ahoj,
nevite jak na tom je co se vykonu tyce integrovana grafika v a12-9800 (prip a12-9800e) vuci stary atine HD4670 s 512MB DDR4 pameti (750MHz jadro, 2000 MHz pameti)? btw. max rozliseni co mam je 1680x1050...
snazil jsem se neco najit, ale nasel jsem jen synteticky testy... ohledne toho, co s tim chci pripadne hrat, tak vetsinou stary veci (nejnovejsi co planuju hrat je witcher 2 )...
A12-9800 je slabá a A12-9800SE ešte slabšia.
Aký máš rozpočet? Ak si ochotný investovať ~150 eur, tak podľa mňa je lepšie riešenie pentium G4500 a k tomu Nvidia GT1030 alebo radeon RX550, radeon je výkonnejší ale aj žravejší.
Je to síce o ~50 eur drahšie, ale v hrách je to výkonovo ďaleko lepšie a vystačí ti určite dlhšie ako to APU.
díky za odpovědi,
upřímně momentálně ještě nejsem rozhodnutý o výměně stávajícího počítače (zatím mi na vše víceméně stačí, jen se začíná pomalu zpomalovat...), každopádně mi padla do oka platforma am4, kde uvažuju o mini-itx stroji... otázka ohledně výkonu gpu směřovala vlastně na varianty - bristol ridge vs. ryzen 3 (1200/1300x) + stávající grafika...
PS. klidně je možný že se nakonec rozhodnu pro iMac, kde hry co mám na GOGu jsou pod macOS podporovaný...
Nerdis píše:Nevím v jakém smyslu zpomalovat. Ale můžeš koupit ssd, na který dáš systém a bude to vše svižnější, kor u těch starších pc to je dost znát
no myslel jsem to tak, ze pokud budu mit grafiku s 2GB a tu samou se 4GB, tak kterou vzit pro hrani starsich her pri rozliseni max FHD... ale ted to je jedno, uz jsem se rozhodl