Větráky INTEL - aneb jak jsem 2x šlápl do hov.a
- Slezman
- Středně pokročilý

Větráky INTEL - aneb jak jsem 2x šlápl do hov.a
Úplně nový větrák na celeru 2,4 hučel jako svině húúúúúúú, musel jsem ho vyměnit za jiný z práce, zajímavý, že taky z cel. 2.4. Ten hučící měl větší průměr a na boku měl nápis foxconn, ten menší je povrchově hladší a má masivnější lopatky a vypadá už od pohledu líp a je klid.
Měl jsem smůlu, nebo nám intel prodává v ceně i sirénu?
Mělo to zrovna takovou frekvenci, že se to prodralo přes sluchátka i při soustavné palbě v MOHAA a po 1/2 hoďce bolest hlavy.
Co vy na to?
Měl jsem smůlu, nebo nám intel prodává v ceně i sirénu?
Mělo to zrovna takovou frekvenci, že se to prodralo přes sluchátka i při soustavné palbě v MOHAA a po 1/2 hoďce bolest hlavy.
Co vy na to?
Naposledy upravil(a) Slezman dne stř 14. dub 2004, 08:54, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- PaddyOHara
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

Reklamace?
Je možné takový větrák reklamovat, už jsem o tom uvažoval, ale naštěstí se mi do cesty připletl ten jiný kousek??
NNěkdo mi řekl, že nemám šanci, když nebyl označený jako tichý atd.
NNěkdo mi řekl, že nemám šanci, když nebyl označený jako tichý atd.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

Já tam volal, a oni rekli, ze bych tomusel prinest a byl bych mesic bez toho, tak jsem radsi provedl vymenu, no neudelej to, kdyz ti na stole lezi jeste zabaleny novy kousekpavel.minarik píše:doporučuji reklamovat, protože neodpovídá standardu mezi chladiči s BOX procesory, myslím že u slušného prodejce by to mělo být reálné, za pokus to stojí, aspoň se přesvědčíš, jak jsou slušní tam kdes to koupil
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

AGP 4x = 266 MHz, FX5700U = 475/900
Pořád nerozumím tomuhle:
1. propustnost AGP4x=1,07GB/s a AGP8x 2,1 GB/s
2. U karet se uvádí cosi "memory bandwith" což je u MX440 8.8 GB/s a u FX5700 22GB/s Kam ten tok teče, když AGP je tak úzká, to je tok jen v rámci VGA karty.
Chápu to dobře, že se systémovky proteče skrz AGP méně, než pak teče v rámci karty?
1. propustnost AGP4x=1,07GB/s a AGP8x 2,1 GB/s
2. U karet se uvádí cosi "memory bandwith" což je u MX440 8.8 GB/s a u FX5700 22GB/s Kam ten tok teče, když AGP je tak úzká, to je tok jen v rámci VGA karty.
Chápu to dobře, že se systémovky proteče skrz AGP méně, než pak teče v rámci karty?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jasně "memory bandwith" je v rámci karty a propustnost AGP je mezi kartou a základní deskou, přečti si něco o tom jak funguje pixel shader a vertex shader a jak se vyrobí výslednej obraz, pak Ti bude vše jasný, tuším že takový články na PCT už byly
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Wiruz
- Pokročilý

jojo presne tak, to jsou data pro GPU, a kdyz vemu ze dnesni systemove sbernice vedouci k CPU protlacej nejakych ubohyh 5-9GB/s, tak by se meli stydet, dyt i obyc grafika je nekolikrat lepsi, viz zajimavost GFFX5950U jako P4 10GHz 
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Slezman
- Středně pokročilý

řešení
Zdravím, před 2 měsíci jsem si tady stěžoval na BOX větráky Intel u mého Celeronu 2.4 GHz. O 14 dní později jsem dělal upgrade na P4 a větrák dělal bordel OPĚT !!!!
Díky WT se to nyní už nedalo vydržet a tak jsem se rozhodl pro výměnu za AC.
Rozhodl jsem se BOX prozkoumat :

Rozhodl jsem se odstranit pasiv od větráku, a protože se mi podařilo ulomit jednu packu A, ztratil jsem ostych a začal jsem to kuchat pořádně.
Páčky s vačkami, které přitlačují větrák na CPU se opírají o místo, kde jsou na spodku plastového svršku dva špalíky B. Šipečky C ukazují viditelné otlačeniny od žeber pasivu.
V tenhle moment jsem si řekl, že kdybych já dělal tenhle větrák, zcela určitě bych na toto místo vrazil pryžovou podložku. A skutečně, vše je pro ni připraveno (viz drážka ve špalíku B).
A V TOM JE ZŘEJMĚ JÁDRO PUDLA ! V mých BOXech (mimochodem označení na boxu plastu je "foxconn") prostě tato gumová "téčka" chyběla. Může tuhle moji teorii někdo potvrdit, kdo rozebral "kompletní" BOX?
Je pak logické, že pasiv přebíral od plastového tělesa větráku vibrace a výsledek už znáte.
V mém případě už nikoliv, ale kdyby někomu z vás hučel BOX, podívejte se (pokud možno bez jeho odinstalalce), jestli mezi žebry a plastovým svrškem máte navíc vrstvičku nějakého materiálu (může být cca 0,5-1 mm tenká) či nikoliv. V práci máme Celeronů milion a žádný nehučí, stejně tak Pentia (některá i 2. rok v nepřetržitém provozu), proto tahle pitva.
P.S. Mimochodem zajímavá konstrukce přestupu tepla mezi pasivem a CPU - celkem 3 vrstvy (směrem od pasivu): pořádně tuhá žvejka + plíšek + snadno odstranitelná žvejka. A navíc precizní povrch pasivu (lepší než u AC)
ZÁVĚR:BOX chladič od Intelu je bezpochyby nejlepší chladicí řešení pro tyto CPU (pro standardní provoz samozřejmě), ovšem nesmí jim nic chybět.
díky za pozornost
Díky WT se to nyní už nedalo vydržet a tak jsem se rozhodl pro výměnu za AC.
Rozhodl jsem se BOX prozkoumat :

