Assassin’s Creed Origins

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Re: Assassin’s Creed Origins

Příspěvek od PaulCZE »

petsild píše:Na zabití základního Fylaka musím mít jaký level?
Prvního fylaka potkáš nejspíše při plnění úkolu asasinace fylakytaie Gennadia. Ihned poté přijde do těchto kasáren první z fylaků. Měl by být na 20. úrovni s cca. 5000 HP. Další fylakové se pohybují mezi 25. - 40. úrovní a dle její výše mají zhruba mezi 8000 - 16000 HP. Zabití prvního fylaka by mělo aktivovat úkol Kořist fylaků.

Váleční sloni mají velmi slušný character design. V žádném případě nejde pouze o velké pochodující hitboxy s vysokou úrovní zdraví. Jsou dosti agilní a kolikrát i nevypočitatelní. Je jich celkem pět ve čtyřech lokacích, za nejtěžšího pokládám osobně Jumbeho. Zde se o nudě hovořit rozhodně nedá :mrgreen:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Mě nejvíc potrápily asi ty 2 naráz a myslim, že i ten Herwennefer - tam to taky bylo na vícero pokusů. Až později jsem přišel na to, že i na slony můžu použít kouřovou clonu, což dá člověku dost času na ústup a sebrání šípů.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Tyjo, já už dohrál hlavní přiběhové úkoly a mám jen lvl 31.
Ale naštěstí je tam spousta věcí a vedlejších úkolů, takže zábava je pořád.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já tyhle hry hraju spíš obráceně. Nejdřív kam až mi hra dovolí, vysbírám side questy a až pak teprve popojedu s hlavním příběhem. No máš tam fylaky, arény, hyppodrom a slony. A vsadím se, že celou mapu prozkoumanou nemáš, takže tam budeš mít lokace s nepřátelema nad tvym levelem.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
petsild
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petsild »

Já si musím všechno důkladně detailně prozkoumat, jako správný fanda Egyptolog. Tahle hra mě rozsahem a krásou lokací naprosto okouzlila, tak dobrý pocit z hrání pamatuji ještě u Mafia I a to je několik let zpět.
Obdivuji team kterému se povedlo takové veledílo a zeptám se je nějaká dobrá fan stránka?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Přesně. Mě musí bavit v tom prostředí bejt a něco v něm dělat. Takhle mě ohromil Black Flag, o něco míň mě ohromila Paříž, Syndicate jsem hrál 5 hodin a pak to šlo z kompu, protože to byla zase 'Paříž', akorát v Londýně :roll: Takhle mě bavil Fallout 3 a 4 a prostě tolik opěvovanej New Vegas mě nechyt, protože mi to prostředí přišlo nezáživný.

Origins mě od prvního okamžiku naprosto pohltil bohatostí a krásou prostředí, člověk se chce neustále jít někam podívat. Já se těším na vydání toho tour módu (nevim jak to oficiálně nazývaj), ale prej tam budou po celý mapě určitý okruhy s vysvětlivkama a historií danejch míst a budov.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Mě u Origins mrzelo, že i když jsem to bral ze široka, tak mi připadá, že ten příběh byl krátký (cca 50 hodin jsem měl nahráno), tak jsem dělal achievy a nakonec jsem teda udělal všechny včetně toho, dokončit všechny lokace. Přišlo mi to jako velká škoda prostě skončit, tak jsem hrál co se dalo. To prostředí je prostě nádherný a dlouho mě herní mapa tak neokouzlila.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
petsild
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petsild »

Za splnění hádanky modrý meteorit :) jsem dostal high-tech meč se štítem, to asi bude na hubení Fylaků.
Jinak dnes ráno jsem zaspal, jestli uhodnete proč?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

