nahodil jsem do nového notebooku DELL gaming 7000 WD Black PCIE SSD 256GB a celkem mě překvapila teplota kolem 50 stupňů. Není ta teplota vysoká a nemůže to mít nějaký vliv na HDD, který je kousek od SSDéčka? Nemám uvažovat nad výměnou?
Díval jsem se na cnews, kde mají podobné teploty všechny SSD, a celkem mě to překvapilo.
Lenze tie disky testovali v desktope, kde teploty budu pochopitelne skrz kopec miesta okolo diskov lepsie ako v stiesnenom notase. Moje SSD a HDD (2,5") maju teraz v desktope 35°C, a to su za zakladnou doskou bez akehokolvek aktivneho chladenia.
A len tak pre into, tie najvykonnejsie NVMe v zaprahu idu kludne aj cez 80°C.
Inak, flash pamatiam vysoke teploty napriek vseobecnemu povedomiu prospievaju, problem predstavuju len controller, ale to az pri extremoch.
Srandista píše:Lenze tie disky testovali v desktope, kde teploty budu pochopitelne skrz kopec miesta okolo diskov lepsie ako v stiesnenom notase. Moje SSD a HDD (2,5") maju teraz v desktope 35°C, a to su za zakladnou doskou bez akehokolvek aktivneho chladenia.
.
Proč si to myslíte? Podívejte se do útrob některých kvalitních pracovních stanic, stolních počítačů a notebooků. Disky jsou umístěné ve vlastních chladičích, nebo jsou lepené na hliníková těla notebooku např.: Apple Macbook Pro. Nezáleží v čem, ale jak je to udělané celkové chlazení.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo