no lol... dobrej pesek.
Zkusil bych grafiku v jinem PC a budes mit jasno, zda to je novou grafikou a je trochu nacata nebo jeslti je problem s napajenim ve starem PC.
Dela to i v pripade zapojeni pouze jednoho monitoru? Jaky vystup pouzivas? DVI / DP?
Dle popisu bych to videl na problem grafiky. Po probuzeni monitoru asi nedojde ke spravne vymenine EDID informace a obraz je deformovanej nez se refreshne necim aktualnim... nebo nejakou chybu s VRAM pameti.
Energie asi problem nebude. 550w Seasonic S12.
Pri startu to dela na vsech vystupech. Na Ryzen sestave se karta aktivuje trochu pozdeji a artefakty se neobjevuji. Podle reakce co mam na Alze se podobně chova i RX570.
Artefakty ve Win vypada odstranil update driveru.
No nic. Nahazuju lehce upravene Accelero S1 a uvidime co to udela.
Pořídil jsem stejnou grafiku a po zapnutí se prvně zobrazí artefakty, pak normálně najede. Artefakty se objevují podobně jako v prvním příspěvku vlákna. Byla uznána někomu reklamace?
Nakonec jsem nereklamoval. Po vyzkouseni na vice deskach to vypada, ze moje stara DFI deska ma po zapnuti velmi rychlou inicializaci grafiky. proto artefakty.
Ta karta je nová nebo bazar? Mně přesně tohle začla dělat rx 460 po flashnutí biosu s odemčenejma všema CU, předtím to nedělalo vůbec, zajímavý. Jinak v zátěži to je taky 100% stabilní.
Já ji bral Rx550 novou a těsně po vydání. R9 290x mám a na stejné desce bez problémů u všech výstupů.
Rx550 měla po zapnutí artefakty na všech výstupech.
Obě karty od Sapphire.
Jinak deska je je s P45 od Intelu. DFI Blood iron.
Mám bazarovou RX580 a podobný problém jako Woyta. Zatím to dělá jen při startu, jinak funguje. Prvně se mi to stalo po zatuhnutí ve furmarku a asi 80°C. Pak jela v pohodě.
Teď jsem jí přepastoval a hned po vložení do pc to začalo opět dělat. Že by moc velký přítlak na chip nebo špatný kontakt ?
V 3dmarku, ve hrách, ve Furmarku běží v pohodě.
Ne, tohle je unstable Vram na idle taktech před zahřátim. SW problém nehledej. Pokud je v záruce řeš to, časem se to může zhoršovat a začít dělat problémy v desktopu nebo v 3D.
V zaruce uz neni. Byla koupena bazarova nez zaruky. Tezilo se na ni. Ne vzdy se vyplati kupovat pouzite veci . Trh je zaplaven usmazenymi kartami. Pustil jsem na ni par testu a tohle.
Chtel jsem se ji zbavit, ale tohle nemuzu nikomu prodat.
Jaka by byla oprava? Reball nez umre uplne?