Kingdom Come: Deliverance
Moderátor: Baneshee
- sirThomas
- Začátečník

-
Re: Kingdom Come: Deliverance (CryEngine RPG od Dana Vávry)
Hraje to tady někdo na GTX 1060 (6GB)? A jak ta hra běhá? Dost často mám tam fps dropy. (Na střední a něco na vysoké detaily)
CPU: i7 7700k + Alphacool Eisbaer 360
RAM: HyperX 32GB DDR4 3200MHz CL16 Predator Series
GPU: MSI GTX 1060 6GB Gaming X
CASE: NZXT Phantom 530
RAM: HyperX 32GB DDR4 3200MHz CL16 Predator Series
GPU: MSI GTX 1060 6GB Gaming X
CASE: NZXT Phantom 530
- madPav3L
- Mírně pokročilý

Žádné argumenty nejsou třeba, já si to budu hrát jak chci a ostatním to může být u prdele...AllowedCry píše:A koho to má jako zajímat? Pokud je pro tebe ten save takový problém, tak to nehraj vůbec a věnuj se práci, rodině a hrám, kde můžeš co minuta mačkat F5nezapomínej taky na hráče co mají práci, rodinu atd a fakt nemůžou tomu věnovat tolik času.To co píšeš není žádný argument.
Nevím proč to tady pořád řešíte.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- Raikkonen
- Začátečník

-
Na games.cz v diskusi s Martinem Klímou (producent hry) zaznělo, že uvažují o přidání více checkpointů u autosavu a uložení hry při vypnutí hry.
https://games.tiscali.cz/podcast/fight- ... mou-309242
Plány na následující týdny:
https://games.tiscali.cz/tema/budoucnos ... ody-309363
https://games.tiscali.cz/podcast/fight- ... mou-309242
Plány na následující týdny:
- schali
- Začátečník

Fps opravdu padají dolu, zejména ve městech a v noci, spousta stínu, nasvícení, nedělá to tomu dobře a klidně to padá k 30 fps. Detaily jsem nastavil na vysoke, textury na ultra, pridal jsem i neco k osvetlení.sirThomas píše:Hraje to tady někdo na GTX 1060 (6GB)? A jak ta hra běhá? Dost často mám tam fps dropy. (Na střední a něco na vysoké detaily)
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
delal ste uz nekdo ten QUest s ptackem v laznich? Ta sluzebna se mnou odmita hrat ty kostky a quest tedy vzdy skonci neuspechem 
- blaho
- Žlutá karta

-
no , tak som neodolal

chcel som dat tomu mesiac dva , aby to nejako popatchovali a tak,
ale tak zvedavosť je silnejšia

- ondra91
- Začátečník

-
Připrav si hodně času ... mám 22 hodin a člověk se stejně furt trochu rozkoukáváblaho píše:no , tak som neodolal![]()
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja si stejne jako u elex pockam par mesicu/pul roku az to opravej a vylepsej 
- ondra91
- Začátečník

-
Optimalizace mohla byt krapet lepsi, ale za 22 hodin jsem nenarazil prakticky na zadny bug ... Jasne obcas se mi stane, ze se npc zasekne nekde na schodech, ale je to dost ok. Mozna mam zatim jen stesti, ale jsem opravdu hodne prekvapeny, ze jsem zatim prakticky na nic nenarazil...HEAD píše:Ja si stejne jako u elex pockam par mesicu/pul roku az to opravej a vylepsej
- blaho
- Žlutá karta

-
Budoucnost Kingdom Come: ukládání, páčení zámků, patche, hraní za ženu nebo mody
inak za mňa veľke prekvapenie ,
zatiaľ spokojnosť
nejako zatiaľ bugs tam nevidim , celkom fajn
ale tak som este len na začiatku , ale dobra odreagovačka
//inak na FHD + všetko na max ultra , mi pride 8700K@ + 1080Ti tak akurat
hm... ale to uz je do ineho topicu , ale ide to pekne plynulo , ale co pozeram na fps tak lietaju hore dole , ale mozno g sync pomaha , lebo tie lietajuce fps nepociťujem moc
inak za mňa veľke prekvapenie ,
zatiaľ spokojnosť
nejako zatiaľ bugs tam nevidim , celkom fajn
ale tak som este len na začiatku , ale dobra odreagovačka
//inak na FHD + všetko na max ultra , mi pride 8700K@ + 1080Ti tak akurat
hm... ale to uz je do ineho topicu , ale ide to pekne plynulo , ale co pozeram na fps tak lietaju hore dole , ale mozno g sync pomaha , lebo tie lietajuce fps nepociťujem moc
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Trochu OT dotaz, vyplatí se koupit 8700 nebo 8700K? Přijde mi že už 8700 má tak vysokej clock (4.6?) že to Kčko moc nemá smysl, nebo se mýlím?
Zajímá mě to hlavně z hlediska Kingdom Come
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- TankGeorge
- Začátečník

