Nahodne vypina monitor, jak zjistit kde je chyba?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Nahodne vypina monitor, jak zjistit kde je chyba?

Příspěvek od Ripper6 »

Mam nasledujici problem.

Posledni mesic (Cerven 2018) se me nahodne vypne nekdy monitor, proste jen jako usne a pak hned zapne. Nic jineho, zadne info. Dela to tak 3 – 4x za den :(
Zajmave je ze driver mam porad stejnej u grafiky, takze tim to nebude.
Jeste jsem ho aktualizoval a dela to stejne.
Aktualizace systemu, jsem delal naposledy v Brezen 2018 a vse ok.
Power nastaveni uspory rizeni, to je vse stejny, takze nastaveni pochybuju.
Grafika je tez moznost, neznam poruchovost Gainward 1060 6GB.

Kamarad ma podobny problem, jemu to ale pise “nastala naka chyba v zobrazovacim kernelu”.
Zajmave je ze oba mame Windows 7, ja mam jen starej Dell skoro 5 let, on ma Dell novejsi a jinej typ Dell p2717h.
On ma MSI Nvidia 1060 6GB.
PC od Listopad/2016, Monitor 1 rok stari (problem ale zacal uz pred par mesici)
https://lcd-monitory.heureka.cz/dell-p2717h/#

Pokud je to monitorem, projevi se mi zavada, pokud hodim do grafiky HDMI (karta ma bohuzel jen 1x DVI) a na to pripojim starej funkcni LG monitor? Tedy pokud me zhasne jen Dell, LG dal bude slapat tak je problem v monitoru ne? :)
Premejslim jak to nejlepe otestovat.
Prohazovat se me zatim monitory nechtelo ale zvazuju i tuto moznost.

Je to ale hodne divny, ze nam to dela kazdymu tak rozdilne!

Potrebuju tak poradit, zda se s tim uz nekdo setkal, pripadne jak nejlepe zjistit kde je problem.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Re: Nahodne vypina monitor, jak zjistit kde je chyba?

Příspěvek od Raikkonen »

Zkus jako první vyměnit kabel, možná to usínání/zapínání monitoru je od toho, že monitor na chvilku ztratí signál a proto jde automaticky do režimu spánku (obdobně se někomu občas náhodně ukazovalo OSD menu a po výměně kabelu to zmizelo).

U kamaráda se taky uspává monitor, nebo jen spadnou ovladače a objeví se hláška v liště, že ovladač byl obnoven? Určitě bych zkusil aktualizovat ovladače k GeForce na nejnovější ze stránky NVIDIE. Některé verze ovladačů totiž byly méně stabilní a rády padaly, obzvlášť u přetaktovaných verzí karet.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Zkusil bych vypnout všechny ty power featury v nastavení možností napájení. Pak jedině prohazovat monitory, může odcházet studený spoj na základní desce monitoru. Za vyzkoušení jiného kabelu taky moc nedáš. Hláška o obnovení grafického ovladače, protože přestal pracovat, je u nvidie klasika.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Dekuji za rady, postupne vyzkousim :)
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
midway
Nováček
Nováček

Příspěvek od midway »

Ahoj. Podařilo se mi najít tuto diskuzi. Mám stejný problém s novým monitorem DELL SE2717H. Systém mám WIN10. Dneska v práci se mi za dopoledne vypnul/zapnul už 5x a začíná mi to dost lézt na nervy. Jak jste dopadli, vyřešili jste ten problém? Teď jdu vyměnit hdmi kabel a dám vědět. Díky Martin
midway
Nováček
Nováček

Příspěvek od midway »

Takže zatím se zdá, že příčinou problému u mě byl HDMI kabel. Od výměny monitor už ani "nemrkl" :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“