http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p9310111
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p9310231
pájka se super
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Heh už na příkladu Vegy je vidět, že AMD až tak moc výrobní náklady ani množství použitého křemíku netrápíhavli píše:Protoze by to prineslo mensi vyrobni naklady, 2 die vs 4 (navic by pak nebyly spory o tom, jak jsou vlastne jadra rozlozene). Navrhnout a vyrabet dve verze pouzda CPU snad zase nestoji tolik...

ty cena je imho pořád přestřelená ARGU.... těch 70 $ spočítal někdo na Redit fóru jako přiklad, pokud by na wafferu byla polovina čipů nefunkční, což je naprostý nesmysl.ArgCZ píše:někde jsem četl že náklady na EPYC včetně zapouzdření jsou 250 USD, ale už nemůžu najít kde, Ryzen do desktopu prý 70 USD
ale netuším jak moc to je reálná nebo vycucaná či někým spočítaná částka
mně vychází cena Ryzenu asi na 25-30 $. Nevím jestli je ten rumour pravdivý, já jsem někde četl cenu myslím okolo 40 $ za jedno die což je docela blízko těm 30 $. Vzhledem k velikosti die a jejich počtu na wafferu je ta cena reálná.This leak also indicates the high profit margin that will move to the AMD Ryzen Threadripper family, where each processor would have a manufacturing cost around $ 110-120, costs that include die and CPU packaging, if the above rumor is true, that AMD will enjoy a profit margin of $ 729/739 per CPU.

Bude, je to naopak možná jendodušší. Na TR jsou požadavky frekvence, u Epyc nikoliv. Zároveň je to možná rezerva socketu i do budoucna pro desktop, až 32C/64T. Ale elektricky jsou i nějaké piny na desce nevyužité, co mám info od AMD...Spíše pro příští generace.Jan Olšan píše:Ty bláho, Del měl pravdu. Hodně zvláštní, IMHO. To jako fakt nemají možnost testovat ty čipy před pouzdtřením? Nebo k standardním 2-die budou přimíchávat harvested balení z výroby Epyců, které neprošly?
Jestli bude každej TR mít 4 řipy uvnitř, tak je to dost neefektivní. Pouzdro by jinak nemuselo být jiné.

Docente přemejšlej, to by přece nemohlo vůbec fungovat. Ty patice DIMMů pamětí musí být natvrdo připojené k určitým pinům v patici a nejsou vzájemně zaměnitelné, to zcela vylučuje jiné zapojení než ke dvěma Zeppelin dieDOC_ZENITH píše:Jen doufejme že AMD nekecá a že jádra a paměťové řadiče budou aktivní jen u těch 2, a ty další 2 disabled a aktivní jen NB pro více PCI-E. Kdyby to bylo 4+4+4+4 tak by to mnělo negativní vliv na výkon (quad-numa + víme že ryzen pod 6 jader na CCX jede hůře). Stejně to už bude overkill, 16C 32T win nezvládaj. Kor práce s numou a pod. Myslim si že ten trend "čím více cores tím více addidas" skončí pro spoustu lidí studennou sprchou. Ano v Cinebenmchci to bude skvělý, ale praktickej výkon bude dost otázka.