Na bazosi niektori spadli z jahody, ze 400 eur.
![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Moderátoři: Walker1134, Wilik
Pokud v sobě GPU (GM204) nemá obvod pro akceleraci H265, tak ji tím softem nevykouzlíšHEAD píše:Zkus a uvidis.Ja pouzivam staxrip.Tam si muzes navolit Nvidia H265 coz zapne Hw akceleraci.
https://www.videohelp.com/software/StaxRip
Prevest 2GB film 1h:07 delka z x264 do x265 3000Kb/s je na 6700k 4.5Ghz cca 40minut.Pomoci Hw akcelerace je to za 9minut.Vlastik80 píše:Také jsem to nečekal a nestalo se. Akcelerace max h264, jak jsem psal, ostatní jede přes cpu. Ale i tak se to hodí, do budoucna pro jiný hw kde akcelerace půjde. Otázka mimo - jak moc je akcelerace výhodou, pamatuji že kdysi jsem převáděl přes CUDA tuším (Badaboom nVidia) a musel jsem nechat pc samotné a nic nedělat, jinak hrozily ve videu artefakty apod., převod byl rychlejší nevím už snad 1.5x než přes cpu, je to dnes o hodně dál? Myslím jak moc je převod rychlejší přes gpu než cpu, bavme se o aktuálně dostupném hw, čili příkladem gpu je GTX 1080 (Ti) / AMD Polaris 20 (nevím co je nové dostupné) a cpu třeba i7-8700K / Ryzen 1900X? Díky, vím že to je trochu ot, ale zeptat jsem se musel