začal jsem přemýšlet nad tím, že bych si poskládal PC sestavu, aktuálně jedu na notebooku. PC bych využíval především pro práci, ale také bych si rád na odreagování zahrál nějaké hry, pokud možno si to užít naplno.
Práce - programování, real-time kompilace zdrojových kódů po uložení souboru, práce s grafikou (Photoshop, Illustrator)
Hry typově - GTA V, CS:GO, Witcher 3, Mafia 3, PUBG, ...
Něco jsem si už dokázal poskládat, nějaké obecné znalosti ohledně HW samozřejmě mám, ale do detailu tomu nerozumím. Proto bych vás chtěl poprosit o připomínky, co bych měl vyměnit/ubrat/přidat, aby to vyšlo výkonově či cenově lépe. Má cenová hladina je někde mezi 35 - 50 000 Kč.
Aktuálně mám vybráno tohle: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... E686C617E6
- Vůbec si nejsem však jistý u skříně, takže tady určitě poprosím o návrhy. Nechtěl bych žádnou herní svítící obludu, ale spíše "elegantní" a prostornou.
- Chlazení teď na Alze nabízejí nějaké přímo k tomu procesoru, takže by popř. stačilo to
Do budoucna plánuji minimálně:
- rozšířit OP na 32-64 GB (pokud by se ušetřilo někde jinde, možná do těch 32 GB půjdu rovnou) - už teď na notebooku při běžné činnosti mám využito 13-14GB/16GB
- rozšíření HDD o nějaký ten TB - prostor potřebuji především pro práci (zdrojové kódy, obrázky, PSD grafika, ...), dělám současně na spoustě projektech - ideálně také něco do RAIDU pro zálohu, nemůžu si dovolit přijít o nějaká data
- QHD/4K monitor s nějakou vyšší obnovovací frekvencí, zatím budu mít klasické LCD 1920x1080 60Hz.
Děkuji všem za pomoc a případné návrhy.