Vybraný CPU - Ryzen 5 2600X - za rok dva bych případně přelezl na ZEN2/3, pokud to dá deska
- taktovat spíš nebudu (nebo max. nějak lehce...)
Deska - zatím jich má v nabídce víc akorát skřet z Alzy - co od ní očekávám:
- nejlíp takového výrobce, co bude aktualizovat BIOS a umožní mi v budoucnu přejít na ZEN2/3
- čím kvalitnější, tím lepší, ale 7 litrů za ní dát nechci...
- slušnou napájecí kaskádu/VRM - moc se v tom nevyznám a nechtěl bych koupit něco, kde to je shit
- rád bych měl možnost přes utilitky popř. v BIOSu mít možnost regulovat PWM větráky - tady asi spíš záleží na výrobci, jaké ty ulitilky mají a kolik toho jde různě nastavit
Zatím se mi celkem pozdává ASUS PRIME X470-PRO + k ní je vodní chladič zdarma (to nevím, jestli na furt, nebo jen pro předobjednávky...) nebo od ASROCK Master SLI / Gaming G4 / GIGABYTE AORUS X470 Ultra Gaming
MSI tam zatím není, nevím, jak je na tom s kvalitou VRM (někde jsem četl, že ne dobře...)
Má smysl jít případně do dražší desky? - moc v tom nevidím užitek zatím...
RAMky - chci 2*8GB a dál moc nevím
Rychlost - 3200-3466mhz cca (pak už to začíná lozit víc do peněz)
Dual nebo single rank?
Hynix nebo Samsung čipy?
Značka je mi asi buřt - dá se to takto dopředu rozhodnout, nebo počkat na memory support list u vybrané desky? Každopádně bych to chtěl mít co nejlíp v poměru cena/výkon - kvůli 1% výkonu neuvalím navíc 2000kč za lepší RAMky...
Co jsem to tak projížděl, tak asi něco jako Corsair VENGEANCE LPX / G.Skill Flare X / G.Skill Trident Z + záleží, co přesně z toho vybrat
Předem díky za jakýkoliv podnět