Obrázek platí pro GTX 1070/1080.
Moderátoři: Walker1134, Wilik

To nebolo na teba, nebolo to v clanku ale v tomto topicu.maltra píše:Nevsimol, nikde nebol oslavny clanok na tuto temu. V reale ti 50 alebo 75 MHz neurobi ziadny rozdiel.

Na vetsinu her ti to bude stacit, resp. bude minimalni bottleneck, zejmena kdyz nastavis vyssi nez 1920/1080 rozliseni, AA atd...8083S píše:Zdravím ve spolek. Pročítal jsem toto vlákno podle mě důsledně, avšak nenarazil jsem na co jsem chtěl. Je tu někdo, kdo provozuje GTX 1080 Ti s i7 2600k (4,5 ghz OC). Zvažuji přechod z GTX 1060 3gb. Přijde mi, že z toho bude více muziky, než-li z koupi MB+RAM+CPU, když bych vzal v úvahu rozpočet cca 20k. Děkuji.

O nové generace Turing vím. Chystá se na 3Q 2018. Taky jsem zvažoval počkat. Ale s největší pravděpodobností by se mělo jednat o "refresh" Pascalu, takže posun ve výkonu zřejmě nebude jako Maxwell (28 nm) vs Pascal (16 nm). Navíc dostupnost GPU je žalostná díky miningu, takže jsem uvažoval koupit teď GPU a cca za rok nový základ.Shaquille píše:8083S radeji bych ted vymenil platformu a pockal na novou radu grafik. Je to dle me lepsi varianta, nez ted koupit grafiku a v budoucnu k ni dokoupit desku+cpu.
Jinak urcite dostanes vice muziky, pokud vymenis 1060 -> 1080, nez zmenou desky a CPU, ale nedelal bych to. Ceny grafik jsou vysoko a nova generace je za dvermi (leto). 3GB 1060 te ve hrach momentalne tolik nebrzdi, pokud nehrajes v +QHD rozliseni.

o stejne cene silne pochybujuDOC_ZENITH píše:next gen karty kde za stejnou cenu dostaneš mnohem lepší výkon