Srandista píše:No v tomto som zajedno s Igoresom. Pokial uz niekto kupuje M.2 disk, a nie je to NVMe, tak je to premarnena prilezitost. Bo SATA disk do M.2 slotu vlastne neprinasa nic navyse.
smysl to má, pokud má člověk třeba notebook a SATA slot je už obsazený třeba jiným SSD... můj případ
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
racecar píše:Iba pohodlnost a ziadne kable za rovnaku cenu.
nie vždy , hlavne tá cena
pokiaľ to ale neni NVME ta je to úplne fuk
a nemá to žiadne výhody, alebo nevýhody ale každý si niečo najde
proste primerane situácii
Z jakého důvodu? Jediný důvodem zůstává absence UEFI 2.3.1 - aktualizace, modifikace biosu, nebo "alternativní cesta".
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Osobně si myslím, že je to jedno jakou značku a model zvolíš. Důležité je, že se jedná o NVME M.2 PCIe 3.0 X4. Vyber si disk dle dostupných prostředků a dostačující kapacity disku. Ano, dá se velice dlouho polemizovat a vést žabomyší války o tom, kterej disk je lepší, avšak u normálního užívání je to úplně jedno. Já mám osobně Samsung 961 v kapacitě 256 GB a jsem naprosto spokojen. Samozřejmě by se mi líbil o kapacitě 1 TB, ale to už je o kompromisech a o tom, co skutečně potřebuji. Pokud bych měl doporučit nějaký konkrétní ssd, doporučil bych Samsung 960 Evo. Ale můžeš vybrat i Intel, Crucial nebo na co narazíš, avšak s těmito disky nemám zkušenost. Pročti si tohle vlákno od začátku, je tu napsáno spousty dobrých tipů. Rozhodnout se musíš sám.
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, CPU: Ryzen 3600, GPU: Gigabyte 1660 Super, RAM: HyperX Predator 16GB, HDD: Samsung 970 EVO NVMe 500 GB, WD Blue 4 TB, WD Green 4TB, PSU: Fortron HYPER M 700W, Case: Corsair Carbide Serie SPEC-01