NFS Payback zamrzání hry.

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Jamal753357
Začátečník
Začátečník

NFS Payback zamrzání hry.

Příspěvek od Jamal753357 »

Ahoj už opravdu nevím co by mohlo pomoct tak to ještě zkusím zde.
Nicméně teď k mému problému se kterým si opravdu nevím rady a ani Google ne. Jde o to že jsem si včera Zakoupil hru NFS Payback a mám problém že hra libovolně v který koliv okamžik zamrzne a já ji musím ALT+F4 vypnout. HW mám dobrý 64GB ram i7 GTX 1080 a monitor PG279Q 165hz. Ovladače Aktuální, Hra je Přeinstalována.Direct X všechno je. používám W10 Fall Creators Update 64bit CZ. opravdu nevím kde může byt chyba. to samé se děje u hry WRC 7 :) Hraju na Gamepadu GENIUS MaxFire Blaze 5. Nicméně budu doufat že už jste se někdo s tímto problémem setkal. Jednou se ale objevila tato chyba. odkazuje na DirectX ale já si fakt nevím rady. díky
Zde vám pošlu screen. ve většině případů hra zamrzne když najedu na Tuning Kartičky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NFS Payback zamrzání hry.

Příspěvek od Krteq »

Frostbite engine a DXGI Swap Chain Error - známý bug Nv driveru co se neustále vrací :(

Zkus nějakou předchozí verzi driveru, jinou než 388.xx.
Jamal753357
Začátečník
Začátečník

Tak jsem vyzkoušel uplně všechno co bylo vmých silách, Přeinstalování Originu, starší drivery, nastavení nvidia control panelu, vypnutí FPS ukazatele u programu Geforce Experience, následně pak i vypnutí ORIGINU in-game a poslední co mě napadlo bylo schéma napájení jelikož mám pc na vysoký výkon nastaven, tak jsem dal rovnováha a také pořád tento problém !!! jsem bezradný. a opravdu už mě nic nenapadá čím by to mohlo být. problém jen u hry WRC7 a NFS Payback vše jinač šlape normálně a super :) mrzí mě to jelikož je to opravdu dobrá závodní hra. fakt i tebe nic nenapadá ? :) předem děkuji.
logingame
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od logingame »

Ja tam vidim, spise chybu na rozliseni? jaky mas nastaveno ve windowsu a ve hre ?
Jamal753357
Začátečník
Začátečník

Windows 2560x1440 a hra 2560x1440 :) Problém v rozlišení není.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

v ty chybe je videt i cosi s bufferem, zkusils hrat bez vsync?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Danny202
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Danny202 »

Shodou okolností jsem si pročítal dneska toto vlákno a o chvíli později pustil Need for Speed 2015 a hned při zapnutí hry vyskočil podobný error (foto dole). Hned mě napadlo vypnout software na přetaktování GK (MSI Afterburner + RivaTunerStatistics) a pomohlo to. Schválně jsem zkusil chvíli hrát a vše bylo bez problému, pak jsem skočil na plochu a pouze spustil MSI Afterburner + RivaTunerStatistics (grafika jela pořád na stock takty) a po vrácení se zpět do hry chvíli nato vyskočil ten error. Tudíž se domnívám, že to způsobuje buď jen MSI Afterburner nebo RivaTunerStatistics a nebo oboje popř. možná i jiné taktovací programy a stačí pouze, když jsou spuštěny i bez OC GK.
Obrázek
PC: Ryzen 7 9800X3D || MasterLiquid 360 Atmos || Asus TUF Gaming B850-PLUS Wifi || G.SKILL Trident Z5 NEO RGB 32GB DDR5 6000MHz CL30 || Gainward RTX 5070 Ti Phantom || WD Black SN850X 2TB || Crucial MX500 500GB + Crucial MX500 2TB || Seasonic Focus GX 750 Gold || Endorfy Arx 700 ARGB || Windows 11 Home
Monitor: Dell S2721DGFA (1440p, 165Hz, G-SYNC Compatible) Příslušenství: Lorgar MSE90W || Lorgar KBP7075MW || SteelSeries Arctis Nova 7
Jamal753357
Začátečník
Začátečník

No já používám u své STRIX GTX 1080 O8G která má základní takty 1898mhz program ASUS GPU TWEAK II a mám nastaven OC režim čili na 1936mhz. zkusím tedy hodit na základní takty a vyzkoušet :) Děkuji předem uvidíme snad to půjde.
Jamal753357
Začátečník
Začátečník

Tak ano opravdu to bylo tím nahodil jsem základní takty vypnul GPU Tweak II a už to nedělá :) Ještě jednou bych chtěl poděkovat za radu a přeji vše nej do nového roku :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“