Asi ano... já jsem to teď dohrál a pokračovat ve hře normálně můžu.3482 píše:Hra dohrána za 23hodin a splněno cca 90% všech vedlejšáků. Po skončení sem si myslel že se můžu vrátit zpátky a dodělat úkoly, ale při kliknutí pokračovat mě to hodí jenom do závěrečných titulků. Asi sem vybral špatněj konec hry že? Kdž dám jinej konec hry tak můžu pokračovat po titulcích?
Far Cry 5
Moderátor: Baneshee
- madPav3L
- Mírně pokročilý

Re: Far Cry 5
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak momentálně se pohybuju v Henbane River a můžu vám říct, že kolikrát skřípu zubama. Jdu někam, najednou někoho osvobodím abych zjistil, že nebyl skutečnej, přenesu se do nějaký halucinace. Nebo střelim zvíře, který se promění v jiný zvíře, nebo se zvíře zničehonic objeví přede mnou atd. Takže zase drogy, halucinace, jakýsi rádoby umělecký ztvárnění něčeho, ve výsledku dost často mizerná zábava. Mise - jedna skvělá, další dvě naprostý utrpení, ten kontrast misí je propastnej. Jestli to tímhle trendem bude pokračovat, tak se obávám, že je to poslední Far Cry, kterej hraju.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- renek1
- Začátečník

@Swat
Ale nebude to poslední co hraješ
při dalším díle už budeš o5 neprpělivě čekat až to zahraješ. Hele nic není 100%ní tam kde něco přidají, zase jinde uberou viz porovnání FC2 a FC5, ale zábava je to stejně pěkná a na dlouhé hodiny. Co by si chtěl jiného? Já z každé mise taky nejsem unešenej, ale zásadně převažuje to lepší a o to jde. Teď si to hraju pěkně "pjánko" pomaličku a každou drobnost plním a neosvobozuju hned celé ty tři oblasti, jen aby nepřátelé stále někde číhali. Je to paráda. 
Ale nebude to poslední co hraješ
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na tyhle dementní fetka mise jsem nadával u čtyřky. Příšerně mě srali ti dva vyfetovaní imbecilové a úchylná Šangrila. Koukám, že se nic nezměnilo. Chtěl bych vědět, kdo a proč do hry tyhle hovadiny cpe.Swat píše:Tak momentálně se pohybuju v Henbane River a můžu vám říct, že kolikrát skřípu zubama. Jdu někam, najednou někoho osvobodím abych zjistil, že nebyl skutečnej, přenesu se do nějaký halucinace. Nebo střelim zvíře, který se promění v jiný zvíře, nebo se zvíře zničehonic objeví přede mnou atd. Takže zase drogy, halucinace, jakýsi rádoby umělecký ztvárnění něčeho, ve výsledku dost často mizerná zábava. Mise - jedna skvělá, další dvě naprostý utrpení, ten kontrast misí je propastnej. Jestli to tímhle trendem bude pokračovat, tak se obávám, že je to poslední Far Cry, kterej hraju.
- zombux
- Odborník PCT

naopak mě fetmise i Šangrila hodně bavily, k tý hře to sedělo jak prdel na hrnec.
u FC5 si tím ale jistej nejsem, je to dost divnej sandbox ve kterým není chvilka oddechu, pořád se něco děje, někdo střílí nebo se spouští skriptovaná mise. ve FC3/4 byl daleko větší pocit volnosti.
u FC5 si tím ale jistej nejsem, je to dost divnej sandbox ve kterým není chvilka oddechu, pořád se něco děje, někdo střílí nebo se spouští skriptovaná mise. ve FC3/4 byl daleko větší pocit volnosti.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- zhor
- Začátečník

Nojo, deti to chtej, tak jim to dali (jinak by je hra nudila). Coz takhle zkusit nejakej trainer, zapnout stealth mode a jen se kochat a kdyz me to prestane bavit, tak ho zase vypnout. To by nebyl cheat, ale uzivatelsky vylepseni hry...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
- Swat
- Mírně pokročilý

Oni to tam cpou už od trojky, tam si pamatuju, že bylo něco s houbama a tak. Je celkem výstižná recenze na Tiscali, kde se píše, jak se kolikrát hra tváří vážně a dospěle, aby vzápětí samu sebe zazdila nějakym podobnym nesmyslem. Ale je to můj názor, respektuju, že někomu to prostě sedne.
Jízda autem - včera jsem se opět přesvědčil, že je naprosto zbytečný se pokoušet někam dojet. Ujel jsem asi 500 metrů, první auto, co jelo proti mě, na mě začalo střílet, najednou se z lesů vynořilo dalších X panáků, kouř z kapoty a hurá pěšky. Na druhou stranu je fajn, že první část mapy mám celou osvobozenou a tam už můžu jezdit autem celkem normálně. Jako dává to smysl, ale opět mohli ubrat na počtu nepřátel. To tempo tý hře prostě škodí (opět pouze můj názor). Tohle měli dobře udělaný ve Wildlands, kde se dalo v klidu nepřátelský auto i předjet a byl tam jistej stupeň rizika odhalení, ale když si člověk pospíšil, tak ho neodhalili. Tady proti mě jede auto a okamžitě otáčí a vydává se za mnou. Takže k čemu mi je pak nějakej us muscle car, se kterym bych si užil přesun z bodu A do bodu B, když mi ho během jednoho kilometru rozstřílej na srtačky? Nejjistější přesun se mi zatim jeví helikoptéra.
Jízda autem - včera jsem se opět přesvědčil, že je naprosto zbytečný se pokoušet někam dojet. Ujel jsem asi 500 metrů, první auto, co jelo proti mě, na mě začalo střílet, najednou se z lesů vynořilo dalších X panáků, kouř z kapoty a hurá pěšky. Na druhou stranu je fajn, že první část mapy mám celou osvobozenou a tam už můžu jezdit autem celkem normálně. Jako dává to smysl, ale opět mohli ubrat na počtu nepřátel. To tempo tý hře prostě škodí (opět pouze můj názor). Tohle měli dobře udělaný ve Wildlands, kde se dalo v klidu nepřátelský auto i předjet a byl tam jistej stupeň rizika odhalení, ale když si člověk pospíšil, tak ho neodhalili. Tady proti mě jede auto a okamžitě otáčí a vydává se za mnou. Takže k čemu mi je pak nějakej us muscle car, se kterym bych si užil přesun z bodu A do bodu B, když mi ho během jednoho kilometru rozstřílej na srtačky? Nejjistější přesun se mi zatim jeví helikoptéra.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- renek1
- Začátečník

No vidíš a já zase právě ty nepřátele kvituju a i z toho důvodu si ty tři oblasti úplně neosvobodím právě proto, abych měl nějakou akci. Ale to je rovněž zase můj názor. Nebavilo by mě běhat po území, kde se na tebe jen ostatní umívají a max na tebe vyskočí rosomákSwat píše:...Jízda autem - včera jsem se opět přesvědčil, že je naprosto zbytečný se pokoušet někam dojet. Ujel jsem asi 500 metrů, první auto, co jelo proti mě, na mě začalo střílet, najednou se z lesů vynořilo dalších X panáků, kouř z kapoty a hurá pěšky. Na druhou stranu je fajn, že první část mapy mám celou osvobozenou a tam už můžu jezdit autem celkem normálně. Jako dává to smysl, ale opět mohli ubrat na počtu nepřátel. To tempo tý hře prostě škodí (opět pouze můj názor). Tohle měli dobře udělaný ve Wildlands, kde se dalo v klidu nepřátelský auto i předjet a byl tam jistej stupeň rizika odhalení, ale když si člověk pospíšil, tak ho neodhalili. Tady proti mě jede auto a okamžitě otáčí a vydává se za mnou. Takže k čemu mi je pak nějakej us muscle car, se kterym bych si užil přesun z bodu A do bodu B, když mi ho během jednoho kilometru rozstřílej na srtačky? Nejjistější přesun se mi zatim jeví helikoptéra.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- heroik
- Začátečník

Nečetl jsem to, nevím v jakém kontextu to bylo...ale far cry snad nikdo nemůže brát vážně, ve 4 jízda na slonovi, v 5 posíláš na nepřátele ochočeného medvěda atd..vždyt je to těžká arkáda čistě pro zábavu. Ale jo souhlasím, na ty fetovací mise čumím taky už od trojky s výrazem jakože WTF...Celou dobu tam osvobozuješ region abys zabil nějakého bosse, a mise kde ho jdeš nakonec zabít je totální sračka (nějaké haldy a potom najednou ti to napíše že už si ho zabil - lol).Swat píše:jak se kolikrát hra tváří vážně a dospěle, aby vzápětí .
Jinak příběh far cry 4 mě celkem chytl, v 5 je to totální kravina
- Kositch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte kde vypnout nápovědu k řízení vozidel/letadel atd.? Štve mě, že se to zobrazuje pokaždé když do dopravního prostředku nastoupím. Chápal bych, aby se zobrazilo poprvé a pak už ne... V nastavení rozhraní jsem to nidke nenašel 
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
- madPav3L
- Mírně pokročilý

@Kositch
Je to položka ovládací prvky na obrazovce v nastavení rozhraní, je to někde až dole.
Je to položka ovládací prvky na obrazovce v nastavení rozhraní, je to někde až dole.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
- Kositch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
DíkymadPav3L píše:@Kositch
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
- werygood
- Začátečník

Jo, ty fetovací mise jsou na přes držku. Tempo taktéž. Fakt mě to už začíná trochu srát, oproti předchozím dílům je to obrovský rozdíl.
- Swat
- Mírně pokročilý

Zase jsem popojel, no. Zjistil jsem, že to vlastně hraju kvůli těm 'dobrejm' misím. A taky jsem zjistil, že jak do nás hustěj 'hraj to jakym chceš stylem' není úplně pravda. Jakymkoliv stylem se dá vyčistit outpost, ale jinak spousta misí se často zvrhne v klasickou střílečku bez možnosti jít stealth, nebo snajpovat apod, kolikrát je to holej boj o přežití, protože když si člověk myslí, že má vyhráno, tak ještě přijde zvíře, auto, letadlo - nebo se rovnou zjeví 'angel', nebo zvíře přímo před váma... Drží mě to jen kvůli těm skutečnejm misím, baví mě hledat ty zásoby a chci si prohlídnout mapu, jinak 50% obsahu pro hráče mýho typu stojí za hovno.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
tak koukám zlatej AC Origins....Swat píše:Zase jsem popojel, ......................Drží mě to jen kvůli těm skutečnejm misím, baví mě hledat ty zásoby a chci si prohlídnout mapu, jinak 50% obsahu pro hráče mýho typu stojí za hovno.
- zhor
- Začátečník

No kazdopadne tuhle hru koupim az bude max. za polovic, aspon me to pak nebude tak srat...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
- PixleFMixle
- Začátečník

-
akorat jsem dokoukal ten pulhodinovej filmecek... nadhera...
... zaporaky Ubi umi sakra dobre
... Sakal ... Vaas ... Pagan ... a ta sebranka ve Wildlands...
... zaporaky Ubi umi sakra dobre
Sharp MZ-821 Z-80@6MHz OC Yeah!, 64kB RAM!, 256kB RAMdisk!, 32kB VRAM!, 4 barvy pri 640x400! JapanUberPower!
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...
- Swat
- Mírně pokročilý

@renek1
Takhle, jak to jedeš ty teď napodruhý, tak já to tak hraju od začátku napoprvý. Všechno prolézt, všechny mise, hledám zásoby, osvobozuju zajatce atd. Ale 'pijánko', jak píšeš, se to fakt moc hrát nedá. Neustále jsem v ohrožení, teď navíc v Henbane River se zjeví cokoliv přímo před tebou v rámci halucinace/fetu, takže 'pomalu' se to fakt moc hrát nedá. Tohle permanentní napětí odkud kdy co přijde bych očekával od CoD, ale fakt snad ani ve FC4 to nebylo takhle přepálený.
Takhle, jak to jedeš ty teď napodruhý, tak já to tak hraju od začátku napoprvý. Všechno prolézt, všechny mise, hledám zásoby, osvobozuju zajatce atd. Ale 'pijánko', jak píšeš, se to fakt moc hrát nedá. Neustále jsem v ohrožení, teď navíc v Henbane River se zjeví cokoliv přímo před tebou v rámci halucinace/fetu, takže 'pomalu' se to fakt moc hrát nedá. Tohle permanentní napětí odkud kdy co přijde bych očekával od CoD, ale fakt snad ani ve FC4 to nebylo takhle přepálený.
- heroik
- Začátečník

Právě jsem to dohrál. Nakonec i ten příběh se dal
Hrozně mě to bavilo, po dlouhé době vůbec hra kterou jsem dohrál do konce a časem až kamarád koupí grafiku si to dáme ještě jednou v kooperaci. 9/10
Hrozně mě to bavilo, po dlouhé době vůbec hra kterou jsem dohrál do konce a časem až kamarád koupí grafiku si to dáme ještě jednou v kooperaci. 9/10
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jsem to po 30ti hodinách dohrál. Jak jsem u Origins vehementně tvrdil, že v open world hrách zásadně nepoužívám fast travel, tak tady jsem ho s chutí použil, jak jen to šlo.
Obávám se, že pokud s tím něco neudělaj, tak to byl opravdu poslední FC, co jsem hrál. Ten tým, co na tom dělá bych anglicky nazval bunch of twisted fucks - přeložte si to každej sám.
Již zmiňovaný fet mise, drogy, halucinace. Jedna mise navážno a celkem slušná, další dvě naprosto zbytečný píčoviny, který pouze vytrhnou z atmosféry. Dále ty nucený zajetí, kdy mi tam jeden ze čtyř vypatlanců cpe něco do hlavy, zatímco mě hra nadiktovala, že něco, co jsem v tý době dělal, prostě nedodělám.
No a když mi včera Pepa Seed vyprávěl, jak ucpal hadičky na přístrojích svý právě narozený dcery, tak jsem se opravdu utvrdil, že to fakt může vymyslet jen banda zvrácenejch idiotů. A nemyslim si, že mi to vadí jen proto, že mám doma 13ti měsíční dítě, vadilo by mi to tak jako tak. Jako násilí mi ve hře nevadí v rámci zápletky, ale tohle fakt považuju za zbytečnou prasárnu a jestli chtěli šokovat, tak se jim to moc nepovedlo, protože na mě to mělo právě ten dopad, že jsem si o vývojářích pomyslel, že to je banda dobytků.
Závěrečná mise... Zase chaos nad chaos beze smyslu prostě, bez atmosféry, stejně debilní (resp. ještě o dost debilnější) než poslední mise Wildlands. Já fakt nechápu, co je to za trend, že poslední mise musí stát nejvíc za hovno z celý hry.
!!! MOŽNÝ SPOILER !!!
A nejvíc mě dostalo hráčovo zadostiučinění po 30ti hodinách hraní. Když běhám jak dement po mapě a na straně dobra bojuju proti zlu, tak chci hlavního kokota zabít a ne se dozvědět, že si mě naopak bere pod svá křídla.
Jako opravdu tyhle borci musej jet na nějakym hodně silnym matroši.
Někde uprostřed herní doby jsem byl tak na hraně, že mě to drželo... Teď po dohrání můžu říct, že takovej brak, kdy mě střídavě bavěj a serou, aby mi nakonec nablili do xichtu, jsem snad ještě nehrál.
Obávám se, že pokud s tím něco neudělaj, tak to byl opravdu poslední FC, co jsem hrál. Ten tým, co na tom dělá bych anglicky nazval bunch of twisted fucks - přeložte si to každej sám.
Již zmiňovaný fet mise, drogy, halucinace. Jedna mise navážno a celkem slušná, další dvě naprosto zbytečný píčoviny, který pouze vytrhnou z atmosféry. Dále ty nucený zajetí, kdy mi tam jeden ze čtyř vypatlanců cpe něco do hlavy, zatímco mě hra nadiktovala, že něco, co jsem v tý době dělal, prostě nedodělám.
No a když mi včera Pepa Seed vyprávěl, jak ucpal hadičky na přístrojích svý právě narozený dcery, tak jsem se opravdu utvrdil, že to fakt může vymyslet jen banda zvrácenejch idiotů. A nemyslim si, že mi to vadí jen proto, že mám doma 13ti měsíční dítě, vadilo by mi to tak jako tak. Jako násilí mi ve hře nevadí v rámci zápletky, ale tohle fakt považuju za zbytečnou prasárnu a jestli chtěli šokovat, tak se jim to moc nepovedlo, protože na mě to mělo právě ten dopad, že jsem si o vývojářích pomyslel, že to je banda dobytků.
Závěrečná mise... Zase chaos nad chaos beze smyslu prostě, bez atmosféry, stejně debilní (resp. ještě o dost debilnější) než poslední mise Wildlands. Já fakt nechápu, co je to za trend, že poslední mise musí stát nejvíc za hovno z celý hry.
!!! MOŽNÝ SPOILER !!!
A nejvíc mě dostalo hráčovo zadostiučinění po 30ti hodinách hraní. Když běhám jak dement po mapě a na straně dobra bojuju proti zlu, tak chci hlavního kokota zabít a ne se dozvědět, že si mě naopak bere pod svá křídla.
Jako opravdu tyhle borci musej jet na nějakym hodně silnym matroši.
Někde uprostřed herní doby jsem byl tak na hraně, že mě to drželo... Teď po dohrání můžu říct, že takovej brak, kdy mě střídavě bavěj a serou, aby mi nakonec nablili do xichtu, jsem snad ještě nehrál.