-
Vzhledem k tomu, že máš dle popisu Sandy Bridge, tak budeš kupovat i desku a paměti, takže je to spíš otázka, jestli má cenu řešit dva tisíce u investice za ~17tis. Na 5GHz by ti Káčko mělo jet
Zrovna u KCD jde spíš o ty vlákna, než o frekvenci. Já to mám hlavně připravený na Voltu a pro budoucí hraní v 5Mpix rozlišení, kde bych na CPU nešetřil. U fullHD je ten rozdíl asi zanedbatelný
Zrovna u KCD jde spíš o ty vlákna, než o frekvenci. Já to mám hlavně připravený na Voltu a pro budoucí hraní v 5Mpix rozlišení, kde bych na CPU nešetřil. U fullHD je ten rozdíl asi zanedbatelný
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- blaho
- Žlutá karta

-
utikame fakt bokem, ale prave na FHD je dulezity CPU
- Swat
- Mírně pokročilý

8600k jsi nezvažoval? Mám ho 14 dní, na 5 Ghz jde taktnout téměř jakýkoliv kus a ještě 3000 ušetříš. 8700 prej víc topěj. V KCD na konfiguraci v popisu nepřelezu 65° na cpu.Paul píše:Trochu OT dotaz, vyplatí se koupit 8700 nebo 8700K? Přijde mi že už 8700 má tak vysokej clock (4.6?) že to Kčko moc nemá smysl, nebo se mýlím?
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A drží ti to 60fps bez dropů kdekoliv? Na jakej setting?Swat píše:8600k jsi nezvažoval? Mám ho 14 dní, na 5 Ghz jde taktnout téměř jakýkoliv kus a ještě 3000 ušetříš. 8700 prej víc topěj. V KCD na konfiguraci v popisu nepřelezu 65° na cpu.Paul píše:Trochu OT dotaz, vyplatí se koupit 8700 nebo 8700K? Přijde mi že už 8700 má tak vysokej clock (4.6?) že to Kčko moc nemá smysl, nebo se mýlím?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Thellwin
- Administrátor

Technické téma je vedle pánové.
Goldnoob team proud member!
- Swat
- Mírně pokročilý

Paul: odpověděl jsem do technickýho vlákna...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Za mě zatím paráda. KC mě chytlo, jak nic už dlouho ne za poslední roky. Jasně, narazil jsem na pár bugů, ale to se dá při rozsáhlosti této hry lehce odpustit. Naposled např. v severním lese chci uvařit pár lektvarů, stoupnu si k alchymistickému stolu, začnu vařit a z ničeho nic se začnu vznášet skrze střechu k obloze. Tak jsem ESC zrušil vaření, pročež jsem se rozmázl o zem 
Jinak mám odehráno cca. 50 hodin. Z hlavní linie jsem zatím zabil Prcka... Netuším, kolik ještě z hlavních questů zbývá. Tolik mě však baví plnění vedlejších questů a aktivit, že hlavní skoro neplním.
Soubojový systém je parádní a dost si ho užívám. Důležité je občas navštívit trenéra u horní ratajské brány na kolbišti. Dá se s ním krásně vytrénovat a i naučí nové fígle. Jinak pokud byste měli problém někoho odrovnat (příp. skupinku nepřátel), není nic jednoduššího, než sednout na koně a nepřátele postřílet. Stačí kolem nich kroužit a sypat to do nich. Když pak koně ovládáte lépe, dá se slušně kosit i mečem.
Celkově se mi zpracování velmi líbí, kromě soubojů zejména systém vrstvení brnění a vyváženost nosnosti postavy, od čehož se odvíjí i to, co lze na sebe navléknout, aby to mělo ještě na dané síle postavy smysl.
Jinak z mého pohledu se peníze nejlépe vydělávají kosením nepřátel a následným sběrem a prodejem vybavení. Ušetřit dost peněz také hodně pomáhá včasné používání opravářských sad a pak samozřejmě sběr bylin a následné vaření lektvarů. To se týká zejména Sejvovice. Není nic jednoduššího, než u alchymisty nakoupit rulík, natrhat pár kopřiv a Sejvovice navařit do zásoby
Rozhodně levnější, než kupovat za draho u kupců. Nevidím pak vůbec důvod pro to, abych hru prznil nějakým save modem. To akorát kazí celkový dojem.
Poznatků mám mnohem více, tak kdyby někoho zajímalo něco konkrétního, pokusím se odpovědět.
Jinak mám odehráno cca. 50 hodin. Z hlavní linie jsem zatím zabil Prcka... Netuším, kolik ještě z hlavních questů zbývá. Tolik mě však baví plnění vedlejších questů a aktivit, že hlavní skoro neplním.
Soubojový systém je parádní a dost si ho užívám. Důležité je občas navštívit trenéra u horní ratajské brány na kolbišti. Dá se s ním krásně vytrénovat a i naučí nové fígle. Jinak pokud byste měli problém někoho odrovnat (příp. skupinku nepřátel), není nic jednoduššího, než sednout na koně a nepřátele postřílet. Stačí kolem nich kroužit a sypat to do nich. Když pak koně ovládáte lépe, dá se slušně kosit i mečem.
Celkově se mi zpracování velmi líbí, kromě soubojů zejména systém vrstvení brnění a vyváženost nosnosti postavy, od čehož se odvíjí i to, co lze na sebe navléknout, aby to mělo ještě na dané síle postavy smysl.
Jinak z mého pohledu se peníze nejlépe vydělávají kosením nepřátel a následným sběrem a prodejem vybavení. Ušetřit dost peněz také hodně pomáhá včasné používání opravářských sad a pak samozřejmě sběr bylin a následné vaření lektvarů. To se týká zejména Sejvovice. Není nic jednoduššího, než u alchymisty nakoupit rulík, natrhat pár kopřiv a Sejvovice navařit do zásoby
Poznatků mám mnohem více, tak kdyby někoho zajímalo něco konkrétního, pokusím se odpovědět.
- J X P
- Středně pokročilý

