Kingdom Come: Deliverance

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Kingdom Come: Deliverance (CryEngine RPG od Dana Vávry)

Příspěvek od Riku »

Na fightclub se mrknu dneska po práci, takže nevím co se tam řešilo, ale mně tohle dělá očividně mizerný LOD na xboxu, když jsem dál od postav tak jsou černé :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Super dlouhej a detailní rozhovor s Danem

https://www.youtube.com/watch?v=H1syNtYVgAo

Skvělá věc na zabití času v práci :mrgreen:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Já teda nevím, ale nějaká postel, nebo sláma s pytlem, je v každém lese někde, a není problem se tam vychrápat a tím pádem se to uloží.... Fast travelem mužeš taky do města a uložit to. Není potřeba mod :)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Fakt se to ukládá kdekoliv? Co jsem četl tak je potřeba spát ve vlastní posteli (pronajatý v hospodě).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Dělal jsem quest s babkou kořenářkou, přestal v jejích chajde na sláme a normálně se to uložilo.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Hladis: Hardcore save systém je v pořádku, ale jinak. Např. po určitym bloku questů, jako třeba na začátku (uhlí, hospoda, hovna na zeď :lol: , prachy od neplatiče atd.), nebo periodicky po 15ti minutách klidně. Ale něco ve hře dokázat a nemít za sebou půl hodiny uloženýho postupu mi prostě nepřijde zábavný. Klímu ve Fight Clubu jsem viděl, co tam říká, pochopitelný je, ale vyřešili to trochu neohrabaně. Jak tam popisuje, tak spousta hráčů udělá hard save a pak 10x loaduje, dokud nějakou situací nevyřeší. Já např. hraju tím stylem, že i přesto, že mám možnost neomezenýho ukládání, tak ale zásadně při neúspěchu v určitý situaci (rozhovor, stealth, lockpicking apod.) zpátky neloaduju. Prostě tu situaci tak přijmu a hraju dál. Loaduju pouze v případě smrti. Takže dost záleží na tom, jak k tomu hráč přistoupí. KCD mě do tohohle nutí, což mi nevadí, ale zároveň mi nafackuje tím, že přijdu o všechno, co jsem během předchozí půl hodiny, nebo taky hodiny, dokázal. A to mi vadí dost.

NICMÉNĚ - pokud hra ukládá po přespání, jak tu mnozí píšou, tak potom to pro mě zcela mění situaci a save systém považuju za netradiční, ale v pořádku. Ještě jsem nechrápal, takže nemůžu posoudit.

Až na tohle mě hra neskutečně baví, včera jsem se od toho nemohl zvednout do 5ti do rána. Snad první hra, která ve mě dokázala vyvolat nějaký pocity. Příchod zpět do vypálený Skalice byl fakt neskutečnej...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ohledně té vypálené Skalice
SPOILER
Nechápu, proč Jindra osočuje toho týpka, že okrádá mrtvoly a pak sám mrtvolu okrade se slovy ke psu, že jeho páníček už to nepotřebuje" ... Jasně že jsem pak okradl i moje mrtvý rodiče :D
SPOILER END

Ve mně to zatím moc pocity nevyvolává, příběh je docela klišé, ale tím neříkám že špatnej. Baví mě ta hra mega moc, mám tam už asi 35 hodin nahráno :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Riku píše:Ohledně té vypálené Skalice
SPOILER
Nechápu, proč Jindra osočuje toho týpka, že okrádá mrtvoly a pak sám mrtvolu okrade se slovy ke psu, že jeho páníček už to nepotřebuje" ... Jasně že jsem pak okradl i moje mrtvý rodiče :D
SPOILER END

Ve mně to zatím moc pocity nevyvolává, příběh je docela klišé, ale tím neříkám že špatnej. Baví mě ta hra mega moc, mám tam už asi 35 hodin nahráno :D
Tam je to ale přece na tobě. Ty tu mrtvolu obrat můžeš, ale taky nemusíš. A lopata je zapíchlá v zemi. A opět - já třeba mrtvý rodiče neokrad. Ano, podíval jsem se, co maj u sebe, ale nevzal jsem si to.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No jasně že to je na mě, ale když tedy někomu nadávám za něco a moralizuji, tak přeci pak neudělám to samé a neřeknu psovi, že páníček to už nepotřebuje. Kdyby alespoň mlčel.

