Upgrade kancelářské sestavy pro těžbu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- OXI
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Upgrade kancelářské sestavy pro těžbu
Zdravím, zaujal mě článek tady na PCT. Používám starší počítač na účetnictví, je v něm starý procesor AMD Phenom II 810 (ten bych mohl také upgradovat ideálně na FX 8320E/FX8370E), 4GB RAM DDR3, deska Asus M5A78L-M/USB3. Používám pouze integrovanou grafickou kartu na desce. Chtěl bych pořídit AMD RX580 8GB kterou bych chtěl ideálně zapojit jako druhou grafickou kartu a používat obě. Současně program na těžbu někde na pozadí jestli je to vůbec možné a přitom v případě potřeby původní PC k práci v účetním programu. Pokud to současně nelze není to zase takový problém, ale prodloužila by se tím návratnost investice.
Nebude původní sestava příliš omezovat výkon grafické karty, můžu upgradovat i další komponenty, ale chtěl bych spíše postupnými krůčky vždy až si upgrade na sebe vydělá. Dalším otazníkem je jak dlouho se tímto způsobem těžba vyplatí.
Máte někdo zkušenosti s využitím těžícího počítače k nenáročné práci?
Nebude původní sestava příliš omezovat výkon grafické karty, můžu upgradovat i další komponenty, ale chtěl bych spíše postupnými krůčky vždy až si upgrade na sebe vydělá. Dalším otazníkem je jak dlouho se tímto způsobem těžba vyplatí.
Máte někdo zkušenosti s využitím těžícího počítače k nenáročné práci?
- racecar
- Středně pokročilý

Re: Upgrade kancelářské sestavy pro těžbu
1. ten cpu je slaby takze upgrade nema na mining zmysel
2. integrovanu a RX spolu nemozes pouzivat
3. zalezi co je nenarocna praca, ale da sa to
2. integrovanu a RX spolu nemozes pouzivat
3. zalezi co je nenarocna praca, ale da sa to
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- werygood
- Začátečník

Proč vlastně potřebuješ CPU upgrade? Kryptoměny se těží na nejlevnějších Celeronech, a předpokládám, že ten účetní program pojede úplně na všem.
- OXI
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Primárně chci upgrade grafiky, procesor spíš v případě že by současný nějakým způsobem limitoval výkon grafiky v těžbě. Co vím tak slabý procesor může být limitem pro hry, ale u těžby nevim.
Když už budu mít v počítači herní grafiku tak bych si na tom občas i něco zahrál, ale na to už bych upgrade ram a procesoru rozhodně potřeboval. Záleži na situaci, třeba pořídím ještě úplně nový základ a současné PC by bylo zase jen na účetnictví.
Zatím chci využít to že současný počítač jede 24/7, tak by mohl pracovat i když u něj nikdo nesedí..
Když už budu mít v počítači herní grafiku tak bych si na tom občas i něco zahrál, ale na to už bych upgrade ram a procesoru rozhodně potřeboval. Záleži na situaci, třeba pořídím ještě úplně nový základ a současné PC by bylo zase jen na účetnictví.
Zatím chci využít to že současný počítač jede 24/7, tak by mohl pracovat i když u něj nikdo nesedí..
- Atapi
- Začátečník

Jo nejdřív to vyzkoušej... mining ti vytíží grafiku na max, ale fungovat můžeš víceméně dál (samozřejmě pouštět do toho hry je blbost a i náročný video je někdy vidět že se seká), účetní program si myslím grafiku v podstatě nepotřebuje, takže můžeš být v pohodě, prostředí windowsu pojede normálně dál tak jak jsi zvyklý.
Co se týče návratnosti, zatím to jsou řádově měsíce (pokud nepočítáš celou cenu grafiky ale jen amortizaci tak několik málo měsíců), ale to si musíš vypočítat sám v závislosti na výkonu těžby, optimalizaci a ceně spotř. el. a samozřejmě jako každá investice, nikdo ti neřekne jestli to takhle bude další roky dál, nebo to za měsíc skončí a všechno spadne o 80% na trvalo...
Jestli to chceš ale i na hry, tak bych uvažoval o celým novým základu, případně nějaký dobrý FX z bazaru (klasiku FX 8350 a lepší) nebo i phenom šestijádro a taktovat, moc bych do toho už necpal peníze, protože ta platforma je dneska už stará.
Co se týče návratnosti, zatím to jsou řádově měsíce (pokud nepočítáš celou cenu grafiky ale jen amortizaci tak několik málo měsíců), ale to si musíš vypočítat sám v závislosti na výkonu těžby, optimalizaci a ceně spotř. el. a samozřejmě jako každá investice, nikdo ti neřekne jestli to takhle bude další roky dál, nebo to za měsíc skončí a všechno spadne o 80% na trvalo...
Jestli to chceš ale i na hry, tak bych uvažoval o celým novým základu, případně nějaký dobrý FX z bazaru (klasiku FX 8350 a lepší) nebo i phenom šestijádro a taktovat, moc bych do toho už necpal peníze, protože ta platforma je dneska už stará.
- OXI
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nakonec pořídl 1070 Ti a silnější zdroj aby to utáhl. Procesor je sice moc starý a nepodporuje všechny požadované instrukce, což mi ale nevadí protože mi jde o výkon grafiky, na počítači se dá normálně pracovat. Upgradovat budu celou platformu ale zatím na to nespěchám, uvidím jestli přijde v březnu něco zajímavého, do té doby by mohla být současná investice alespoň částečně zaplacená.
- Atapi
- Začátečník

Jo já taky běžím tak jako ty, původní pc je starý 7 let, jen mám dvě grafiky a novej platinum zdroj přibyl nedávno abych nemučil starej seasonic (kterej má taky 7 let a jenom 400W na 12V větvi), zatím to beru spíš jen jako zábavu a kdybych ten čas co do toho dám odpracoval, tak snad vydělám i víc.
Jedu 2x RX 570 když se mi je podařilo sehnat o litr levnějš než je normálně na alza/czc v jednom menším obchodě.
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

Na mining nepotřebuješ výkonný CPU, podstatný je výkon grafiky a samozřejmě kvalitní zdroj, který vydrží 24/7.OXI píše:Tak jsem nakonec pořídl 1070 Ti a silnější zdroj aby to utáhl. Procesor je sice moc starý a nepodporuje všechny požadované instrukce, což mi ale nevadí protože mi jde o výkon grafiky, na počítači se dá normálně pracovat. Upgradovat budu celou platformu ale zatím na to nespěchám, uvidím jestli přijde v březnu něco zajímavého, do té doby by mohla být současná investice alespoň částečně zaplacená.
Už několik let používám naprosto bez problému Fortrony Hyper, Raider (záruka 5 let). Seasonic odešel už po dvou letech.
Vzal jsem místo něj EVGA G3-750W (záruka 2 roky), jsem zvědav jak dlouho vydrži.