Far Cry 5

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Far Cry 5

Příspěvek od Still.Lord »

Netrápí, protože je nepoužívám :)
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3482 »

Hra dohrána za 23hodin a splněno cca 90% všech vedlejšáků. Po skončení sem si myslel že se můžu vrátit zpátky a dodělat úkoly, ale při kliknutí pokračovat mě to hodí jenom do závěrečných titulků. Asi sem vybral špatněj konec hry že? Kdž dám jinej konec hry tak můžu pokračovat po titulcích?
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Já mám nahráno 27 hodin a mám dodělanou teprve první třetinu + něco málo z těch dalších oblastí :-D Tos šel vyloženě jen po úkolech a rychle to proletěl ne?
Mě baví se tam mnohdy jen tak procházet a kochat se, možná proto...celkově po dlouhé době hra co mě fakt baví, jelikož hraju převážně jen střílečky/bojové hry a v téhle kategorii je Far Cry top
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Mě to taky baví, ale bohužel musím sám sobě vyvrátit počáteční tvrzení o poklidnym tempu - bylo to jen zdání v úvodu hry. Je to podobně přeplněný akcí, jako FC4. Nemyslim, že trojka byla takováhle akce za každou cenu. Tady se furt něco děje, furt někdo po někom pálí, což někomu samozřejmě vyhovuje, mě ale moc ne, uvítal bych pozvolnější tempo. Kolikrát chci jít stealth, ale do toho naběhnou místní a začnou pálit do kultistů, nebo se plazim roštím a zezadu prostě medvěd, no. Chápu, že to je FC mechanizmus, ale za sebe říkám, že bych zvolnil.

Jinak jak zde bylo psáno, tak musím dát za pravdu - mě neotravuje vrtulník, ale letadlo. Když ho sejmu, za chvíli nade mnou krouží zase. Nevim, jak se ho zbavit. Nicméně zatím se držím a hra mě stále baví, nicméně zatím svejma mechanizmama dělá všechno pro to, abych u ní do konce vydržel jen s obtížema.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

To letadlo mě otravovalo jen v první oblasti (tu co ovládá John). Po splnění všech mísí tam a začátku zkoumání jiných oblastí už sem na něj nenarazil. Jinak je dobrý ho označit nějakému partakovi, oni ho většinou sestřelí po chvilce. A jinak souhlasím, chtělo by to klidnější tempo a sere mě tam to "fetovani" ve druhe oblasti a vůbec v celé hře, to by si už konečně mohli odpustit.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No já se obávám, že tenhle tým, co to tam rve od trojky, na něčem tutově jede, takže se o to s náma musej asi 'podělit', jako že cool herní vsuvka, přičemž už ve trojce jsem se chytal za hlavu, co to má jako kurva znamenat...? Ve čtyřce Yoggie a Reggie - no comment.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Toe hrozný jak je to pěkný

http://abload.de/img/farcry5_2018_04_02_229kutv.png
http://abload.de/img/farcry5_2018_04_02_18r5s7c.png
http://abload.de/img/farcry5_2018_04_02_18eqsb0.png
http://abload.de/img/farcry5_2018_04_02_18o0spk.png

Docela bych si v týhle grafice dal RPGčko. Už aby vyšla finální verze Kingdom Come :)

Jinak jsem tedy vypnul skoro všechno rušivý na HUDu. Teď ani nevidím když splním nebo dostanu novej quest! :D Ale nevadí to, z kontextu je to jasný a v questlogu je všechno vypsaný anyway. Jen je vopruz že tu není ta ingame mapa z FC2 a místo toho musím pauzovat do tý 3D když se potřebuju zorientovat. Ale furt lepší než mít svítící ikony a otravnej kompas neustále před xichtem.

Obecně FC2 byla nadčasovka kterou by se Ubi mělo zase inspirovat. Jsem si to po dekádě před pár dny nainstaloval a ta hra vypadá furt úžasně.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já to furt tvrdim, že dvojka (až na respawn nepřátel) je pořád dobrá. Chce to mechanizmy 3,4,5 s tempem hry ze dvojky. Tady do mě prostě furt někdo jde a vadí mi to, chci jít do akce, když se pro to já rozhodnu, nechci, aby mě do ní hra neustále tahala.

Autem se prakticky nikam nedá dojet bez toho, aniž by člověk opět neskončil v nějakym total bordelu, protože míjející auta po vás ihned jdou. Tohle třeba dobře vyřešili ve Wildlands, kde se auta SB nebo Unidadu dala i předjet, přičemž jim chvíli trvalo, než mojí jednotku rozpoznali, jako nepřítele. Tzn. že pokud si chci FC užít v přiměřenym tempu, tak musim chodit pěšky, max kousek popoletět, nebo lodí, auta jsou o ničem.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak včera už byl zážitek o poznání klidnější, nicméně stejně by to tam chtělo ubrat na různejch 'random events/encounters', ale už jsem se asi naučil vyhýbat se věcem, do kterejch nechci jít. Dost jsou ovšem zábavný vzdušný souboje a vůbec ničení čehokoliv ze vzduchu.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Swat píše:Já to furt tvrdim, že dvojka (až na respawn nepřátel) je pořád dobrá.
právě respawn byl jediná a zato zásadní věc, kvůli které jsem ji nebyl schopen hrát (podobně třeba jinak extrémně nadějné Borderlands). takže pokud je 5 zase jen nějak mírně vylepšená 3/4, nebudu s tím mít problém :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

Už jste našli v úkolu tu pulzní mimozemskou zbraň? Je to dobrý, ale jen na blízko, kdy to odhodí všechny co stojí před ní, ale jen je to omráčí, ale na podruhé a víc je to totálně rozloží.
Teď kdy to hraju podruhé, si to opravdu užívám a většinu prostě chodím pěšky a plním i ty nejmenší úkoly
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

zombux: existuje skvělej mód, kterej respawn prodlužuje a zároveň zvyšuje účinnost zbraní jak hráče, tak nepřátel. Tenkrát jsem to s tím módem hrál na hardcore obtížnost, protože opravdu po první ráně panák lehnul a mělo to neskutečný kule. A jak říkám, i respawn na checkpointech byl mnohem delší.

Myslim, že to je toto: http://www.moddb.com/mods/dylans-far-cry-2-realism-mod
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

renek1 píše:Už jste našli v úkolu tu pulzní mimozemskou zbraň? Je to dobrý, ale jen na blízko, kdy to odhodí všechny co stojí před ní, ale jen je to omráčí, ale na podruhé a víc je to totálně rozloží.
Teď kdy to hraju podruhé, si to opravdu užívám a většinu prostě chodím pěšky a plním i ty nejmenší úkoly
Takhle já to jdu hned napoprvé. Docela zábavný je i hledání prepper stashes (zásoby). Ta hra dokáže bejt neskutečně imersivní, stejně tak neskutečně otravná, nicméně pozitiva zatím převládaj.
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

@Swat
Tak to já raději vždy až na druhý pokus, jelikož plno věcí člověk může přehlídnout a na plno věcí příjde v průběhu hry a to mi pak na podruhé dává možnost si to v klidu projít tak, abych na něco nezapoměl a hlavně mě to nežene tak dopředu, když už vím jak to cca dopadne.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

Hra je prejdena, všetko bolo ok ale jedna vec je velke minus po zabiti "Otca" sa už nedá dostať do sveta Hope Country... To hodnotim ako velke sklamanie konca hry (Ostal Arcade Mod) ... :angry2:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

Dost mě překvapilo, jak po mně pořád někdo jde. Není možné ujít pět metrů, aniž by někdo nezačal střílet, začíná to být celkem otravné...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

werygood píše:Dost mě překvapilo, jak po mně pořád někdo jde. Není možné ujít pět metrů, aniž by někdo nezačal střílet, začíná to být celkem otravné...
Welcome to the club. Ale zvykneš si a naučíš se tam chodit tak, aby ses vyhýbal konfrontacím, pokud se nechceš prozradit. Ale na jízdu autem někam rovnou zapomeň.

Teď jsem jinak dodělal tu misi v tom dole, kdy se maj bránit ty 4 nálože - totální úchylárna. Přesně ten typ mise, kterej nesnášim. Ne kvůli časovýmu limitu, ale kvůli totálně nepřehlednýmu bordelu. Jak by bylo krásný dát 4 nálože za přítomnosti nepřátel (tzn. buď to vystřílet, nebo stealth) a pak je odpálit. Ne, tady se musej dát 4 nálože, pak se musej 4 minuty bránit proti kultistům, který je chtěj deaktivovat a pak se teprve můžou odpálit. Tyhle ubisoftí mise jsou fakt na ránu už.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Tak tuhle jsem roivnou přeskočil, zatím na ní nemám nervy :)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ta mise totiž vůbec nedává smysl. Přece když už tam ty nálože jsou, tak mi má parťák do vysílačky říct, ať rychle vypadnu, ať to může odpálit.

Já to musim jak kretén 4 minuty ubránit proti vlnám nepřátel, který to chtěj deaktivovat, což se mi nakonec povedlo, načež mi do vysílačky řekne, ať rychle vypadnu, že to odpálí, přičemž se tam pořád pohybovalo ještě dost nepřátel. Na hlavu postavený, fakt. Jak závěrečná (a několik dalších) mise ve Wildlands.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Krásný a depresivní video srovnávající smysl pro detail FC2 a FC5

https://www.youtube.com/watch?v=FCeEvQ68jY8

Samozřejmě FC5 má zase některý jiný detaily a features, ale i tak je to smutný pohled, přestože mě FC5 baví moc.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“