To je asi jako když Vávra nadává že ve Skyrimu je věc XYZ špatně a pak je to samé v KCD :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Swat:
Ono vadi spis to, ze save system neni moc jasne vysvetlen v samotny hre a u hrace to vytvori zmatek nebo frustraci.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já nevím odkud, ale věděl jsem že to bude fungovat takhle, ale asi ne ze hry no :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Riku píše:No jasně že to je na mě, ale když tedy někomu nadávám za něco a moralizuji, tak přeci pak neudělám to samé a neřeknu psovi, že páníček to už nepotřebuje. Kdyby alespoň mlčel.

To je asi jako když Vávra nadává že ve Skyrimu je věc XYZ špatně a pak je to samé v KCD :D
Tam bych řekl, že je to spíš braný tak, že lopata zapíchlá v zemi je něco jinýho, než šacování mrtvoly. Asi dost bude záležet na tom, jak to kterej hráč v tý daný situaci cejtí a jak to chce vlastně hrát. Což je prostě supr.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Riku:
A to je problem. Pokud bych nekoukal na gameplay a nesledoval podcast, tak bych to nevedel a to je proste spatne a je do dizajnova chyba tvurcu hry. Hra klidne muze byt vice hardcore, ale hrac se nesmi citit jak debil.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já si to snad pustím od začátku, jestli tam není někde bublina jak se hra ukládá a kdy. Protože jsem narazil v diskuzích na víc věcí, které tam takhle byly vysvětleny a lidi si toho nevšimli, z hlavy mě napadá třeba otázka na truhlu na věci, kterou má člověk hned vedle postele a byla tam i bublina s vysvětlením k čemu jak slouží :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

O ukladani tam neco bylo psany u ty "sejvovice", ale presny zneni si nepamatuju a neresi to autosave.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

PS5 Pro | LG OLED CX55
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Na zacatku vam ta vase holka da save koralku a melo by to ukladat po vypiti.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

hra po vyspani neuklada vzdycky a i kdyby jo tak je to stejne debilni system kdyz si chci treba zahrat chvilku a udelat jeden quest behem dne.
nastesti existuje mod, ktey umoznuje save kdykoliv mimo boj co dost snizilo frustraci z divnyho bojovyho systemu. obcas me prijde ze nepratele maji neomezene staminy a pokud ma nekdo stit rovnou taham luk jinak je to fakt na dlouho.

ale jinak dobry az na to ze hra nereaguje pri dialozich pri questech na preskoceni ruznych casti
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
certes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od certes »

Tak po dvou zásecích v hlavní linii, které jsem musel jsem musel kvůli restartovat, si nemůžu stěžovat. To ukládání sejvovicí je sice fajn nápad ale klasika je klasika.
PS: Ten šerm je nějak moc rychlý, máte něco i pro straší lidi ? :)
Ryzen 7 5800X@87W - NH-U12A - TUF B550 - 4x8GB 3600CL16 - RX 5600XT@130W - 870 EVO + 860 EVO - TX550M 550W - Xonar DX - EIZO FG2421
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

Nevíte někdo kam zadat kod na dlc s mapou pokladů ??? Mám Steam verzi hry.Dík za rady a omlouvám se za svou tupost :-)

EDIT : TAK JSEM SI NEOPSAL JEDNO PÍSMENO,UŽ VŠE O.K. .. OMLOUVÁM SE
Naposledy upravil(a) anti.77 dne pát 16. úno 2018, 08:15, celkem upraveno 1 x.
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“