Be quiet! Silent Loop 360mm

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pavlovic1
Začátečník
Začátečník

Be quiet! Silent Loop 360mm

Příspěvek od Pavlovic1 »

Dobrý den,koupil jsem si tento AiO set a nevyjde mi délka hadic.Mám vybrané tyto hadice:http://www.jscomputers.cz/produkt/Tygon ... 2008001.PC skřín mám viz. podpis.Moje otázka je jak je to s naplněním tohoto AiO kapalinou?Je mi jasné že na vodním bloku je k dolévání kapaliny otvor se zátkou k tomu určený.Ale kolik kapaliny do toho nalít,když tam není expanzka?A jak se to odvzdušnuje?A mám k těm hadicím vzít tyto fitinky:http://www.jscomputers.cz/produkt/Bitsp ... 00001,nebo ty co tam jsou dostačují?Nebude s nimi problém po rozdělání že potečou?Předem děkuji za odpovědi.
r7 2700x|custom water cooling|asus strix x470-f gaming|asus dual rtx 2080ti|2x 16gb corsair vengeance lpx DDR4 3000mhz|ssd samsung 830 60gb|ssd samsung 850evo 250gb|ssd crucial mx200 500gb|asus xonar phoebus solo|swissonic asm7+swissonic sub10|evga supernova 750W G2+cablemod white/red|in win 909 black|samsung c49hg90|win 10 home 64bit
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Be quiet! Silent Loop 360mm

Příspěvek od MaWa »

Ta Norprene hadice pro tohle použití není úplně ideální, ber raději http://www.jscomputers.cz/produkt/Tygon ... _-_1m.html

Fitinky můžeš použít znova bez problémů.

Musíš položit case na bok, odšroubovat tu zátku a dolévat kapalinu tak dlouho dokud bude ubývat...pak to nechat na tom boku tak jednu až dvě hodiny (zavřít zátku), pořádně PC zatížit aby se to zahřálo, pak to vypnout, dolít do maxima a hotovo.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Pavlovic1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlovic1 »

A musí být to AiO v PC při dolévání?Moc si nedokážu představit to dolévání s pc na boku když ta zátka je ze strany tak bude politá celá základovka.Protože není vubec vidět kolik tam je kapaliny až dokud to nepoteče ven.Nestačí dolít do plna mimo pc napojit na zdroj,nechat to protočit a znovu dolít do plna,a až bude naplněn na hotovo tak teprve dát do pc?A nemuže dojít k nežádoucímu polití komponent.
r7 2700x|custom water cooling|asus strix x470-f gaming|asus dual rtx 2080ti|2x 16gb corsair vengeance lpx DDR4 3000mhz|ssd samsung 830 60gb|ssd samsung 850evo 250gb|ssd crucial mx200 500gb|asus xonar phoebus solo|swissonic asm7+swissonic sub10|evga supernova 750W G2+cablemod white/red|in win 909 black|samsung c49hg90|win 10 home 64bit
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Aha, ono to má zátku z boku, já myslel, že to má jako Eisbaer tedy nahoře. V tom případě samozřejmě není potřeba pokládat PC na bok.

Jinak samozřejmě ano, lze celou tu operaci realizovat mimo PC a až naplněné to pak nainstalovat na CPU.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Hele tak teď jsem na to koukal ještě víc a ten be quiet není rozšiřitelný vůbec...tam nevyměníš hadice, nevyměníš fitinky, nic. Což je dost zvláštní, když je to vlastně převlečený Alphacool Eisbaer...
Pavlovic1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlovic1 »

Tak nakonec délka hadic vystačila.Ale nevim jak to myslíš že není rozšířitelný?Neskoušel jsem ho rozebrat ale ty fitinky jsou kovové a vypadají jako standartní s převlečnou maticí.I podle materiálu ke stažení na sránkách be quiet! má radiátor závit G1/4".
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Já nevím, já nikdy ten be quiet v ruce nedržel, ale co jsem se díval na recenze atd, tak všude píšou i v hodnocení, že není rozšiřitelný a kdyby byl rozšiřitelný, tak je to jedna z prvních věcí, kterou se výrobce na svém webu u toho produktu pochlubí a nic takového se tam nepíše ;-)
Odpovědět

Zpět na „Voda“