Zdravím, sestavuju HTPC sestavu ve formátu mini ITX. Potřeboval bych názor třetí strany, jestli nestavím zbytečný overkill. Požadavek jsou filmy (i pro 4k), hudba a internet a nízká cena (rozumná ke kvalitě, žádné zbytečnosti).
Postavit to chci na Pentium G4560, k tomu váhám, jestli pro WIN10 a toto použití budou stačit 4GB RAM a 8GB bude nevyužité v kombinaci s SSD - názor? Nepoběží tam žádné extra programy, prostě úplný programový základ (foobar, MPCHC, torrent, internet, office). K tomu ASRock H110M, 120 GB SSD, 2TB disk (další 2TB už jsou), BD mechanika. Grafiku chci nechat v procesoru a jestli v budoucnu dojde šťáva pro video, tak se dokoupí samostatná karta. A teď otázka - nemám odzkoušené, jestli i při použití grafiky v procesoru, lze posílát zvuk přes HDMI na desce a jestli je v rozumné kvalitě. Někdo zkušenosti?
Seznam
Díky za názory!
HTPC sestava - konzultace
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- myom
- Středně pokročilý
HTPC sestava - konzultace
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- xrakan
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: HTPC sestava - konzultace
Ahoj, obavam se, ze pres HDMI s tou integrovanou grafikou nedas 4k v 60Hz a ze to nepodporuje HDMI 2.0. Pro G4560 se pise: "Můžete přes HDMI port dosáhnout rozlišení 4096 x 2304 @ 24 Hz. Přes DP a eDP porty je pak možné rozlišení 4096 x 2304 @ 60 Hz." Takze, jestli to pozenes pres DisplayPort (pripadne na to jeste HDMI 2.0 adapter) mohlo by to jet. K tomu ale potrebujes jinou zakladni desku.
Koukni jeste na G4600 - ma lepsi integrovanou grafiku (HD 630, 24 execution units at 1150 MHz) oproti G4560 (HD 610, 12 execution units at 1050 MHz). Kdybys si chtel i neco malo zahrat.
Lepsi deska i procesor navysuji cenu
Mam postaveno Mini PC na G4600. O weekendu muzu zkusit, jak bude davat 4k youtube video na integrovane HD 630 grafice. Kouknout na vytizeni CPU + RAM.
Koukni jeste na G4600 - ma lepsi integrovanou grafiku (HD 630, 24 execution units at 1150 MHz) oproti G4560 (HD 610, 12 execution units at 1050 MHz). Kdybys si chtel i neco malo zahrat.
Lepsi deska i procesor navysuji cenu
Mam postaveno Mini PC na G4600. O weekendu muzu zkusit, jak bude davat 4k youtube video na integrovane HD 630 grafice. Kouknout na vytizeni CPU + RAM.
- myom
- Středně pokročilý
Ahoj, jo díky, taky jsem to už našel. postavím to na MSI Z270I GAMING PRO, má displayport ze kterého to když tak půjde vytáhnou. K tomu i optiku kdyby něco. Nicméně ten výkon kdybys zkusil, tak by se mi to hodilo. Lepší procesor už vážně nemá smysl, hraní na tom vůbec nebude...
- xrakan
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Cau, G4600 s integrovanou grafikou HD630 vs. 4k video:
Win10 po startu: RAM usage 1,4GB, CPU usage 0%, GPU usage 0%
4k stazene samply: RAM usage cca 2,1GB, CPU usage 1%, GPU usage 25-30%
4k on youtube: RAM usage cca 2,4GB, CPU usage 8%, GPU usage 25-30%, (vyssi CPU usage, protoze se video taha online z netu)
Takze, nebude-li to na hrani, sel bych do G4560 + 1x4GB DDR4 RAM modul. Podle youtube je na tom G4560 stejne jak G4600, treba zde:
https://www.youtube.com/watch?v=uF612cYkkS0
https://www.youtube.com/watch?v=cI-a4WZWwZc
a kdyby se nahodou ukazalo, ze 4GB RAM nestaci, muzes vzdy dokoupit jeste jeden modul. RAM je dneska draha, tak proc za ni utracet doprebu.
Win10 po startu: RAM usage 1,4GB, CPU usage 0%, GPU usage 0%
4k stazene samply: RAM usage cca 2,1GB, CPU usage 1%, GPU usage 25-30%
4k on youtube: RAM usage cca 2,4GB, CPU usage 8%, GPU usage 25-30%, (vyssi CPU usage, protoze se video taha online z netu)
Takze, nebude-li to na hrani, sel bych do G4560 + 1x4GB DDR4 RAM modul. Podle youtube je na tom G4560 stejne jak G4600, treba zde:
https://www.youtube.com/watch?v=uF612cYkkS0
https://www.youtube.com/watch?v=cI-a4WZWwZc
a kdyby se nahodou ukazalo, ze 4GB RAM nestaci, muzes vzdy dokoupit jeste jeden modul. RAM je dneska draha, tak proc za ni utracet doprebu.
- myom
- Středně pokročilý
Zdar, díky strašně moc, hodně jsi mi pomohl.