WinXP na RAIDe>>>ide?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WinXP na RAIDe>>>ide?

Příspěvek od Blackened »

Zdravim mam otazocku. Bol som na nejako skoleni ohladom win XP a chlapik hovoril ze na RAID (akykolvek 0 ci 1,...) nejde nainstalovat ziadny windows XP/2000/NT.
Hovoril na raid idu nainstalovat len servrove windowsy. A tuto citam v niektoryxh prispevkoch ze to ide.
Osobne som to skusal ale neslo mi to. Mal som PCI IDE RAID radic. 2ronake disky (aj driver na radic, na zacitku instalacie) ale nepodarilo sa mi to rozchodit.

Plis ak viete napiste. :oops:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

podle mě stačí při instalaci woken předhodit systému ovladač onoho řadiče na disketě (instalátor se v jednom okamžiku na začátku instalace ptá na stisk F6), a mělo by to jet.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Nie nie v tom to nieje. Spravil som to ale neislo to ani tak. Vsetko bolo v pohode az kym som si mal vybrat particu kam sa to ma instalovat. Boli tam normalne DVA HDD :(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jj, přesně tak...

možná si jen špatně poslouchal - třeba ten člověk mluvil o softwarovym RAIDu, který je ve WinNT/2k/XP/2k3 vestavěný...na ten se OS nainstalovat nedá.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Blackened píše:Nie nie v tom to nieje. Spravil som to ale neislo to ani tak. Vsetko bolo v pohode az kym som si mal vybrat particu kam sa to ma instalovat. Boli tam normalne DVA HDD :(
tak jsi asi nevytvořil RAID pole podle manuálu k tomu řadiči...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

hmmmmm pocuval som dobre.
A RAID pole som spravil korektne.

BTW aby sme si tu nejako zbytocne moc nepisal. IDE to? mate to odskusane? Ked sa vybera v instalatore HDD na ktory sa ma nainstallovat tak je tam len 1 disk?
Ako sa to chova? Je to rychlejsie?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: WinXP na RAIDe>>>ide?

Příspěvek od TomV »

Blackened píše:Zdravim mam otazocku. Bol som na nejako skoleni ohladom win XP a chlapik hovoril ze na RAID (akykolvek 0 ci 1,...) nejde nainstalovat ziadny windows XP/2000/NT.
Hovoril na raid idu nainstalovat len servrove windowsy. A tuto citam v niektoryxh prispevkoch ze to ide.
Osobne som to skusal ale neslo mi to. Mal som PCI IDE RAID radic. 2ronake disky (aj driver na radic, na zacitku instalacie) ale nepodarilo sa mi to rozchodit.

Plis ak viete napiste. :oops:
Chlapík kecal. Samozřejmě, že to jde. RAID pole by mělo v instalátoru vypadat jako jeden disk. Nastavit RAID (ať už 0, nebo 1) musíš v BIOSu řadiče.
Naposledy upravil(a) TomV dne čtv 15. dub 2004, 12:42, celkem upraveno 1 x.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to si asi opravdu špatně poslouchal, týká se to RAIDu, který dělá systém (čistě softwarový), jde vytvořit až po instalaci, z toho vyplývá, že na něj nejde instalovat systém, ale na HW RAID jde systém instalovat bez problémů (pouze musí mít k řadiči driver)... sám jsem w98, W2K Pro a XP Pro na RAID 1 instalovat zkoušel a všechy šly (pokud se nemluví i o serverech...)
Naposledy upravil(a) Dony dne čtv 15. dub 2004, 12:44, celkem upraveno 1 x.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

heh ale ja som tu nic nespominal o SW raide sakra.....
nuz neva mozno som to robil zle alebo som mal nejaky posahany radic......
Thx thx thx ALL
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“