niemand píše:Mě u Origins mrzelo, že i když jsem to bral ze široka, tak mi připadá, že ten příběh byl krátký (cca 50 hodin jsem měl nahráno), tak jsem dělal achievy a nakonec jsem teda udělal všechny včetně toho, dokončit všechny lokace. Přišlo mi to jako velká škoda prostě skončit, tak jsem hrál co se dalo. To prostředí je prostě nádherný a dlouho mě herní mapa tak neokouzlila.
No a já jak to právě hraju naopak, tak jedu nejdřív side quests a všechno ostatní a tak nějak se tý hry přežeru, že mě pak nemrzí, když po 150ti hodinách dorazim hlavní příběh.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Ale je fakt, že hlavní příběh je poměrně krátkej, nebo to možná jen tak rychle uteklo.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Swat: když problém je v tom, že ta hra nemá žádné statistiky. Já dodělal komplet achievy, všechny úkoly, které byly v seznamu a teď tam není vůbec nic a já nevim, na kolika % hry vůbec jsem. V sekci úkoly to píše, že jsem jich celkem dokončil 124 ale vůbec nevim, kolik jich je celkem.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Nejake stats su v uplay profile na webe.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Swat píše:
niemand píše:Mě u Origins mrzelo, že i když jsem to bral ze široka, tak mi připadá, že ten příběh byl krátký (cca 50 hodin jsem měl nahráno), tak jsem dělal achievy a nakonec jsem teda udělal všechny včetně toho, dokončit všechny lokace. Přišlo mi to jako velká škoda prostě skončit, tak jsem hrál co se dalo. To prostředí je prostě nádherný a dlouho mě herní mapa tak neokouzlila.
No a já jak to právě hraju naopak, tak jedu nejdřív side quests a všechno ostatní a tak nějak se tý hry přežeru, že mě pak nemrzí, když po 150ti hodinách dorazim hlavní příběh.
To mám stejně, v příběhu se posunu jen kam je to nutný a pak dělám vše možné okolo, takže dodnes jsem ještě nedohrál ani hlavní příběh Fallout 4 a to tam mám asi 400 hodin :D

btw. ty halucinace v poušti mají nějaký hlubší smysl (zavedou mě k něčemu), nebo to je "jen tak", snažím se vždycky sledovat kam mě to vede, ale zdá se mi, že se spíš točím v kruzích
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Je to jen k dokreslení atmosféry, pověstná fata morgana, kdy vidíš zřetelně něco, co neexistuje. Nejlepší je, když v dálce před tebe plácne o zem ryba :D Nicméně pád asteroidu je naprosto impozantní...
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

A já pořád běhal pouští a snažil se přijít na to kam mě to vede, sledoval jsem padlou rybu, květiny, lidi nějaký a tak a myslel jsem že mě to někam dovede :D ale asteroidy jsou skvělý
PS5 Pro | LG OLED CX55
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Ještě se ideově připojím ke kolegovi Swatovi. Jumbe byl první válečný slon, se kterým jsem soupeřil, dost proto byl také nejtěžší. Herweneffer a Súrus pak již vydali na vyrovnanější boj, i když se mi zdá, že všichni tři jmenovaní mají stejnou úroveň zdraví (cca. 54 000 HP). Boj s Ketešem a Rešepem byl také vcelku náročný a chvíli mi trvalo nalezení efektivní taktiky. Na druhou stranu, Keteš i Rešep mají nižší úroveň zdraví (cca. 30 000 HP). Celkově dobrou obecnou taktikou bylo vyzbrojení luku se schopností Zdraví při zásahu a čekání na kritický útok ze strany slona, po kterém narazí do stěny hrazení a bude na několik sekund ochromen (minimálně Jumbe tento druh útoku používal).

Také jsem hráčem, který preferuje odehrátí potřebného povinného minima hlavního příběhu a následné volné prozkoumávání všech koutů. Osobně cítím, že takto si hru nejvíce užiju. Zprvu je hra celkově náročná, souboje těžké. Věřím, že právě zde je hráč nejvíce vnímavý. Má to však i praktické stránky, hernímu charakteru se dostane slušné výzbroje a výstroje, k tomu třeba i pěkné řádky levelů (je-li leveling systém přítomen). Pak člověka hned tak něco nezaskočí :-D
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Já na všechny slony použil stejnou taktiku - mít ten luk s rozptylem a počkat, až slon ukáže zadek, který neměl ničím krytý, pak stačilo 2x-3x vystřelit z luku, čímž se doplnil ten modrý ukazatel SHIFT+F (jehož název mi uplně vypadl... :D ) pak stačilo slona seknout mečem. Postup jsem párkrát zopakoval a bylo.

Ani mě nenapadlo, že by ten slon mohl narazit do zdi a být chvíli mimo... já většinou kroužil uprostřed arény a sbíral šípy.
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Ja som sa uhybal a sekal ich do zadnych noh a shift + f. :lol:
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Jo stejný postup jako niemand jsem měl i Já :lol: Akorát jsem používal ten lehký luk a když bylo připraveno SHIFT-F tak jsem mu ji tam majznul, za chvíli padnul a bylo :)

Nejvíc mě zaujal ten meteorit, jak padne do té poště a na konci padne ten 1H sword se shieldem :) jsem používal až do konce hry.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já šel na slony tím rychlopalným lukem a samozřejmě shift+f. Nejhorší byl vždycky závěr, kdy ten slon zintenzivnil útoky a člověk kolikrát neměl prostor na získání vzdálenosti na výstřel. Ty 3 bohové mi proti slonům přišli jednoduchý. Jak jsem tu psal, je to jak ty 4 legendární lodě v Black Flag (přičemž tam na jednom místě taky byly 2 naráz).
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“