Dobrý den,
Postavil jsem nový pocitac. Při prvním zapojeni zdroje do zásuvky mi to vyhodilo jističe. Nahodil jsem je, zapl PC a vše běželo v pohodě. Hrál jsem hry na ultra detaily na fullhd 144hz monitoru a vše běželo v pohodě.
Po necelým týdnu jsem koupil 4K monitor. Vše zapojil, ze začátku taky v pohodě, ale Po dvou dnech se mi při vyšší zátěži začal vypínat a zapínat monitor. Ne ze by se vypl úplně. Spis to je jako když se vypne jen obraz. Problém je pouze u tohoto 4K monitoru, u toho fullhd to nedělalo.
Zkoušel jsem jestli je vše dobre zapojené. Vše jsem vypojil a zase zapojil. Ale při zapojeni zdroje a následného zapnutí přes kolébku se mi zdálo ze se někde v PC zablesklo. ( nejsem si úplně jist, zda to byl záblesk z elektřiny, nebo jestli se jen na chvíli rozsvitilo podsvícení u některého komponentu, protože jsou na MB,GPU i chladiči CPU ledky.
Nutno dodat, ze PC se zapne a vše běží normálně. Všechny hry i programy. Zkoušel jsem i zátezovy test u aidy64 a taky vše Ok.
Seznam komponentu: https://www.czc.cz/226668,192299,223453 ... 85924/kody
Nevíte čím by to mohlo být?
Všem děkuji předem za pomoc
Vypínání monitoru a záblesk v pc
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Lup1no
- Nováček

-
- pilarius
- Začátečník

Re: Vypínání monitoru a záblesk v pc
Mně to zní jako mizerná elektroinstalace.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- Lup1no
- Nováček

-
je to možné. třeba jsem tu zásuvku nějak přetížil. koupil jsem nějakou základní přepěťovou ochranu, to by mohlo pomoci aspon aby mi to něco neodpálilo, že?
- Atapi
- Začátečník

Ta je spíš k ničemu... spíš bych zkontroloval tu zásuvku jestli není něco uvolněný nebo prostě na prd zapojená, vodiče u sebe atd. Co se týče PC tam můžeš zkontrolovat leda jestli se někde něco nedotýká, chladiče jestli netlačí na jiný komponenty, deska jestli není prohnutá (dotýká se tím bedny), šroubek zapadlej, běžný chyby... nebo hledat okouřený součástky, když mělo někde něco prskat.
- Lup1no
- Nováček

-
ok, kouknu na to. díky za rady 
- Oldspice
- Nováček

-
Já bych se podíval, co všechno je napojený na ten okruh - obývák nebo jiný pokoj a jaký k tomu náleží jistič.. Stávalo se mi dřív taky, že mi PC vyhazovalo jistič při sepnutí zdroe, protože byl jednoduše slabý na to, aby utáhl PC, mrazáky atd ještě z další místnosti.. starodávné zapojení. Z 10A šel na 16 a byl klid. To PC musí podávat v těch 4k více výkonu, takže je možné, že už to naráží na tu hranici.. zvláštní, že se vypne zrovna monitor ale tak to už je těžko říct proč