od neděle se potýkám s problémy při bootování a stabilitě PC.
Před načítáním Win mi to píše, at zvolím správné boot zařízení nebo vložím CD, takže jsem postupoval tak, že se to pravděpodobně přeházelo a nechce se mu bootovat z SSD kde mám systém.
Jenže, v biosu SATA nastavení ukázalo že to načetlo pouze HDD a po SSD ani stopa. Tak mrkám po kabelech, vše zapojený OK, zkouším vypojit HDD a nechat SSD kde je systém. Takhle jsem Win nastartoval, tak zkouším zapojit i HDD a najednou vše funguje. Jenže po 2h, přestane jít net (mám externí sítovku) na 10s, potom zásek, myš jede, ale vše ostatní kaput - restart a opět nenašlo disky, tentokrát ani jeden. Opět zkouším vypojit HDD a nechat SSD, tentokrát bez úspěchu, furt to nenalézá a po pátém restartu, kdy jsem nic neměnil najednou - boot a vše opět OK. Zkouším různě měnit kabely, konektory k desce, různý zdrojové kabely k diskům, ale furt to občas padne a nenajede.
Takže, co může být špatně? SSD, HDD, deska?
Disky nemám kde ozkoušet na jiném PC.
Opravdu jsem z toho dost zmatený, CrystalDisk říká, že SSD je OK, HDD měl 1 horší sektor, teďka 12. V případě, že by byl špatný HDD disk, tak by to při každém vypojení a nechání pouze SSD mělo naběhnout OK, ale stane se, že i tak to nenaběhne, takže deska? Fakt si teď nevím rady a pokud někdo měl podobný problém, rád bych se dopátral řešení
Děkuji.