Rozhodl jsem se odstranit pasiv od větráku, a protože se mi podařilo ulomit jednu packu A, ztratil jsem ostych a začal jsem to kuchat pořádně.
Páčky s vačkami, které přitlačují větrák na CPU se opírají o místo, kde jsou na spodku plastového svršku dva špalíky B. Šipečky C ukazují viditelné otlačeniny od žeber pasivu.
V tenhle moment jsem si řekl, že kdybych já dělal tenhle větrák, zcela určitě bych na toto místo vrazil pryžovou podložku. A skutečně, vše je pro ni připraveno (viz drážka ve špalíku B).
A V TOM JE ZŘEJMĚ JÁDRO PUDLA ! V mých BOXech (mimochodem označení na boxu plastu je "foxconn") prostě tato gumová "téčka" chyběla. Může tuhle moji teorii někdo potvrdit, kdo rozebral "kompletní" BOX?
Je pak logické, že pasiv přebíral od plastového tělesa větráku vibrace a výsledek už znáte.
V mém případě už nikoliv, ale kdyby někomu z vás hučel BOX, podívejte se (pokud možno bez jeho odinstalalce), jestli mezi žebry a plastovým svrškem máte navíc vrstvičku nějakého materiálu (může být cca 0,5-1 mm tenká) či nikoliv. V práci máme Celeronů milion a žádný nehučí, stejně tak Pentia (některá i 2. rok v nepřetržitém provozu), proto tahle pitva.
P.S. Mimochodem zajímavá konstrukce přestupu tepla mezi pasivem a CPU - celkem 3 vrstvy (směrem od pasivu): pořádně tuhá žvejka + plíšek + snadno odstranitelná žvejka. A navíc precizní povrch pasivu (lepší než u AC)
ZÁVĚR:BOX chladič od Intelu je bezpochyby nejlepší chladicí řešení pro tyto CPU (pro standardní provoz samozřejmě), ovšem nesmí jim nic chybět.
díky za pozornost
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že se mi tady nejakej ten box od intela válí, tak na ně koukam a žady "podložky" tam nejsou... Podle me si proste jen narazil na nejakej špatnej kousek. Nic podobnyho se mi zatim nestalo, ale je jasny ze "zmetek" se může povest kdekoliv - samozrejme i u intel boxů 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Slezman
- Středně pokročilý

ty špalíky s tou drážkou ale přímo volají po gumě profilu T, k čemu by tam pak ta drážka byla? To dosedání žeber na neupravený povrch (hrubě odlito) mi nějak nesedí...Sentenced píše:Vzhledem k tomu, že se mi tady nejakej ten box od intela válí, tak na ně koukam a žady "podložky" tam nejsou... Podle me si proste jen narazil na nejakej špatnej kousek. Nic podobnyho se mi zatim nestalo, ale je jasny ze "zmetek" se může povest kdekoliv - samozrejme i u intel boxů
je tam taky nápis na boku "foxconn"?
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mam doma na stole podobnej box. akorat ty spalicky na kterejch by meli by ty gumovi podlozky sou kulaty a sou tak 1-2mm nad hlinikem tim padem se vybrace nemuzou prenaset. asi ses fakt trefil na zmetek
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- Tomek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem stejnej problem BOX chladic me priserne hucel vyresil jsem to vymenou za zalmana.
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
- Slezman
- Středně pokročilý

ten typ s kulatyma špalíkama je tichej (na hologramu dole je uvedena firma Sanyo), je celkově menší s menšími lopatkami, ten mám taky doma, vyšetřil jsem ho v práci. Ale ty Foxconny jsou děs (uvedu sem firmu z hologramu, zapomněl jsemsi ji napsat).sket píše:mam doma na stole podobnej box. akorat ty spalicky na kterejch by meli by ty gumovi podlozky sou kulaty a sou tak 1-2mm nad hlinikem tim padem se vybrace nemuzou prenaset. asi ses fakt trefil na zmetek
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ony procesory P4 byly zprvu dodavany tak,ze Celerony mely 7mi lopatkovy vetrak a Pentia 11ti.Ty Celeracky rvaly,tak je nahradily 11ti lopatkovymi,ale casem asi prisli na lepsi pozici lopatek a zase na Celery davaly 7mi,je mozny zes natrefil na nejaky postarsi kousek bud celyho boxu(ale to by byl asi jeste Wilik) nebo jen vetraku
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
- Slezman
- Středně pokročilý

11 lopatkový větrák jsem viděl u kolegy s cel2.2NW, tichý.Zero píše:Ony procesory P4 byly zprvu dodavany tak,ze Celerony mely 7mi lopatkovy vetrak a Pentia 11ti.Ty Celeracky rvaly,tak je nahradily 11ti lopatkovymi,ale casem asi prisli na lepsi pozici lopatek a zase na Celery davaly 7mi,je mozny zes natrefil na nejaky postarsi kousek bud celyho boxu(ale to by byl asi jeste Wilik) nebo jen vetraku
Ten shit byl jak na cel 2.4NW, tak na P4 2.8/533.
Intel má víc dodavatelů větráků z toho 2, kteří dělaj 7-lopatk. typy - SANYO a XXXX (typ foxconn)
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý