![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
https://youtu.be/f0aKmeBmgU8
ako ja nerozumnela moc mu, on mluvila čudne
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
Je to tam zcela k prdu, dřív narazíš na limit jádra, než těch 8pinůThellwin píše:Možná blbá otázka, tyhle karty moc nesleduju, nicméně jsem zabrousil na link nademnou, projel obrázky a to napájení 3x8pin tam je proto, že to ta karta fakt potřebuje a nebo je to zbytečně předimenzovaný?
Boli by aspon chvilu dostupne, vyroba by stala menej a mineri by si to aj tak rozobrali.racecar píše:Akoze karty bez vystupov s orezanou zarukou za rovnaku cenu ako klasicke?
Technicky vzado 99% kartám by stačil jeden 6 pin a těm total největším kotlům dva. Samotná existence 8-pinu je pro mne jena z největších záhad PC standardů. 8-pin má oproti 6-pinu o 2 země víc a to je vše. Tzn přešlo se z 3 fáze + země na stejné vodiče s 3 fáze + 5 zemí. Tzn v reálu to protahne přesně 0% více proudu a nemuselo by to vůbec existovat. Jedinej důvod proč se ten zbytečně velkej a tlustej konektor dává je že PCI-E 6 pin byl standardizován jen na 75W. Tak udělali 8-pin tzn dali tam další 2 zbytečný země aby nemuseli interně měnit zdroje a napsali tomu 150W a bum máme 8-pin.Thellwin píše:Možná blbá otázka, tyhle karty moc nesleduju, nicméně jsem zabrousil na link nademnou, projel obrázky a to napájení 3x8pin tam je proto, že to ta karta fakt potřebuje a nebo je to zbytečně předimenzovaný?
refresh žádný nebude, až 7nm příští rok. Popravdě nechápu, za co ta karta dostala doporučení "recommended". provozní vlastnosti vzhledem k výkonu strašné, obecně nevyrovnaný výkon, žádná OC rezerva a kartu je prakticky nemožné sehnat....flanker píše:uvidíme, co případný refresh karet letos