ifkopifko píše:Konkrétny nie si vôbec.
Definuj "špatné nastavení". Z toho čo si zatiaľ napísal je to zrejme také, že to už nebeží plynule na i7?
Ja vôbec nepochybujem o tom, že každý streamer si to v praxi nastaví podľa možností svojho HW a použitej služby a pôjde mu to plynule aj na i5. Nič to ale nemení na tom, že ten Ryzen zvláda aj to, čo i7 už nie.
Tady asi naopak nechápeš ty, co píšu. Jasně jsem napsal, že nevím, co tam nastavili blbě. Něco ale určitě ano a možná ani o tom neví, protože při tom identickém nastavení, co citoval Hladis, ti garantuji, že to na Core i7 poběží naprosto plynule i bez nastavování priority nebo affinity procesu.
A ten druhý odstavec... Napsal jsem, že jsem očekával, že Ryzen na tom bude lépe a jeho výkon vůbec nezpochybňuji. Já jen zpochybňuji to brutální dropování framů kvůli 7700K.
ifkopifko píše:Akože WTF? To dúfam nemyslíš vážne... pri používaní len rýchlych presetov na stremaning H.264? H.265 je výpočtovo oveľa náročnejší a bez dedikovaného encoderu (HW) je podľa mňa vždy schodnejšie zvýšiť bitrate pri H.264 než prejsť na H.265.
Asi jsi přehlédl slůvko "datově".... Ano, náročnější na výpočet je, proto nemůže nastoupit už teď a ještě nějakou dobu to potrvá. Při stejném bitratu se bude moct divák v budoucnu dívat na lepší kvalitu obrazu. Výkon HW pro enkódování H.265 roste rychleji než rychlosti připojení u lidí, proto se aktuálně kvalita streamů moc nezvyšuje, protože jak uvedl iOioo, má to potom velký dopad na lidi s pomalejším připojením, kterých je furt hodně. Nebo se snad při stejné datové náročnosti můžeme s H.264 dostat na stejnou kvalitu jako s H.265? O tom dost pochybuji.