Shaquille píše:Vavra samozrejme po 20+ letech vyvoje her nevi co dela, priste mu porad...
... jo, například jak se hra optimalizuje, když je tak zkušený a má 20+ let vývoje, hned to je na hře poznat
PS: Advokáta mu dělat nemusíš, hra si sama obhájí sebe, pokud za to stojí a tato samozřejmě také, pro někoho. A že nebyla jiná možnost než CE? No, když to jinak nešlo co se dá dělat, alespoň věděl do čeho jde, ale ta optimalizace je prostě minus, ovšem kdo má doma top hw, tak klidně, pak to jede jak po másle díky hrubé síle že...
Shaquille píše:Vavra samozrejme po 20+ letech vyvoje her nevi co dela, priste mu porad...
... jo, například jak se hra optimalizuje, když je tak zkušený a má 20+ let vývoje, hned to je na hře poznat
PS: Advokáta mu dělat nemusíš, hra si sama obhájí sebe, pokud za to stojí a tato samozřejmě také, pro někoho. A že nebyla jiná možnost než CE? No, když to jinak nešlo co se dá dělat, alespoň věděl do čeho jde, ale ta optimalizace je prostě minus, ovšem kdo má doma top hw, tak klidně, pak to jede jak po másle díky hrubé síle že...
Jo, když vývoj začal tak Unreal 4 neexistoval a trojka neuměla streaming otevřenýho světa, Unity bylo v době kamený, Cryengine byla jediná volba
nicméně problém je hlavně s tou AI, prostě tím že každá postava má nějakej rozvrh kterej navíc řídí behavior trees takže se do něj dá gameplayově zasahovat žere hrozně výkonu, v Cryenginu tohle vůbec nebylo a museli si to doprogramovat sami.
KCD je zdaleka nejkomplexnější/nejambicióznější hra co na Cryenginu kdy vznikla, což je vtipný když si člověk uvědomí jak malej a chudej tým jí dělal
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Hladis píše:To mas teda nejakou divnou predstavu. Optimalizace neni to, ze ti to na Ultra musi ject i na karte za 3000. Optimalizace je stejne nejcasteji jen stahovani detailu.
V cem divnou? Ja rozumim, ze nektere efekty maji svoje naroky a cim vyssi uroven detailu, tim narocnejsi, ale hru delaji pro lidi, takze by meli zohlednit na cem a v jakem prostredi lidi hraji a podle toho vyladit nastaveni efektu, fyziky apod. Pokud jsou propady ve specifickem prostredi, pak by podle mne bylo dobre toto ve hre vyladit. KCD navic nema ambice byt graficky nejkrasnejsi hrou, ale nestabilni FPS myslim vadi kazdemu. Kdyz se podari, aby hra bezela ok pro mainstream na solidni detaily, pak je hra pro mne dobre optimalizovana. Pokud musim neustale ladit rucne, nebo pomoci prikazovych parametru, konfigu apod. pak hra optimalizaci dobrou moc nema.
A nastaveni medium nebo low neni reseni, zvlast, kdyz moje graficka karta 3000 opravdu nestala .
Hraci si zvykli, ze na 4 jadru prece musi jet vsechno a v podstate resili vzdy jen grafiku...
A naraz prislo CPU-hungry KCD, ktere nema problem vytizit 6+ jader a pri prijezdu do Rataji mi treba CPU jede na 95-100%.
Vsichni chapou, ze kdyz chcou rozjet novou hru na high detaily, ze bude potreba nejaka nova cca max rok stara karta z vyssiho segmentu - ale zaroven k tomu maji treba 5 let stary CPU. Opacne by tohle tvrdit nikoho nenapadlo tzn. s 5 let starou grafikou (a treba novym CPU) chtit rozjet neco na full.
Tak jsem udelal test aktualni verze tak, aby byly propady co nejmensi. FPS padaji na cca 54, ale po ustaleni sceny jiz je stabilnich 60, uvidim, jak to bude za deste, ale podle mych predchozich pruzkumu byl nejvetsi zabijak vykonu v noci a za deste prave nastaveni svetla a stinu.
Testovano na konfigurace: i7 4790k, MSI GTX 1070, 32GB RAM, hra na SSD
Poznamka: Nesoudim co je placebo a co vykon opravdu ovlivnuje.
AA - SMAA 1TX
Kvalita objektu - Velmi vysoke
Herni efekty - Velmi vysoke
Svetlo - Stredni
Castice - Velmi vysoke
Fyzika - Velmi vysoke
Kvalita postprocesu - Velmi vysoke
Kvalita shaderu - Velmi vysoke
Stiny - Stredni
Textury - Velmi vysoke
Detaily vody - Vysoke
Detaily volumetrickych efektu - Velmi vysoke
Vykreslovani objektu - dtto Ultra profil
LOD - dtto Ultra profil
Vykreslovani vegetace - dtto Ultra profil
Rozmazani pohybu - Objekt
J X P píše:Tak jsem udelal test aktualni verze tak, aby byly propady co nejmensi. FPS padaji na cca 54, ale po ustaleni sceny jiz je stabilnich 60, uvidim, jak to bude za deste, ale podle mych predchozich pruzkumu byl nejvetsi zabijak vykonu v noci a za deste prave nastaveni svetla a stinu.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
u mne je talmberk v poradku , obnova te vesnice je pekne draha do riti, moje nakradeny uspory jsou fuca to jsem opravil kostel, most a postavil jednu budovu a drevorubce ... potreb oval ybch popradit s jednim starsim questem pro jednoho z mlynaru ..mam obstarat drahý brokát ,aktivuju quest, dojdu tam prohledam uplne vse a proste ho nenajdu .. uz to zkousim asi 4 mesice vzdy kdyz mam cas a vzdy selžu, vi nekdo jak na to ?
CPU: Intel core i9 13900K MB: Asus z790 heroRAM: G.Skill 32gb ddr5 @7800mhz cl36HDD: 2TB SeagateSSD: Corsair Force Series MP510 960GB, Samsung 960 PRO 1TBGPU: TUF 4090PSU: Corsair HX1200iostatní: NZXT internal usb hub, aquaero 6, BT 4.0 nano usb tp-link ub400Vodní chlazení: dva okruhy, dvě pumpy, 5 chladičů a spousta trubekMonitor: Samsung Odyssey G9