Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry

Příspěvek od Krteq »

killerek píše:Sobo: Mrkni i na tu vlajku, bud je to photoshop nebo nejaky glitch.
Však je to fór, tu jsi to očividně nepochopil :mrgreen:

Ano, je to photoshop a ne, Wolfenstein 2 nepodporuje HairWorks/GameWorks.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Někde jsem četl, že Hitler bez knírku a vlajky bez hákových křížů, jsou standardem u verze hry určené pro německý trh. Prostě cenzura.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tohle nechápu.. to jako že kdyby nějakej Fritz viděl knír na Hitlerovi tak se z něj stane diktátor nebo co?
PS5 Pro | LG OLED CX55
-IRONHIDE-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -IRONHIDE- »

new order byl taky cenzurovany
Intel Core i7-4770K, CRUCIAL Ballistix Tactical (4x4GB) DDR3 1600 LP, SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE, GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3 - Intel Z97, SEASONIC S12II-620W 80PLUS BRONZE RETAIL, Noctua NH-D14, LG Flatron W2343T-PF 23"Piano Black, GIGABYTE Aivia KRYPTON
Pidalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pidalin »

Hra reálnej AA nepodporuje, všechny formy AA co tam jdou nastavit jsou postprocessingový rozmazávací antialiasingy a jejich dopad na výkon je minimální. Mam tam to TSAA 8x a k tomu vyostřování na 3.0 aby to nebylo uplně rozmazaný a je to v pohodě. Štve mě že nejde nastavit rendering resolution na menší hodnotu než 0.5 protože mam 4K monitor a rád bych hrál tak aby na monitoru bylo nativní rozlišení, ale aby se hra renderovala ve Full HD, to by tam muselo jít nastavit 0.25, takže hraju holt bohužel ve full hd za cenu trochu rozmazanýho obrazu. Ve 4K to dávam kolem 30 FPS v míň náročnejch scénách, ale pro hru tohohle typu to chce tak těch 100 aby se snížil input lag, protože ještě při 60 FPS je myš silně opožděná. :-D
Mam i5 4670K a R9 380 (přetaktováno) a na rozumný nastavení detajlů + TSAA 8x to jede docela solidně, v interiérech mam kolem těch 80 FPS. Dobrej ojeb na BFU a na lidi co pak budou řešit různý bugy způsobený driverama je to, že se hra odmítne spustit pokud nemáte aktuální ovladače ke grafice. To na jednu stranu vítam, ale na druhou stranu u AMD nikdy nevíte co nový ovladače zase rozbijou, takže jsem z toho měl docela strach. Naštěstí už konečně vyšel novej afterburner kterej neni beta a ve spojení s novejma AMD driverama funguje přetaktování, takže je to v pohodě, posledně když jsem zkoušel nový ovladače tak mi to všechno rozsekalo a bez OC jsem s tou grafikou už dneska v háji a to jejich OC v ovladačích je nepoužitelný. Jinak grafika je poměrně hnusná, na to jak to vypadá by to mohlo bejt míň náročný a ještě když to jede na Vulcanu.
Chválim bohatý možnosti nastavení a to že jde nastavit FOV na vysoký hodnoty a vypnout všechen postprocessing, protože u TNO a OB šel vypnout film gain jenom přes úpravy configů a to mě fakt ničilo, tyhle efekty nesnášim a taky tam bylo omezený nastavení FOVu, nejvíc se mi líbí FOV 115, v Doomovi jsem používal 120. V TNO to bylo myslim zastropovaný na 90 nebo 100, už nevim. Bohužel je to horizontální FOV, takže ty hodnoty kolem 110 jsou nutný, kdyby to byl vertikální FOV tak tam používam 90, nechápu proč se v id Tech hrách nastavuje horizontální fov, to je fakt na prd protože s tim musíte laborovat místo toho abych tam dal rovnou těch 90 na který jsem zvyklej.
PS: Většina nastavení detajlu nemá na výkon žádnej vliv, ani na obraz nijak viditelně, jak je u iD Tech enginu zvykem, takže moc nemá smysl s tim laborovat, je to prakticky jedno co tam dáte. Jediný čim si můžete výrazně přidat FPS je to renderování v menšim rozlišení, ale pokud máte jenom FHD monitor, tak to pak bude vypadat jak WOLF 3D. :-D
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:? TSSAA není žádnej mazací postprocessing AA. Je to implementace temporal super-samplingu, která propočítává vyhlazení hran pomocí interpolace z předchozích snímků - TSSAA 8x/4x/2x = interpolace z předchozích 8/4/2 snímků. Jen je to z principu krapet náročnější na paměť.
-IRONHIDE-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -IRONHIDE- »

