https://www.alza.sk/gigabyte-ab350m-gam ... d=18861242
kupil si ju uz niekto?
Moderátor: Eddward
Platí to výhradně pro R7 s 1.32V a víc a R5 1600 s šíleným napětím (1.45V+)kdyrja píše:Nový bios F9b - Update AGESA 1.0.0.6b
IKS_DEE > nepozoruji žádný problém ani přehřívání. Techto desek jsem namontoval už několik. Naopak proti asusu má gigabyte naprosto famozní podporu
Teploty VRM?kdyrja píše:Už sem dával tu stejnou desku s r7 1800x přetočená na 4GHz a uplně v pohodě. Ani na foru gigabyte žádné stížnosti
90°C na heatsinku nebo sensoru?kdyrja píše:VRM v OCCT při 3,9GHz 1.35V meřeno laserovým teploměrem a nevím jak je přesný. Tak VRM měla 89°C
Jinak mám větráky přímo na desku takže je stále ofukovaná. Zkusím to někdy když bude čas bez ventilátorů a případně nějak upravit chlazení.
To odpovídá, je to nejhorší VRM na AM4kdyrja píše:Na heatsingu
Něco zkusím vymyslet
Deska má senzor.kdyrja píše:mám tu 1600 s oc na 3.9GHz s be quite pure rock
A ty teploty se mi zdají oproti deskám co jsem měl dřív hodně vpohodě.
předím sem měl asus, model nevím, ale socket 1155 a teploty vrm s 3570k (oc) byly furt 100°C a to to byla deska za 6000kč
Pak MSI Z270 GAMING PRO CARBON (1151) s i5 7600k s oc na 4.8GHz a teploty VRM v zátěži 90-105°C Měnilo se to dost protože čím víc topil cpu tím rychleji jel ventilátor.
Takže 89°C mi přijde dost vpohodě. A bratr ten má nějakej starej asrock AM3+ a ten s phenomem II X6 topí tak že sem sem myslel že mi uhoří ruka ještě než sem se dotknul.
Pak druhá věc je jak dobře měří ten laserový teploměr, napadlo mě použít klasický teploměr, vrtnout malou dirku do heatsinku a nějak hotam chytit
Všechno co sem napsal beru zpět. Ten laserový teploměr ukazuje uplné blbosti vždyt kdyby to mělo 100°C tak bych se hned spálil. Teď sem hodinu hrál BF1 a na dotek byl krásně vlažný. Musím si sehnat pořádný teploměr. Sem si ten laserovej namířil na čelo a ukázalo mi to 98°C
Hmmm.kdyrja píše:TMPIN4 80°C
CPU: 70°C
Ale za běžné situace ktomu nedojde jen tak, já měm větrák mířící na desku s grafikou a ten je ovládán větráky na grafice. A při prime 95 větráky nebeží. Zkusím tedy zítra gpu + cpu stress test zárověn