PRIESKUM: Nákup MT
Moderátor: CageJ
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
PRIESKUM: Nákup MT
Ahojte,
robím prieskum, kde nakupujete telefóny a prečo? Prípadne skúsenosti s uvedenými obchodmi.
robím prieskum, kde nakupujete telefóny a prečo? Prípadne skúsenosti s uvedenými obchodmi.
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Atapi
- Začátečník
Re: PRIESKUM: Nákup MT
Obvykle větším řetězci s eshopem a mnoha pobočkami (datart/alza/...). Důvod? Pohodlnost při případné reklamaci a menší šance nějakého přeprodeje z polska a podobně. Posledně Datart například, zkušenost nevím co napsat, objednal jsem na internetu a další den vyzvednul, tím moje zkušenost zatím končí.
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
takže skôr lokálni predajci:).. Čína nič ?
jeden čas som bral cez operátora, ale nemám úplne OK skúsenosti s RMA
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- racecar
- Středně pokročilý
iStores - Apple Premium Reseller
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Atapi
- Začátečník
Dražší věci ne, nestojí mi za to třeba 20 % sleva za tu záruku a posílat to případně někam do háje při problému. Maximálně tam kupuju příslušenství - sluchátka, pouzdra a takový hovadiny co projdou bez cla a dph.CageJ píše: takže skôr lokálni predajci:).. Čína nič ?
- zombux
- Odborník PCT
čajna ne, v zásadě to jsou levný šmejdy, padělky, zařízení bez podpory evropských LTE, nepodporuje to NFC (což ale u čajny je často trabl i u oficiální globální distribuce - viz Xiaomi), a když už se zadaří, tak je zase komplikace s reklamací.
operátor je opačný případ, vzhledem k tomu že typicky je zbytečně drahý a neprodává dualsim verze, tak to taky je no-go.
zbývá něco mezi, kde si vybere snad každý
operátor je opačný případ, vzhledem k tomu že typicky je zbytečně drahý a neprodává dualsim verze, tak to taky je no-go.
zbývá něco mezi, kde si vybere snad každý
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Já koupil před pár lety z Číny dva telefony (jeden UMI, druhý z hlavy nedám), u obou nepoužitelná GPS, vyskakovali čínské reklamy, jeden si nakonec nechal a po cca 8 měsících přestalo fungovat cokoliv náročného na grafiku. Takže za mě zkušenost nic moc.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Thellwin
- Administrátor
Z Číny beru jen levnější věci, kde se nemá co pokazit a tedy co nebudu mít potřebu reklamovat, typicky jak tady padlo tak pouzdra, krycí skla atd. Taky tam beru náramky pro Mi Band 2 (mám já i polovička a pravidelně po pár měsících se ten náramek nějak pojebe) protože vyjdou tak na čtvrtinu toho, za co to prodávaj lidi tady. To za co tady mám jeden, za to mi z Číny přijdou tak čtyři a ještě bývá pošta "zdarma".
Telefon bych si odtamtud prostě nekoupil, ty nakupuju v ČR, abych měl (pokud je) kde snadno uplatnit záruku. A tady je to různý, už jsem měl telefon od operátora, z Alzy, jiného kameného shopu i Aukra (tady to byl import z GB, protože u nás se dotyčný model neprodával v tu dobu) a řídím se kombinací důveryhodnosti prodejce a ceny.
Telefon bych si odtamtud prostě nekoupil, ty nakupuju v ČR, abych měl (pokud je) kde snadno uplatnit záruku. A tady je to různý, už jsem měl telefon od operátora, z Alzy, jiného kameného shopu i Aukra (tady to byl import z GB, protože u nás se dotyčný model neprodával v tu dobu) a řídím se kombinací důveryhodnosti prodejce a ceny.
Goldnoob team proud member!
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no z Ciny som uz mal telefon, ale skapal reprak az po 1,5-2r.. takze za tu cenu asi dobry kauf.
- Blue Storm
- Odborník PCT
Telefon z Číny nikdy. Moje poslední telefony (vlastní) byly LG Optimus Black, Moto G, Moto X2 a OnePlus 3. LG koupený u T-Mobile tehdy ještě za nějaké nasbírané body asi za polovinu, Moto G jsem koupil na britském Amazonu, protože se tady oficiálně neprodávala, Moto X2 na německém Amazonu zase kvůli neprodeje tady a taky dobré ceně (a vůbec jsem toho nelitoval, protože po dvou letech, kdy už měl ten telefon cenu tak 4k, mi jej v Amazonu vzali zpátky a vrátili celou původní částku ) a OnePlus jsem kupoval přímo od OnePlus a posílají je po Evropě, tuším, z Polska.
Další telefon budu kupovat asi přes nás díky lepším cenám. Případně koupím OnePlus 6, to se ještě uvidí.
Další telefon budu kupovat asi přes nás díky lepším cenám. Případně koupím OnePlus 6, to se ještě uvidí.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- zombux
- Odborník PCT
já svůj první a poslední nový vlastní telefon (Lenovo Vibe P1) koupil ve VK Servisu na Palmovce, prostě proto že tam mají fajn ceny všechny ostatní byly z druhé ruky nebo služebáky.
teď s největší pravděpodobností půjdu do Galaxy Note 9, a tam bude rozhodovat asi hlavně co za ty prachy dostanu ve formě bundlovaných aksesoríz, uvidíme. tak jako tak to nebudu kupovat u operátora, protože tam dualsim verze nehrozí.
teď s největší pravděpodobností půjdu do Galaxy Note 9, a tam bude rozhodovat asi hlavně co za ty prachy dostanu ve formě bundlovaných aksesoríz, uvidíme. tak jako tak to nebudu kupovat u operátora, protože tam dualsim verze nehrozí.
Pfizer & Moderna inside
- werygood
- Začátečník
CZC, protože jsem zvyklý tam kupovat vše. Pokud teda nemají někde nějakou akci, mámě jsem kupoval Huawei u O2, protože tehdy měli zajímavou slevu. Akorát jí telefon furt smrdí na starém Androidu... To je asi trochu nevýhoda.