AA mam vyple ty co su na vyber su na draka jedny rozamazavju vsecko a druhe zase při pohybu
Intel Core i7-4770K, CRUCIAL Ballistix Tactical (4x4GB) DDR3 1600 LP, SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE, GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3 - Intel Z97, SEASONIC S12II-620W 80PLUS BRONZE RETAIL, Noctua NH-D14, LG Flatron W2343T-PF 23"Piano Black, GIGABYTE Aivia KRYPTON
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše::? TSSAA není žádnej mazací postprocessing AA. Je to implementace temporal super-samplingu
Takže více vzorkové TAA podle tebe není postprocessing? :-D Akorát proti ostatním metodám Temporal AA (FXAA Tx a SMAA Tx a samotné TAA) to využívá více snímků před sebou = nejlepší vyhlazení (tenkých linií), ale nejvíce náchylné na ghosting (pohyblivý objekty) + nejvíce maže - bez sharpen filtru je useless. :wink:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Pidalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pidalin »

Krteq píše::? TSSAA není žádnej mazací postprocessing AA. Je to implementace temporal super-samplingu, která propočítává vyhlazení hran pomocí interpolace z předchozích snímků - TSSAA 8x/4x/2x = interpolace z předchozích 8/4/2 snímků. Jen je to z principu krapet náročnější na paměť.

Tak když TSAA brutálně rozmazává obraz a aliasing na hranách a tenkejch drátech to odstranit stejně nedokáže, tak to je obyčejnej postprocess rozmazávač, akorát trochu vyspělejší. Víš jakej dopad na výkon má reálnej antialiasing (například MSAA)? Bohužel dnešní enginy pravej AA vubec nepodporujou. Vim že bych na to stejně neměl výkon, ale dát třeba 2x klasickej MSAA by udělalo výsledek mnohem lepší než ty dnešní mazače a nemusel bych pak hru ještě doostřovat. Do budoucna je jediný řešení jak se aspoň trochu zbavit aliasingu - hrát ve 4K, až na to teda bude výkon. To bude slušná ochvcávka na to že dnešní hry AA nepodporujou. Ne že by aliasing ve 4K nebyl, ale už neni obtěžující jako ve full hd na většim monitoru.

PS: Vypnul jsem ten AA uplně. Rozmazává to jak prase, aliasing to stejně nezruší a těch 10 FPS radši investuju do plynulosti hry a snížení input lagu.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Tady na tohle byl dobrý reshade, hezky si to doostřit podle potřeby. Akorát že autor neplánuje podporu Vulkan / DX12, nechává prostor ostatním a zatím se na to bohužel pro nás všechny, nikdo nenašel. :(
Pidalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pidalin »

spajdr píše:Tady na tohle byl dobrý reshade, hezky si to doostřit podle potřeby. Akorát že autor neplánuje podporu Vulkan / DX12, nechává prostor ostatním a zatím se na to bohužel pro nás všechny, nikdo nenašel. :(
Reshade jsou používal na zaostření Falloutu s TSAA nebo co to tam bylo za AA. Ale ve Wolfovi je možnost doostření přímo v nastavení, což je super.
Mimochodem v New Yorku už je FPS podstatně horší, nevim ci je na tom tak náročnýho při tý grafice jakou to má.
Pidalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pidalin »

Hele nepřišel jste někdo na to jak zakázat to stupidní HDRko? Takový to jak se furt mění osvětlení a že ve stínu nic nevidim když tam svítí třeba žárovka a oslňuje mě. V takový rubačce mě to dost obtěžuje, protože nevidim nepřátele a je to fakt otravný. Ten HDR Bloom v nastavení s tim nemá nic společnýho.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Pidalin: ručne jsi ten rendering resolution nezkoušel nastavit? V configu zkus dát u položky rs_forceFractionX "0.25" a mělo by to jít. Config je ve složce C:\Users\uživatel\Saved Games\MachineGames\Wolfenstein II The New Colossus\base\Wolfenstein II The New ColossusConfig.local
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Pidalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pidalin »

Baneshee píše:Pidalin: ručne jsi ten rendering resolution nezkoušel nastavit? V configu zkus dát u položky rs_forceFractionX "0.25" a mělo by to jít. Config je ve složce C:\Users\uživatel\Saved Games\MachineGames\Wolfenstein II The New Colossus\base\Wolfenstein II The New ColossusConfig.local
Tak to jde, ale vypadá to dost rozpixelovaně a FPS o moc nestouplo. Možná že těch 0.5 je jakoby FHD, třeba to bere jakože 0.5 X a Y hodnoty a ne 0.5 počtu pixelů. Potom to teda vypadá že extrémní nároky přináší už prostě to že je na monitoru a grafice anstaveno 4K rozlišení a nezáleží na tom jeslti se v něm hra opravdu renderuje, zajímavý. Ale ta moje R9 380 prostě na 4K asi nemá. Ale to je jedno, už jsem si na to ve FHD docela zvyknul, je to jenom lehce máznutý, dá se to přežít.
Já už hraju fakt hodně málo, 4K monitor jsem kupoval kvůli fotkám a tohle je první hra kterou hraju od doby co ten monitor mam. Jentak na rychlo jsem jenom zkusil pár her jak poběžej ve 4K, samozřejmě nehratelně a nijak víc jsem se tim nezabejval. :-D

Ale zjistil jsem že tam jde nastavit víc než 1, takže teoreticky by takhle mohlo jít vynutit supersampling, ale těžko říct jestli to fakt funguje.
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

Krteq píše::? TSSAA není žádnej mazací postprocessing AA. Je to implementace temporal super-samplingu, která propočítává vyhlazení hran pomocí interpolace z předchozích snímků - TSSAA 8x/4x/2x = interpolace z předchozích 8/4/2 snímků. Jen je to z principu krapet náročnější na paměť.
hra je dost rozmazana ked sa pouzije. Je tam sice este moznost doostrenia ale potom uz zase vznika aliasing ale je to jedine pouzitelne aa v novom wolfensteinovi no stale nie s vysledkom aky by som si predstavoval. Aspon ze vykon je v pohode.
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

dotaz 1) Není nějaké rozšíření na vulkán api, jako je sweetFX/reshade na dx11?
Sice je v menu hry možnost doostření, ale ty barvy mě fakt přijdou slušně řečeno "vyblitý" - joo jak si člověk jednou zvykne na sweetFX :-D Aspoň že v novým COD WWII nechali DX, hned je to po aplikaci sweetFX nebe a dudy (ale musel jsem použít starší verzi SweetFX, při nejnovější mi hra padala)....

dotaz 2) mouse sensitivity stále na 13?? Nastavím na např. 75, po restartu hry stále opět na 13 :twisted:
nejsem sám:
https://steamcommunity.com/app/612880/d ... 030045877/
http://steamcommunity.com/app/612880/di ... 246880929/
náznak možného řešení:
http://steamcommunity.com/app/612880/di ... 254422250/
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Není nic Pepo, pokud to někdo nedodělá do reshade, tak máme smolíka.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No textury jsou stale nevyrovnany, ikdyz uz to není vylozene sen silenyho malire s vodovkama, jako minuly dil. Jde videt, ze na tyhle strance zapracovali, ale není to stale ono. To doskakovani se občas taky projevilo. Hra dokaze vykouzlit atmosféru, která se do ruznych nazi megalomanských struktur hodi, ale jinak je to stale viditelny IDTech. Kazdopadne az na nároky na VRAM, je vizual adekvatni narokum na HW a bezi to tedy vesmes na vsem.

Jinak hra u me stabilni, ani jednou nespadla nebo nezamrzla i při delsim hrani. Kazily to graficky bugy, který ale pomalu s opravami hry mizi. Ještě nejaky ten patch a bude to perfektni.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“