Tak jsem pocatecni problemy s pacenim zamku vyresil modem z nexusu, ktery pouze pridal rozdeleni do sektoru, takze se nemeni hratelnost, ale je to lepe proveditelne (clove vidi ceho se chytit).
Jsem zvedav, zda WH prijde s nejakym svym resenim, nebo bude uprava jen na konzolach.
Ukladani hry se ovsem vzdat nemuzu, protoze nikdy nevim, kdy budu muset odbihat a abych nechaval bezet zapnutou hru jen kvuli tomu, ze ji nemuzu ulozit ... to ne. ouhlasim, ze stavajici system je vyzvou a jiste ma vliv na zpusob hrani, ale spis by mel by tento "Ironman mod" volitelny a jako odmena Achievment, nez aby tlacil vsechny hrace do jedne polohy.
I kdyz mi hra moc casto nepada, tak nektere chyby jsou neprijemne a casto mi prave Save/Load pomuze pri reseni. Az bude hra vyladena jak vykonove, tak po herni strance, pak si asi umim predstavit, ze mi nebude ukladani tolik chybet, ale nyni je tam prilis mnoho nehrenich vlivu, ktere kazi zamyslene vtazeni do hry.
p.s. Ja jsem z KDC nadseny stejne jako ze Zaklinace 1 a 3, az na tu anglictinu, ktera mi do prostredi hodne nepasuje. Nepotrebuju hrat Zaklinace v PL, ale napr. Silent Huntera 3 jsem vzdy hraval s nemeckym dabingem a Eng titulkama, abych tomu aspom nejak rozumel. Jazyk dela s hratelnosti hodne a i kdyz mi obvykle anglictina ve hre vubec nevadi, tady mne absence CZ dabingu hrozne chybi.
Jsem zvedav, zda WH prijde s nejakym svym resenim, nebo bude uprava jen na konzolach.
Ukladani hry se ovsem vzdat nemuzu, protoze nikdy nevim, kdy budu muset odbihat a abych nechaval bezet zapnutou hru jen kvuli tomu, ze ji nemuzu ulozit ... to ne. ouhlasim, ze stavajici system je vyzvou a jiste ma vliv na zpusob hrani, ale spis by mel by tento "Ironman mod" volitelny a jako odmena Achievment, nez aby tlacil vsechny hrace do jedne polohy.
I kdyz mi hra moc casto nepada, tak nektere chyby jsou neprijemne a casto mi prave Save/Load pomuze pri reseni. Az bude hra vyladena jak vykonove, tak po herni strance, pak si asi umim predstavit, ze mi nebude ukladani tolik chybet, ale nyni je tam prilis mnoho nehrenich vlivu, ktere kazi zamyslene vtazeni do hry.
p.s. Ja jsem z KDC nadseny stejne jako ze Zaklinace 1 a 3, az na tu anglictinu, ktera mi do prostredi hodne nepasuje. Nepotrebuju hrat Zaklinace v PL, ale napr. Silent Huntera 3 jsem vzdy hraval s nemeckym dabingem a Eng titulkama, abych tomu aspom nejak rozumel. Jazyk dela s hratelnosti hodne a i kdyz mi obvykle anglictina ve hre vubec nevadi, tady mne absence CZ dabingu hrozne chybi.
---
- goelr
- Začátečník

Chlastačka s knězem a následný Q je jeden z top ever
Celkově KC:D baví moc moc, přestože bugy to kazí. Za 18 hodin ale ani jednou nespadlo.
Celkově KC:D baví moc moc, přestože bugy to kazí. Za 18 hodin ale ani jednou nespadlo.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6