Zdravím, mám menší problém na grafické kartě od MSI 760, jeden z ventilátorů má nejspíše zadřené ložiska, takže se druhý díky tomu točí na max. Byl jsem díky šílenému hluku nucen ventilátory odpojit a jedu tudiž momentálně pouze na pasivní chlazení. Jelikož chci sem tam si zahrát i nějakou hru, tak jsem se díval po ventilátorech.
Má otázka je, zda má někdo zkušenost s výměnou těchto ventilátorů a obecně zda ty ventilátory se dají považovat za kvalitní. Přeci jen cenové rozpětí je kolem 10-20 dolarů podle toho, kdo to prodává.
Budu rád za každé info
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
Nepíšeš jakou máš MSi, ale ano sundáš ten plast. Je většinou jen zacvakuntý - nic těžkého.
Umíš s pájkou? Pokud nechceš kupovat redukci, a instalovat SpeedFan (ano tvoje deska po instalaci speedfanu umí regulovat ventiláry podle teploty čehokoliv + nad slotem pro GK máš konektor který regulovat na 100% jde) tak stačí koupit rozdvojku a připojit ji na konektor od GK a nemusíš nic řešit.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Vem si ty dva Arctic a vybastlit redukci, tehdy jsem taky takovou dělal a stačil mi k tomu 4pin konektor a vybrakovat nějakou starou kartu, která měla ten mini 4pin a potom si nastavit vlastní křivku v MSI Afterburner.
To je ti na nic, protože na 99% na té kartě je mini 3PIN / 4PIN. Je tu možnost, že bude sedět rozteč a pořadí pinů, pak bys mohl z karty odělat ten plastovej bazmek a napojit to na přímo.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Já to myslel tak, že bych to zapojil klasicky do základní desky a nějakým způsobem to zkusil regulovat. Každopádně jsem myslel, že to bude lehčí teda. Než řešit tyhle věci, tak je snad i lepší koupit ty "origo" zamontovat a hotovo.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
python.p píše:Nepíšeš jakou máš MSi, ale ano sundáš ten plast. Je většinou jen zacvakuntý - nic těžkého.
Umíš s pájkou? Pokud nechceš kupovat redukci, a instalovat SpeedFan (ano tvoje deska po instalaci speedfanu umí regulovat ventiláry podle teploty čehokoliv + nad slotem pro GK máš konektor který regulovat na 100% jde) tak stačí koupit rozdvojku a připojit ji na konektor od GK a nemusíš nic řešit.