ToxicTears píše:Jo reset jsem zkoušel a nic. Asi to zkusím vyndat, i odpojit ramky, odpojit ze sítě a vytáhnout baterku a chvilku nechat, ale ne věřím tomu, nechápu to. Vůbec nevím co s tím. Jako kdyby to bylo systém tak to přehraju. Nedá se hodit linux na flashku a kouknout se tam jestli jedou všechny jádra?Blue Storm píše:A hodil jsi to do defaultu? Mně u Threadripperu chvíli trvalo, než se mi ty jádra povedlo aktivovat zpět. Případně zkus procák vytáhnout z patice a dát zpět a při tom i zresetovat nastavení BIOSu
EDIT: Už je tam 8/16
Nejspíše se nepohodl systém, bios a apka zároveň. Kde já nevím proč měl v biosu nastaveno Legacy na bootování a hardware. Tak jsem nastavil UEFI storage, WINdows 10 features a ještě nějaký UEFI a hned naskočilo 8/16. Ono to asi se chytlo při instalaci, ale jak to člověk změní, tak už se nejde vrátit kvůli nastavenému legacy. Člověk aby se v tom vyznal.
EDIT 2: Nefunguje overclock. Ať nastavuji co chci, tak je tam pořád 3,2GHz
EDIT3: Přes AMD Ryzen master taktovat jde. Asi to převzalo v systému nadřazenou funkci a systému je bios teď šumák- Systém jako správce úloh stejně ukazuje špatně rychlost, ale CPU vychází a cinebench dává cca necelých 1600 bodů na 3,6GHz což by mělo odpovídat.