škorpík neni špatnej, dokonce když šlo ještě šplhat po skálách tak jsem ho chvíli hrál jako experimentální lehkej tank
v SH je na něm parádní že stačí fakticky trefit 3 rány a člověk udělal svuj díl, jako support tank dobrý. Na randomu je problem že jakožto support tank, hlavně TDčko, spoléháš na ostatní, že udělají co mají... což se ne vždy daří, takže velký prohry nejsou neovyklý a při velký výhře zas nenastřílíš, protože se nemůžeš hnát uplně dopředu od začátku hry.
Pancíř neexistuje, jediná šance je že tě trefí do zbraně (což se mimochodem děje často), pomalu točí věž - furt lepší jak nic, dělo má parádní alfu a penetraci (neni nutný střílet goldy krom těžkejch desítek), přesnost občas potrolí, občas fakt hodně, občas to trefuje nedomířený pecky (míří to celkem pomalu ale viděl jsem horší, na pohyblivý TD furt dobrý).
Podle mě je to jeden z těch tanků co mají užitnou hodnotu v bitvě, vedle M41 90 GF, Defendera, Chryslera GF, je tohle asi nejlepší, pak to čínský TD neni špatný (dost podobný jen to má armor a nemá věž a je trochu pomalejší), pak je tak nějak zbytek.
Na uplný kempení bude lepší STRV S1 nebo ten číňan, zase Skorpion umožňuje nekempit jak buzerant a hejbat se po mapě, ikdyž rozsvítit se nechat nesmíš.
Na to kolik je těch premiaků mam furt pocit že neni z čeho vybírat reálně.