Zdravím,
již nějaký čas mám problém při zapínání a vypínání PC. Při cca každém druhém vypnutí se opětovně ihned zapne (zhasne case, po 2-3 sekundách se zapne). A zapíná se tak, že po nabootování (před zobrazením přihlašovací obrazovky) se "restartuje" a nabootuje znovu. Pak už vše běží v pořádku. Zkoušel jsem:
- přeinstalovat PC (z Win 8.1 na Win 10)
- koukal jsem do BIOSu na nastavení (opětovné zapnutí po vypnutí - vypnuto)
Dál jsem se dočetl, že se může stát, že těsně před vypnutím spadne nějaký ovladač a proto se restartuje. Nicméně nevím, kde se to dá dohledat. Jako nejpravděpodobnější možnost mi přijde poškozený zdroj. V první řadě bych se tedy zeptal na řešení problému. Kdyby to bylo zdrojem, pořídil bych nový. Asi se toho při výběru nedá moc pokazit, ale raději se zeptám, jaká je ideální možnost pro moji sestavu (koupil bych stejný, jako je nyní, ale raději se ptám na alternativu v poměru cena/výkon).
Současný zdroj: FORTRON 600W PFC (120 mm) ATX
Základní deska: Gigabyte Z87-HD3
Procesor: Intel Core i7-4770 3.4 GHz
Grafická karta: GeForce MSI GTX 770 2GB
Předem díky za odpovědi.
Zdroj pro PC sestavu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- SicKz
- Nováček

-
- Atapi
- Začátečník

Re: Zdroj pro PC sestavu
Mně něco podobný dělala vadná grafika (nezvládala low takty ve 2D a po načtení ovladačů často pc spadlo, ale na 2-3 pokus to naběhlo), asi bych to zanes někam na ozkoušení jestli ten zdroj pomůže, jestli nemáš možnost vyzkoušet nějakej jinej.
Jinak taková klasika za dobrou cenu je seasonic s12ii 620, stojí asi 1500.
Jinak taková klasika za dobrou cenu je seasonic s12ii 620, stojí asi 1500.
- SicKz
- Nováček

-
Re: Zdroj pro PC sestavu
Děkuji za odpověď. Dát PC někam na opravu bude asi nejlepší řešení. Zároveň děkuji za typ na zdroj, v případě potřeby vyberu ten.