Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, kolik je vhodné místo pro systémový oddíl?
Tedy kolik % volného místa je dobré mít pro systém?
Tedy když bude mít systém i s programy třeba 60 GB, tak by měl mít třeba disk 10% volného prostoru tedy 60 * 1,1 = 66 GB diskový oddíl, aby systém běžel bez problému.
Dále jak je dobré rozdělit disk na oddíly? Stačí na systém a na zbylá data (kde bude i bitová kopie systému) a nebo tři oddíly (systém, data, bitová kopie)?
Nebo už v dnešní době vůbec disk nerozdělovat?
Děkuji za informaci a zkušenosti
Ideální místo pro diskový oddíl se systémem
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- napad
- Začátečník
-
Ideální místo pro diskový oddíl se systémem
Sestava:Sapphire Radeon HD 6670,AMD Phenom II X6 Six-Core,Gigabyte MB 870A-USB3,AMD,8 GB RAM,Seasonic Focus Plus 550 Gold,SAMSUNG EVO 840 120 GB,WD RED 2TB,Windows 7 Home
- anarkii
- Začátečník
Re: Ideální místo pro diskový oddíl se systémem
Pro bitovou kopii nemá smysl vytvářet extra oddíl, když už, tak extra HDD. Jinak bych to určitě rozdělil, na OS vyhrazuju kolem 40 GB.
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | PNY GeForce RTX 3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
- napad
- Začátečník
-
Bohužel mi disk nejde rozdělit, tak jak bych potřeboval.
Mám 1 TB disk a chci jej rozdělit na 700 GB a zbytek pro systém.
Bohužel mě to dovolí rozdělit jen na 454 GB a zbytek systém. Údajně více nejde, z důvodu nepřesunutelných souborů.
Vypnul jsem pagefile a snažil jsem se vypnout i hibernaci, ale tam mi to v příkazovém řádku napsalo chybu 0x65. Dal jsem i defragmentovat disk, ale ani to nepomohl.
Tak že asi budu muset nechat disk v celku, jelikož dělit jej napůl je zbytečné.
Mám 1 TB disk a chci jej rozdělit na 700 GB a zbytek pro systém.
Bohužel mě to dovolí rozdělit jen na 454 GB a zbytek systém. Údajně více nejde, z důvodu nepřesunutelných souborů.
Vypnul jsem pagefile a snažil jsem se vypnout i hibernaci, ale tam mi to v příkazovém řádku napsalo chybu 0x65. Dal jsem i defragmentovat disk, ale ani to nepomohl.
Tak že asi budu muset nechat disk v celku, jelikož dělit jej napůl je zbytečné.
Sestava:Sapphire Radeon HD 6670,AMD Phenom II X6 Six-Core,Gigabyte MB 870A-USB3,AMD,8 GB RAM,Seasonic Focus Plus 550 Gold,SAMSUNG EVO 840 120 GB,WD RED 2TB,Windows 7 Home
- zombux
- Odborník PCT
kup si cca 120GB SSD, systém nainstaluj na něj a máš optimální řešení. šachování s oddíly na harddisku je stejně k ničemu, efekt mizivý. naopak pro zálohování toho SSD je ideální
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- napad
- Začátečník
-
V notebooku je jen jeden HDD a měnit ho za SSD nemá smysl.
Už jen kvůli ceně za GB.
Jinak oddíly jsou dobré z důvodu zálohování, popřípadě přeinstalaci systému. Také částečně kvůli lepší přehlednosti.
Už jen kvůli ceně za GB.
Jinak oddíly jsou dobré z důvodu zálohování, popřípadě přeinstalaci systému. Také částečně kvůli lepší přehlednosti.
- werygood
- Začátečník
Pokud máš v NTB DVD mechaniku, SSD by mohlo jít místo ní.napad píše:V notebooku je jen jeden HDD a měnit ho za SSD nemá smysl.
Už jen kvůli ceně za GB.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak zmysel to má otázka je či sa to dá že
aký je to NB
inak je fuk ako to rozdelíš, samozrejme systém na okraji HDD je narýchleší ale v zhľadom na to že je to NB hdd aj tak to neni/nebude hitparáda...
a je vôbe otázne či to stojí za námahu
aký je to NB
inak je fuk ako to rozdelíš, samozrejme systém na okraji HDD je narýchleší ale v zhľadom na to že je to NB hdd aj tak to neni/nebude hitparáda...
a je vôbe otázne či to stojí za námahu
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X