jader... 4c/8t je za tu cenu nesmysl.. Můžeš mít 8c/16t. Ještě s příjemným TDP a spotřebou. Stabilita? Rozviň to.
Desktop - CPU: AMD Ryzen 5 1600 MB: MSI X370 SLI PLUS RAM: Kingston HyperX Fury 32GB 2666MHz GPU: MSI GTX1060 6GB ARMOR SSD: Kingston KC400 512GB, Corsair Force LS 480GB HDD: WD Red Pro 2TB, Seagate IronWolf 4TB PSU: Corsair RM650x Case: Fractal Design Core 2500 CPU Fan: Arctic Freezer 13 Case Fan: Arctic Fan F12 Silent, Arctic Fan F14 Silent
Notebooky - Dell Inspiron 13z 5378
Smartphone, tablet - Huawei P10&iPad 128gb wA9
Monitory - BenQ BL2710PT, Dell P2417H
Datová úložiště - QNAP s WD Red Pro, Externí SSD Samsung 850 Pro 512GB
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Ten ASUS má ten m2. před grafikou, to by mohlo být ještě lepší, aby tam nebyl ten throttling. Jinak k m.2 dokoupím tohle: https://chlazeni.heureka.cz/alphacool-h ... 0mm-black/ to by mělo taky pomoct. S tou stabilitou by mě to taky zajímalo
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

M2 můžou throttlovat v syntetických testech. Při hraní her to rozhodně nehrozí.
Ryzen měl problémy se stabilitou, zejména právě při taktování, ale třeba i byl náchylnější na paměti (byl problém je dostat nad 2666). Plus se objevovali různé zvláštní chování při HT apod. Vím, že se asi většina věcí už odladila, ale jak jsem psal, intel je podle mě pořád v tomhle odladěnější a těch problémů je méně.
Co se týče té výhondosti do budoucna, já si opravdu nemyslím, že to bude takové terno. Ještě dneska většina her jede právě singlethread. Jen málo her vytíží 4 jádra. Ale máš pravdu, že pokud skutenčě vývojáři začnou hromadně využívat vícevláknové procesy, tak bude 8 jadro výhoda. Ale podle mě, než se tak stane, bude čas na nový upgrade...
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

Na to chlazení M2 se vykašli. Tyhle přelepky jsou spíš na škodu než že by tomu pomohli. Pokud budeš mít ve skříni alespoň trošku průvan, bude to v pohodě. Jak jsem psal - při normálním používání ti M2 disk throtlovat nebude a CrystalMark určitě moc často nehraješ :)
Viky.05
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Viky.05 »

Dobrá a jinak nevadí, že ta základní deska je jen B350, jo?
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

vobec nie, tiez mam B350/mATX a bez problemov - cpu nataktovany na 3.925MHz@1,3V, teploty 50-55°C
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“