Presne práve na NTBoch s i945 / a i965 s integrovanou grafikou ten asymetrický dual práve používam (prirodzene, s dvomi modulmi, a skôr som sa stretol s označením ako asynchrónny ).

NTBky mali prirodzene 32bit OS, a doma sme mali dve 2GB a podobný počet dvoch 1GB, tak sme to skombinovali rovným počtom medzi oba (2+1). Fungovalo a vlastne funguje to celkom slušne ešte na jednom (teda toto áno, ostatné a displej už ani nie

). Bohužiaľ jedna 1GB od Moselu vykazovala chyby v MemTeste po čase, tak som tam musel dať 512MB (čo mi ešte tiež zostali dva v zálohe). Potom je to celkom poznať (kombinácia 2048MB + 512MB), špeciálne ak sa naskytne situácia, keď niečo berie naozaj vysoké % (čo Chrome niekedy dokáže, minule som skúšal nejaký zatracený flash a to mi vyskočil len ten proces cez 1GB). I keď, je to zas subjektívne. Vždy lepšie než nič.
Mnohé spotrebné ultrabooky (s IB i Haswellom od Dellu a Lenova) majú možnosť kombinácie RAM 4GB+2GB.
Mimochodom DOC, funguje to bez problémov i na nových desktopových čipsetoch Z97? Môže sa mi stať, že v blízkej budúcnosti budem stavať nejaký lacný PC, kde práve možno budem musieť skombinovať 8 a 4GB modul.