A máš aspoň približne info, aký je rozdiel v tej marži? Ja viem len že ASP je v DCG asi 4 až 5 krát vyššia a je mi jasný rozdiel vo veľkosti kremíkov... Ale neviem cenu za wafer v ich továrňach takže ťažko povedať čo na to marže.
DOC_ZENITH: Z toho mám dojem že najlepšie by zrobili, ak by sa vrátili k veľkej zdieľanej L2 bez L3.
LastPCgamer: Nepredávajú sa ako serverové. Predávajú sa ako workstation/HPC, kde využijú svoju silnú FPU. Alebo ako datacentrové, kde majú tých 99%. Ale inak tu je stále pár miliardový trh pre servery iných architektúr kde sa aj napriek o niečo rozdielnym cenám Intelu presadiť nedarí.
Myslel som to tak, že z takého z14 alebo V100 sa teoreticky dá kopa v desktope nepotrebných vecí osekať a tým eventuálne urobiť slušný desktopový produkt. Ale čo Skylake-X a Xeony? Uznávam že tou zmenou cache by si pomohli (aj keď myslím že to je vec optimalizácie) ale všeobecne. Jadrá sú identické ako v desktope, a ospravedlňujem sa ak sa to niekoho dotkne, ale to že pridajú viac pci liniek, vyvedú QPI a samozrejme dajú viac jadier z toho serverový procesor nerobí.