no to ja bych prave udelal naopak a sel do drazsiho CPU
Vykon CPU nahoru moc neleze, takze kdyz koupis slusnej, tak ti bude stacit celkem dlouho...
Kdezto grafiky jsou rok od roku o desitky % lepsi a kdyz koupis 1070 ted, tak si po vydani Volty v 2018 budes rvat vlasy
1070 bych bral pouze v pripade, ze vis, ze urco nic do pc nekoupis nasledujici 3-4 roky...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Pokud opravdu musíš šetřit každou korunu, asi bych se v případě grafické karty podíval na nabídky z bazaru zde na PCT fóru a šel do nějaké GTX 1070(80). Nedávno byla vydána GTX 1070Ti, což by mohlo znamenat více nabídek GTX 1070 obecně v bazarech.
Peníze bych šetřil na další generace, které by už snad měly nabídnout lepší podporu DX12 a Vulkan. V těch bude budoucnost a stávající grafiky nVidia to v tomto ohledu ještě nemají doladěno.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
mlrs píše:kdyz koupis 1070 ted, tak si po vydani Volty v 2018 budes rvat vlasy
1070 bych bral pouze v pripade, ze vis, ze urco nic do pc nekoupis nasledujici 3-4 roky...
Co je to za blbost pls? Volta asi nevyjde zajtra ked teraz vychadza 1070 Ti. A naviac cakat par mesiacov lebo dalsia karta za 450 eur bude vykonnejsia je fakt napad ked kupuje PC teraz.
Ram by som kupil cim rychlejsie a na predchadzajucej strane v kosiku mas 2x dosku.
Tady konečný stav, ještě chvíli počkám jak to bude s tou i5 na czc, u nás ve městě v jednom obchodě by to měli mít za týden, tak tam skočím a zeptám se jak to vypadá a potom hned objednám zbytek.
Sice je to víc než 25 co bylo v plánu, ale to udělala ta grafika. Někde jsem četl že do 1060 6gb se nevyplatí jít, že radši do 1070 8gn ta je o 30-40% výkonější a je ''jen'' o 3-4tis dražší. A nebo jít do 1060 3gb a třeba za rok nebo dva měnit..
co myslíte vy?
Takže souhlasíš, že bude výhodnější si koupit teď lepší grafiku než za rok a něco jinou? vlastně je je to logické..
Palit je dobrá značka? nějak se v těch znackach moc nevyznám :/
Navíc tu dražší nemají a ani na CZC mít asi nebudou a jinde buď taky není nebo stojí ještě víc.
Tu levnější budou mít na CZC, tak bych popřípadě šel do ni, ale třeba kdybych řekl MSI/Gainward tak i tak bude lepší ten Palit? jde mi hlavně o to aby ta grafika dlouho vydržela a nezavarila se
Jak jsem řekl dříve, ideální by bylo v současné době vzít nějakou výkonnější grafiku z druhé ruky. Pokud jsi se nakonec rozhodl investovat do nové GTX 1070, tak bych raději ještě trochu přitlačil a šel do rychlejší GTX 1070 Ti.
Jinak Palit = Gainward, je to jedna fabrika. Ty modely s velkými chladiči jsou docela povedené a jsou v kvalitě chlazení srovnatelné s MSI (dražší doporučovaný model). Ten levnější model nemá tak sofistikované chlazení, takže bude o něco hlučnější v zátěži, ale výkonem bude jako kterýkoliv jiný.
Na prakticky všechny grafiky máš tříletou záruku a tipuji, že za ty tři roky už budeš mít stejně něco nového.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Netaktovaci zakladovky na tyto procesory se budou dělat až někdy v příštím roce, někdo psal v říjnu že prý za 9 měsíců..nevím každopádně za dlouho. A chladič stacit bude sice polský ale neviděl jsem žádnou špatnou recenzí ani diskuzi.
A teda, moc děkuji za rady a půjdu do ty levnejsi Palit GTX 1070 Ti, jak říkáš 3 roky mi 100% vydrží a kdyby pak třeba po 3 a půl roku odešla nebo po 4. tak už by bylo stejně na čase vyměnit. Každopádně moc děkuji a cením si toho že si mi radil
Zítra budu objednávat
mlrs píše:kdyz koupis 1070 ted, tak si po vydani Volty v 2018 budes rvat vlasy
Co je to za blbost pls? Volta asi nevyjde zajtra ked teraz vychadza 1070 Ti. A naviac cakat par mesiacov lebo dalsia karta za 450 eur bude vykonnejsia je fakt napad ked kupuje PC teraz.
Ram by som kupil cim rychlejsie a na predchadzajucej strane v kosiku mas 2x dosku.
No nepochopil jsi, jak jsem to myslel, tot vse asi Myslel jsem to tak, ze bych z tech nabizenych moznosti radej vzal lepsi CPU a horsi GPU (treba v podobe 1060) a pak treba za rok dva ji strelit a koupit voltu nebo co zrovna bude - tj. nic o zadnym cekani pul roku na kartu - asi jsem to nenapsal uplne jasne no
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD