World of Tanks
Moderátor: Baneshee
- Max Casper
- Začátečník

Re: World of Tanks
Tier 8 je v mnoha ohledech unikátní tier. Je to poslední tier, který má +2MM směrem nahoru. Na tieru 8 jezdí oblíbené prémiáky, které nejvíce vydělávají, takže ho hraje spousta lidí.
Tier 10 má jen 3 battletiery, takže poměr bitev s nižšími tiery, včetně tieru 8, je samozřejmě vyšší.
Nové pravidlo 3-5-7 nutí MM do každé tier 10 bitvy nacpat minimálně 7 tanků tieru 8 a někde ty tanky prostě brát musí.
Tier 10 má jen 3 battletiery, takže poměr bitev s nižšími tiery, včetně tieru 8, je samozřejmě vyšší.
Nové pravidlo 3-5-7 nutí MM do každé tier 10 bitvy nacpat minimálně 7 tanků tieru 8 a někde ty tanky prostě brát musí.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Když nevědomky fixnuli MM tím, že uvolnili GB a tier 8 se mohly nadechnout, okamžitě vydali micropatch a zkurvili to...
- Max Casper
- Začátečník

Co konkrétně ten micropatch zkurvil? To mi nějak uniklo.
Osobně mi tierX bitvy s osmičkou ani moc nevadí. Přeci jen se jedná o 3 tanky z patnácti. Navíc ta bitva má obvykle nějakou strukturu, chvíli trvá a je tam dostatečný HP pool. Bitvy, kde je plno rajčáků se šestkama a sedmičkama, se často zvrhnou v naprostý chaos.
Osobně mi tierX bitvy s osmičkou ani moc nevadí. Přeci jen se jedná o 3 tanky z patnácti. Navíc ta bitva má obvykle nějakou strukturu, chvíli trvá a je tam dostatečný HP pool. Bitvy, kde je plno rajčáků se šestkama a sedmičkama, se často zvrhnou v naprostý chaos.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, je hrozná sranda se nechat vyndat na 2 nebo na 3 rány od hovada, který v klasickým koridoru ani neobjedeš, stejně tak je neskutečně fér, když na tebe yolo najede frajer, kterýho neprostřelíš ani s goldama a on má o 1000 větší DPM, takže se vypaříš tak rychle, že se můžeš jenom smutně koukat na zbytek týmu, který nemá tak hezké barvičky a nikdo je nefocusuje.
A to jsem psal jenom o tieru 9, protože 10 jsou zase o kus jinde.
Proto, když si chci dopravdy vydělat, beru Skorpiona nabo WZ-120 Fake Tank. Penetrace, alfa a DPM mi pohodlně zaručí to, že si vydělám ranec a když už náhodou potřebuju střílet goldy, tak doopravdy fungujou, ne jako ty flusátka na zbytku tanků, který začnou selhávat, když to člověk nejmíň potřebuje. Včera jsem si zapl zálohy a za 50 bitev převážně se Skorpionem G jsem měl + - 95 K čistého průměr. O tom by se mi se zbytkem tanků mohlo jenom zdát.
PS: když WG vydal svůj nový retardovaný MM, byla pro tier 10 daleko větší pravděpodobnost, že se dostanou do Velkých Bitev. Potom se asi lekli, že by lidi měli zbytečně moc bonů za krátkou dobu a procenta pro losy razantně změnili.
A to jsem psal jenom o tieru 9, protože 10 jsou zase o kus jinde.
Proto, když si chci dopravdy vydělat, beru Skorpiona nabo WZ-120 Fake Tank. Penetrace, alfa a DPM mi pohodlně zaručí to, že si vydělám ranec a když už náhodou potřebuju střílet goldy, tak doopravdy fungujou, ne jako ty flusátka na zbytku tanků, který začnou selhávat, když to člověk nejmíň potřebuje. Včera jsem si zapl zálohy a za 50 bitev převážně se Skorpionem G jsem měl + - 95 K čistého průměr. O tom by se mi se zbytkem tanků mohlo jenom zdát.
PS: když WG vydal svůj nový retardovaný MM, byla pro tier 10 daleko větší pravděpodobnost, že se dostanou do Velkých Bitev. Potom se asi lekli, že by lidi měli zbytečně moc bonů za krátkou dobu a procenta pro losy razantně změnili.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Delam neco spatne?Ja nejsem chopnej cokoliv nastrilet.Po 5hrach mam wn8 290 s tim tankem...Jeste jsem schvalne nechal kv1 jet prvni, ale stejne mi to nepomohlo.
http://wotreplays.eu/site/4291458?secre ... 74825d716e
Pripada mi, ze je vyrazne tezsi neco uhrat dnes nez pred par lety.Dnes ma kazdej elitni posadku na kazdym tanku a ja mam jen 75%.Nebo ze by to bylo zase dementni vyvazenosti?T67 ani ve hre nebylo pred par lety, kdyz tieru5 vladlo kv1.Navic MM me nikdy neda jako top tier proti zier3-4.Bud je to cela tier5 bitva a nebo tier6-7.
Jen tak pro pobaveni takhle to vypadalo v bete(stock is4 tier9 v te dobe).Ten skill cap byl o nekolik trid niz nez dnes...
https://www.youtube.com/watch?v=Ranh3AE3rj4
http://wotreplays.eu/site/4291458?secre ... 74825d716e
Pripada mi, ze je vyrazne tezsi neco uhrat dnes nez pred par lety.Dnes ma kazdej elitni posadku na kazdym tanku a ja mam jen 75%.Nebo ze by to bylo zase dementni vyvazenosti?T67 ani ve hre nebylo pred par lety, kdyz tieru5 vladlo kv1.Navic MM me nikdy neda jako top tier proti zier3-4.Bud je to cela tier5 bitva a nebo tier6-7.
Jen tak pro pobaveni takhle to vypadalo v bete(stock is4 tier9 v te dobe).Ten skill cap byl o nekolik trid niz nez dnes...
https://www.youtube.com/watch?v=Ranh3AE3rj4
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, děláš něco špatně, teda netřílíš dost vitamínu G.A očividně jsi nehrál minulé (předminulé) Vánoce, když se uváděly SWE tanky a za primitivní mise jsi dostal komplet posádku. Nasaď nabiják, optiku a ventilaci, kup žrádlo a ono se to nějak poddá. BTW jsou X5 a když si zapneš zálohy na XP a na XP do posádky, docela se ti to pohne. A proti tieru 3 si už s 5 nezahraješ, všem 3 změnili BR max do 4.
V době, kdy tieru 5 vládka KV-1, byl snad ještě ve hře neznerfovaný PZ4 se Schmalturmem alias dnešní tier 6 PZ4 S., ne? BTW T67 byla dřív ve hře jako T49, to OP TD, který ještě nikoho nenapadlo znerfovat jinak než dojebáním map a přidáním OI gaytanků.
V době, kdy tieru 5 vládka KV-1, byl snad ještě ve hře neznerfovaný PZ4 se Schmalturmem alias dnešní tier 6 PZ4 S., ne? BTW T67 byla dřív ve hře jako T49, to OP TD, který ještě nikoho nenapadlo znerfovat jinak než dojebáním map a přidáním OI gaytanků.
- Max Casper
- Začátečník

No nevím, jestli tohle byl důvod. Teď přeci bony dostáváš i s tierem 8, např. Dříve to bylo jen v GB a ve full TX bitvách 15na15.Jeltík píše:...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak koukam, ze buffnuli i is7 spodni plat.Jsem si rikal, proc to nemuzu prostrelit s 248pen na T34.Tahle hra je fakt balancovana na noob ammo.To jsou fakt zmrdi v tom WG buffnou T10 a pak daj tier8 MM ve kterym je potkavaj 98% her.
Edit:i E-100 vana je buffnuta.
Edit:i E-100 vana je buffnuta.
- Sobo
- Středně pokročilý

HEAD: IS-7 vana: ne, tady se nic nezmenilo, jenom se ti to zda. Nebylo to na kratkou vzdalenost, zes na to miril dolu a zvetsoval uhel? Jinak nezapomen, ze i s pene kolem 250 muzes taky rollnout za 180, s cimz neprostrelis skoro nic ani na osmem tieru, natoz pak T10 HT. Muzu ti tady uvest prakticky priklad na mem 2 roky starem videu, ktere je stale 100% validni, protoze se nezmenilo vubec nic: https://www.youtube.com/watch?v=EUrOeq7NUXs
Ale +-25% RNG je prece uplne v pohode, soudruzi! Bez toho by ta hra byla nudna (cti rajcaci by alespon jednou za cas nemohli vyhrat ciste kvuli RNG horseshitu).
E100 vana: tady buffli ten uplne vrchni kousicek jak se spodek napojuje na vrch, jinak je taky stejna.
Jak to tak ctu, tak se tady v podstate setkali dva typy hracu:
HEAD: pacifista, ktery se snazi dodrzovat jakysi "moralni kodex" a vyjadruje svuj nesouhlas se spatne nadesignovanymi ci vybalancovanymi vecmi tim, ze je nepouziva, pripadne nechce pristoupit na politiku wargamingu.
Thellwin, Jeltik: hraci, kteri vyuzivaji nabidky warmingu a utraceji realne penize proto, aby mohli pouzivat jakykoliv dostupny prostredek k tomu, aby meli co nejvetsi vyhodu ve hre, nebo aby alespon nebyli v nevyhode vuci komukoliv jinemu v bitve. Pracovne je oznacme treba jako WG boyz, protoze jim soucasna situace v podstate vyhovuje - muzou sice politiku premiove munice a doplnku kritizovat z pohledu herniho designu, nicmene aktivnim vyuzivanim techto prvku v podstate davaji svuj souhlas.
Ktery pristup je spravny? Presne ten, se kterym je dany hrac spokojeny. Pacifista ma urcitou nevyhodu v bitve, ale zase usetri penize. WG boyz to muzou za pomoci prem. munice a doplnku docela valcovat, ale zase si musi zaplatit (a ano, samozrejme bez alespon nejake elementarni davky skillu toho moc neprevalcujou).
Polozme si jednoduchou otazku: Jaky je balancni faktor premiove munice?
Odpoved pro kazdeho systematicky uvazujiciho cloveka je zrejma: Ekonomika. Skutecny a jediny balancni faktor pro goldy je vskutku jen a pouze ekonomika.
Jeste v bodech odpovim na tve argumenty:
- Neni to normalizace, protoze ta ti na 60° panciri udela tak 15-20mm, ale rozdil mezi X tier AP a HEATem je kolem 80mm, takze hahaha... Navic AP/APCR maji autobounce uz na 70°, zatimco HEAT se neodrazi az do 85°...
- Neni to spaced armor. Ten ve hre ma tak 5 tanku. A pasy? Proste staci nebyt debil a nestrilet heaty do pasu, co je na tom tezkeho? S tou retardovanou penetraci to stejne vetsinou projde i turretem, pokud to neni zrovna nejaka IS-7 nebo ty nove ruske OP svine. A spatne RNG s tebou vyjebe vzdycky bez ohledu na munici.
- Neni to rychlost strely, protoze ta ma ve vysledku opravdu nulovy vyznam. V podstate to ma meritelnou vyhodu az v pripade, kdyz strilis na neco hodne rychleho a hodne daleko, jinak je to vzhledem k designu map a stylu hry celkem fuck. Taky trochu zalezi, jestli porovnavas AP vs HEAT, anebo APCR vs HEAT.
Ty nevyhody goldu jsou asi jako kdyby si nekdo stezoval, ze Bugatti Veyron zere hodne benzinu a neuveze moc velky nakup. Proste v konecnem dusledku nejsou podstatne a maji opravu maly vyznam, plati dvojnasob pro lidi s trochou mozku v hlave.
Co by se stalo, kdyby premiova munice mela stejnou cenu jako ta standardni? Mno, to ale prece vime velmi, ale opravdu velmi dobre: test server by se stal... Standardni munice by efektivne prestala existovat, protoze odhadem tak pro 95% encounteru by pro ni vubec nebyl duvod (tech 5% bych videl na par light tanku nebo papiraku, ktere armor stejne nemaji a pasy by pri snapshotech paradoxne mohly delat problemy).
Takze ekonomika, to jen ten skutecny duvod, proc vsichni nestrili nonstop goldy jako na test serveru.
Nuze, proc je vyvazovani hry ciste za pomoci ekonomiky spatne? Vzdyt se to prece delo v kdysi popularnich RTS hrach, kde nejsilnejsi jednotky byly taky nejdrazsi, coz znacne limitovalo jejich pocet.
Inu, balanc na zaklade ekonomiky funguje pouze v pripade, ze ta ekonomika je pro vsechny hrace stejna. To ale jaksi neni pripad World of Tanks, ze? Hrac pusti smerem na ucet Wargamingu nejake shekely a voila, najednou ma +50% kreditu navic (po zapocteni oprav a munice realne jeste vice). Dale se zaprisahne, ze tedka o vikendu bude kompletne abstinovat a koupi si T8 premiovy tank. Jaky je rozdil v prijmech kreditu mezi kompletne free to play hracem a tim, kdo do hry zainvestuje penize? Absolutne extremni, a to v takovem meritku, ze premiovy hrac stale vydelava i v pripade, kdy free hrac uz je desitky tisic kreditu v minusu.
Premiovy hrac muze sypat goldy zleva zprava, nemusi to (temer) vubec resit, a stale bude mit dost penez na nakup novych vozidel a vybaveni. Free to play hrac? Ten bude rad, kdyz po endless grindu nejakeho T5-T6 tanku vydela na nejakou devitku nebo desitku a o nejakych goldech se mu muze tak akorat zdat. Rychlejsi postup hrou je OK, nejakou vyhodu hrac za svoje penize prece dostat musi, ale ziskat temer neomezeny pristup k vyrazne vykonnejsi munici, zatimco free hrac je od ni odriznuty za brutalnim paywallem? Ne, tohle opravdu neni dobre.
A kdyby nahodou nekdo chtel namitat, ze nic neplati, protoze ma prachy z CW / strongholdu / whatever, moje odpoved zni: Vazne? A co kdybych vam rekl, ze misto suroviny "penize" za to platite jinou surovinou - "cas"? Nebo na to za sebe poslete nejakeho bota, at to odjezdi?
Tak to bychom meli. Nakonec, abych tady jenom nemudrcoval, tak bych si dovolil nastinit svoje reseni, ktere mi pomohlo naprosto spohlive vyresit vsechny problemy a nedostatky WoTka: proste to nehrat. Dle meho je balanc hry (ted nemyslim jenom goldy, ale tanky celkove) absolutne nejhorsi jaky kdy ve wotku byl (minimalne v novodobe ere od patche 8.0 dal). Ta hra se momentalne nachazi ve stavu, kde si nezaslouzi muj cas a uz vubec ne moje penize (a to mi zrovna sef dneska pridal).
Takze jsem jednoduse svuj cas a energii zacal venovat hram a cinnostem, ktere si to narozdil od WoTka zaslouzi. A funguje to VELMI dobre, muzu to vsem velice doporucit.
\\ jo, jeste pro HEADa: pokud umis anglicky, tak doporucuju si poslechnout (o obraze to neni) tohle video, kde chlapek vysvetluje, proc veterani s desitkami tisic bitev mohou mit v bitve pomerne znacnou vyhodu i z jinych duvodu nez premiova munice: https://www.youtube.com/watch?v=-i67T9dNPBg (tl;dw: proste je to neskutecnej grind a pokud nemas vymaxovane - 5+ skill posadku, zradlo, vybaveni + vylepsene vybaveni, direktivy a nevim co jeste, tak mas pomerne znacnou nevyhodu v celkove vykonnosti tveho tanku. Krome zradla to uz neni pay2win mechanika, ale proste nechutne tupej a borderline idiotskej grind, jako kdybys v zivote uz nemel delat nic jineho...
Ale +-25% RNG je prece uplne v pohode, soudruzi! Bez toho by ta hra byla nudna (cti rajcaci by alespon jednou za cas nemohli vyhrat ciste kvuli RNG horseshitu).
E100 vana: tady buffli ten uplne vrchni kousicek jak se spodek napojuje na vrch, jinak je taky stejna.
Jak to tak ctu, tak se tady v podstate setkali dva typy hracu:
HEAD: pacifista, ktery se snazi dodrzovat jakysi "moralni kodex" a vyjadruje svuj nesouhlas se spatne nadesignovanymi ci vybalancovanymi vecmi tim, ze je nepouziva, pripadne nechce pristoupit na politiku wargamingu.
Thellwin, Jeltik: hraci, kteri vyuzivaji nabidky warmingu a utraceji realne penize proto, aby mohli pouzivat jakykoliv dostupny prostredek k tomu, aby meli co nejvetsi vyhodu ve hre, nebo aby alespon nebyli v nevyhode vuci komukoliv jinemu v bitve. Pracovne je oznacme treba jako WG boyz, protoze jim soucasna situace v podstate vyhovuje - muzou sice politiku premiove munice a doplnku kritizovat z pohledu herniho designu, nicmene aktivnim vyuzivanim techto prvku v podstate davaji svuj souhlas.
Ktery pristup je spravny? Presne ten, se kterym je dany hrac spokojeny. Pacifista ma urcitou nevyhodu v bitve, ale zase usetri penize. WG boyz to muzou za pomoci prem. munice a doplnku docela valcovat, ale zase si musi zaplatit (a ano, samozrejme bez alespon nejake elementarni davky skillu toho moc neprevalcujou).
Nechapes hate? Myslim si, ze uz jsem to tady nekdy rikal, ale zkusim to znovu a lepe.Jeltík píše:BTW to gold ammo se da koupit za kredity uz asi 5 let, takze nechapu ten sileny hate.
Polozme si jednoduchou otazku: Jaky je balancni faktor premiove munice?
Odpoved pro kazdeho systematicky uvazujiciho cloveka je zrejma: Ekonomika. Skutecny a jediny balancni faktor pro goldy je vskutku jen a pouze ekonomika.
Jeste v bodech odpovim na tve argumenty:
- Neni to normalizace, protoze ta ti na 60° panciri udela tak 15-20mm, ale rozdil mezi X tier AP a HEATem je kolem 80mm, takze hahaha... Navic AP/APCR maji autobounce uz na 70°, zatimco HEAT se neodrazi az do 85°...
- Neni to spaced armor. Ten ve hre ma tak 5 tanku. A pasy? Proste staci nebyt debil a nestrilet heaty do pasu, co je na tom tezkeho? S tou retardovanou penetraci to stejne vetsinou projde i turretem, pokud to neni zrovna nejaka IS-7 nebo ty nove ruske OP svine. A spatne RNG s tebou vyjebe vzdycky bez ohledu na munici.
- Neni to rychlost strely, protoze ta ma ve vysledku opravdu nulovy vyznam. V podstate to ma meritelnou vyhodu az v pripade, kdyz strilis na neco hodne rychleho a hodne daleko, jinak je to vzhledem k designu map a stylu hry celkem fuck. Taky trochu zalezi, jestli porovnavas AP vs HEAT, anebo APCR vs HEAT.
Ty nevyhody goldu jsou asi jako kdyby si nekdo stezoval, ze Bugatti Veyron zere hodne benzinu a neuveze moc velky nakup. Proste v konecnem dusledku nejsou podstatne a maji opravu maly vyznam, plati dvojnasob pro lidi s trochou mozku v hlave.
Co by se stalo, kdyby premiova munice mela stejnou cenu jako ta standardni? Mno, to ale prece vime velmi, ale opravdu velmi dobre: test server by se stal... Standardni munice by efektivne prestala existovat, protoze odhadem tak pro 95% encounteru by pro ni vubec nebyl duvod (tech 5% bych videl na par light tanku nebo papiraku, ktere armor stejne nemaji a pasy by pri snapshotech paradoxne mohly delat problemy).
Takze ekonomika, to jen ten skutecny duvod, proc vsichni nestrili nonstop goldy jako na test serveru.
Nuze, proc je vyvazovani hry ciste za pomoci ekonomiky spatne? Vzdyt se to prece delo v kdysi popularnich RTS hrach, kde nejsilnejsi jednotky byly taky nejdrazsi, coz znacne limitovalo jejich pocet.
Inu, balanc na zaklade ekonomiky funguje pouze v pripade, ze ta ekonomika je pro vsechny hrace stejna. To ale jaksi neni pripad World of Tanks, ze? Hrac pusti smerem na ucet Wargamingu nejake shekely a voila, najednou ma +50% kreditu navic (po zapocteni oprav a munice realne jeste vice). Dale se zaprisahne, ze tedka o vikendu bude kompletne abstinovat a koupi si T8 premiovy tank. Jaky je rozdil v prijmech kreditu mezi kompletne free to play hracem a tim, kdo do hry zainvestuje penize? Absolutne extremni, a to v takovem meritku, ze premiovy hrac stale vydelava i v pripade, kdy free hrac uz je desitky tisic kreditu v minusu.
Premiovy hrac muze sypat goldy zleva zprava, nemusi to (temer) vubec resit, a stale bude mit dost penez na nakup novych vozidel a vybaveni. Free to play hrac? Ten bude rad, kdyz po endless grindu nejakeho T5-T6 tanku vydela na nejakou devitku nebo desitku a o nejakych goldech se mu muze tak akorat zdat. Rychlejsi postup hrou je OK, nejakou vyhodu hrac za svoje penize prece dostat musi, ale ziskat temer neomezeny pristup k vyrazne vykonnejsi munici, zatimco free hrac je od ni odriznuty za brutalnim paywallem? Ne, tohle opravdu neni dobre.
A kdyby nahodou nekdo chtel namitat, ze nic neplati, protoze ma prachy z CW / strongholdu / whatever, moje odpoved zni: Vazne? A co kdybych vam rekl, ze misto suroviny "penize" za to platite jinou surovinou - "cas"? Nebo na to za sebe poslete nejakeho bota, at to odjezdi?
Tak to bychom meli. Nakonec, abych tady jenom nemudrcoval, tak bych si dovolil nastinit svoje reseni, ktere mi pomohlo naprosto spohlive vyresit vsechny problemy a nedostatky WoTka: proste to nehrat. Dle meho je balanc hry (ted nemyslim jenom goldy, ale tanky celkove) absolutne nejhorsi jaky kdy ve wotku byl (minimalne v novodobe ere od patche 8.0 dal). Ta hra se momentalne nachazi ve stavu, kde si nezaslouzi muj cas a uz vubec ne moje penize (a to mi zrovna sef dneska pridal).
Takze jsem jednoduse svuj cas a energii zacal venovat hram a cinnostem, ktere si to narozdil od WoTka zaslouzi. A funguje to VELMI dobre, muzu to vsem velice doporucit.
\\ jo, jeste pro HEADa: pokud umis anglicky, tak doporucuju si poslechnout (o obraze to neni) tohle video, kde chlapek vysvetluje, proc veterani s desitkami tisic bitev mohou mit v bitve pomerne znacnou vyhodu i z jinych duvodu nez premiova munice: https://www.youtube.com/watch?v=-i67T9dNPBg (tl;dw: proste je to neskutecnej grind a pokud nemas vymaxovane - 5+ skill posadku, zradlo, vybaveni + vylepsene vybaveni, direktivy a nevim co jeste, tak mas pomerne znacnou nevyhodu v celkove vykonnosti tveho tanku. Krome zradla to uz neni pay2win mechanika, ale proste nechutne tupej a borderline idiotskej grind, jako kdybys v zivote uz nemel delat nic jineho...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Banana
- Začátečník

-
hele fakt potřebuju poradit, co mám udělat pro to, aby mi nekončíla většina her po cca 3 minutách 0:15 ?
- Thellwin
- Administrátor

Sobo píše:\\ jo, jeste pro HEADa: pokud umis anglicky, tak doporucuju si poslechnout (o obraze to neni) tohle video, kde chlapek vysvetluje, proc veterani s desitkami tisic bitev mohou mit v bitve pomerne znacnou vyhodu i z jinych duvodu nez premiova munice: https://www.youtube.com/watch?v=-i67T9dNPBg (tl;dw: proste je to neskutecnej grind a pokud nemas vymaxovane - 5+ skill posadku, zradlo, vybaveni + vylepsene vybaveni, direktivy a nevim co jeste, tak mas pomerne znacnou nevyhodu v celkove vykonnosti tveho tanku. Krome zradla to uz neni pay2win mechanika, ale proste nechutne tupej a borderline idiotskej grind, jako kdybys v zivote uz nemel delat nic jineho...
Týpek tomu evidentně rozumí, až budu chtít vědět, jak hrát jako Messi, poběžím se zeptat do průměrného klubu z naší 1. ligy a oni mi to taky tak vysvětlí - http://wotlabs.net/na/player/Claus_Kellerman
1) - obecně se skilly hrozně přeceňujou, je jenom pár těch opravdu "must have" jejichž absence je cítit (žárovka, opravy u heavy, dohledy a camo u lightů). Na většinu tanků stačí 3 neúplné skilly pro normální hraní, což rozhodně není grind na dva roky.
2) - žrádlo má opět celkem bezvýznamenj efekt, když se to nekombinuje např. s ventilací, BIA skillem atd.
3) - vybavení to normální si je každej schopen koupit, navíc každou chvíli to WG rozdává zadarmo za nějaké mise
4) - vylepšené vybavení je jeden z největších příkladů toho, kdy komunita řvala jak kdyby jim někdo řezal hlavy o tom, jak to totálně zničí hru, jak ty dobrý budou totálně dominovat a bla bla bla. Výsledek je takovej, že kdybych nevěděl, že nějaké vylepšené vybavení za bony existuje, tak by mě v životě nenapadlo, že něco takového je. Většina hráčů si hodí jeden dva kousky na oblíbený tank a tím to končí. Sám mám na Batchatovi vylepšenou ventilaci a optiku a efekt je takový, že jsem nějak zásadní rozdíl nepoznal.
5) - direktivy - když pominum že lze na tank dát jen jednu, takže si člověk musí zvolit co teda vylepší, tak většinou to má takový efekt, že to doplní nějaký chybějící skill, případně ho lehce vylepší. Asi nejpoužívanější je skill na hašení (když se vozí žrádlo) a žárovka (když ještě není vyexpená. Opět nic co by nějak zásadně měnilo hru ve prospěch toho, kdo to má
Takže shrnuto, všechno tohle dohromady dokáže o nějaké to procento ještě vymáčknout víc, ale to rozhodující bude vždycky za velké části hlavně o herním skillu a ne o tom, jestli už mám na posádce pátej perk a nebo jsem si tam dal placebo v podobě vylepšenýho nabijáku.
Goldnoob team proud member!
- Sobo
- Středně pokročilý

Kdyz si sectes zradlo + BiA + venty + vybaveni za bony, tak ti to oproti standardne equipnutemu tanku treba s dvouskillovou posadkou, standardnim vybavenim a bez zradla udela tak vterinu na kazdem reloadu a odhadem skoro 50m na viewrange - to je teda sakra vic, nez kosmeticke. Takze ano, ta vyhoda muze byt znacna, presne jak jsem rekl.
Souhlasil bych s tim, ze na to jaky to je neskutecny grind, ten celkovy efekt neni nejak brutalne drasticky a asi malokdo to bude mit na tanku fakt vsechno, nicmene kdyz uz se dva takto nakonfigurovane stroje potkaji a ridi to hraji stejneho skillu, tak proste vyhraje ten naboostovanej, i kdyby toho druheho mel jenom umlatit na DPM, nebo ho prespotovat. Coz ovsem samozrejme neznamena, ze hrac s mene naboostenim tankem nemuze vyhrat - proste ma urcitou nevyhodu, ale muze vyhrat treba tim, ze nepritel udela chybu a on ne, nebo to rozhodne RNG apod.
Ad jeho skill: hehe, sorry, ale tady se projeves trochu jako unicorn stat whore - nazor kohokoliv nefialoveho nema vyznam a nema o tom co mluvit. Vis, kdo by podle tehle logiky do toho taky nemel vubec kecat? Tipuju tak alespon 90% Wargaming balanc tymu podle toho, co jsem onehda videl v tom interview s Jinglesem a dalsima CC na Kypru. Typek proste rekl, ze kdyz sectes vsechny bonusy dohromady, udela to docela meritelny rozdil, coz je proste pravda, jakkoliv se to snazis bagatelizovat. Jestli si proste Franta zapne na hodinu denne wotko (a vetsinu z toho zkouma nova vozidla), tak proste nebude mit takove tanky jako Circonflexes nebo SirFoch, kteri to drti v podstate jako svou profesi skoro nonstop.
Souhlasil bych s tim, ze na to jaky to je neskutecny grind, ten celkovy efekt neni nejak brutalne drasticky a asi malokdo to bude mit na tanku fakt vsechno, nicmene kdyz uz se dva takto nakonfigurovane stroje potkaji a ridi to hraji stejneho skillu, tak proste vyhraje ten naboostovanej, i kdyby toho druheho mel jenom umlatit na DPM, nebo ho prespotovat. Coz ovsem samozrejme neznamena, ze hrac s mene naboostenim tankem nemuze vyhrat - proste ma urcitou nevyhodu, ale muze vyhrat treba tim, ze nepritel udela chybu a on ne, nebo to rozhodne RNG apod.
Ad jeho skill: hehe, sorry, ale tady se projeves trochu jako unicorn stat whore - nazor kohokoliv nefialoveho nema vyznam a nema o tom co mluvit. Vis, kdo by podle tehle logiky do toho taky nemel vubec kecat? Tipuju tak alespon 90% Wargaming balanc tymu podle toho, co jsem onehda videl v tom interview s Jinglesem a dalsima CC na Kypru. Typek proste rekl, ze kdyz sectes vsechny bonusy dohromady, udela to docela meritelny rozdil, coz je proste pravda, jakkoliv se to snazis bagatelizovat. Jestli si proste Franta zapne na hodinu denne wotko (a vetsinu z toho zkouma nova vozidla), tak proste nebude mit takove tanky jako Circonflexes nebo SirFoch, kteri to drti v podstate jako svou profesi skoro nonstop.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- tatka.troy
- Začátečník

nehrát blbý tanky a hlavně tiery který nedáváš, proto jezdim hlavně e25tku - vydělá to, staty to nahoní a většinou to jsou výhryBanana píše:hele fakt potřebuju poradit, co mám udělat pro to, aby mi nekončíla většina her po cca 3 minutách 0:15 ?
s Intelem na věčné časy
- Thellwin
- Administrátor

Sobo píše:Kdyz si sectes zradlo + BiA + venty + vybaveni za bony, tak ti to oproti standardne equipnutemu tanku treba s dvouskillovou posadkou, standardnim vybavenim a bez zradla udela tak vterinu na kazdem reloadu a odhadem skoro 50m na viewrange - to je teda sakra vic, nez kosmeticke. Takze ano, ta vyhoda muze byt znacna, presne jak jsem rekl.
Ty tady vytahuješ nějakej extrémní případ, přečti si co jsi napsal v tom původním příspěvku - "Veteráni mohou mít značnou výhodu" - značnou výhdou dává veteránovi to, že pokud není blbej, tak se za ty desítky tisíc bitev naučil mechnaiky hry a ví jak tu hru hrát. A je to tak správně. A ne, že někdo bude ve videu brečet a hledat nějakej extrémní pseudodůvod (kde taková situace nastane v tak minimálním počtu případů a stejně do toho víc promluví RNG a ten skill o kterém mluvím, než všechny perky na posádce a vybavení za bony), proč má někdo s hodně bitvama jakože "značné výhody" oproti nováčkům.
Já rozhodně nepopírám, že většina zaměstnanců WG té hře jako takové příliš nerozumí a nedovedli by ji efektivně hrát na vyšší úrovni. A kecat do toho může každej, akorát je otázka, jak moc validní takovej argument od dotyčného je. Pro mě jsou ve WoT validní argumenty těch lidí, kteří tu hru očividně ovládli skoro na max. a dle jejich výsledků je vidět, že tomu fakt rozumí, to tenhle týpek rozhodně není.
A to, že někdo kdo hře věnuje víc času může díky tomu mít nějakou výhodu (která ale jak už se budu asi potřetí opakovat, rozhodně není nijak zasadní v tom ohledu, že by to bylo o tom počtu perků atd.) je správné.
- Banana
- Začátečník

-
ještě dotaz na žrádlo, kdy se vyplatí? s prémkem, bez prémka.Které tanky ho vozit?Má smysl ho mít na Lorrce?Co třeba Obj430U.Vyplatí se na menším tieru?Prostě nějaký souhrn od fialek...
- Thellwin
- Administrátor

Žrádlo se většinou vyplatí pokud tam máš i BIA skill a ventilaci. Obecně i když Sobo a Claus z videa nebudou souhlasit, tak ten efekt ke všemu není takovej, že tam dáš žrádlo a najednou máš pocit, jako kdyby jsi řídil 2x lepší tank, spíš jde o to, že z toho chceš vymáčknout o pár % navíc.
Stojí to 20k kreditů, takže je fajn to nakoupit ve slevě za 50 % a samozřejmě PÚ pomůže. A vždycky musíš obětovat nějaký jiný spotřebák a vzhledem k tomu, že opravy jsou msut have a od té doby, co je stun, tak už se nesundavá ani lékárna, je tou obětí v drtivé většině případů hasičák a pak je na zvážení, jak moc daný tank hoří (třeba na FV2515b se to podle mě dát nemá, to hoří čelně každou chvíli i s autohasičákem) a aspoň to nějak kompenzovat třeba skillama na hašení na posádce případně hašením za bony (stojí jenom 2 a to se dá přežít).
Na menším tieru podle mě max. na scoutovi, kde maxuješ dohled a nezáležíti na tom, že budeš vydělávat míň.
Stojí to 20k kreditů, takže je fajn to nakoupit ve slevě za 50 % a samozřejmě PÚ pomůže. A vždycky musíš obětovat nějaký jiný spotřebák a vzhledem k tomu, že opravy jsou msut have a od té doby, co je stun, tak už se nesundavá ani lékárna, je tou obětí v drtivé většině případů hasičák a pak je na zvážení, jak moc daný tank hoří (třeba na FV2515b se to podle mě dát nemá, to hoří čelně každou chvíli i s autohasičákem) a aspoň to nějak kompenzovat třeba skillama na hašení na posádce případně hašením za bony (stojí jenom 2 a to se dá přežít).
Na menším tieru podle mě max. na scoutovi, kde maxuješ dohled a nezáležíti na tom, že budeš vydělávat míň.
- Wiruz
- Pokročilý

WOW, 1.0.1 - zakazani nakupu gold ammo za goldy... WOW
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Max Casper
- Začátečník

No to je mi ale vylepšení. Kdo kupoval prem ammo za goldy? Pokud zůstane možnost koupit za goldy kredity, tak to přestane dávat smysl tuplem.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Vím o lidech z CSA, kteří si za goldy kupovali goldy i převáděli goldy na kredity, čistě kvůli grindu na turnajích, v CW atd. Pro ně to nebude velký rozdíl, prostě jenom hodí větší část na konvert.
Žrádlo se vyplatí skoro všude, kde ten tank nehoří nebo se nenechává často trefovat. Rakoviny, skauti a TD přednostně, medka jen ty co nehoří na požádání (T-44) a i hevyny, ale u těch je to leckdy diskutabilní.
Žrádlo se vyplatí skoro všude, kde ten tank nehoří nebo se nenechává často trefovat. Rakoviny, skauti a TD přednostně, medka jen ty co nehoří na požádání (T-44) a i hevyny, ale u těch je to leckdy diskutabilní.
- mouldy
- Pokročilý

Jak je na to ta IS4? Podle statů a tanks.gg má tu korbu uplně slabou a IS7 daleko silnější. :/ Já měl za to, že IS4 má lepší armor.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED