Cela prezentacia bola o RTDusan píše:Jestli se nepletu, tak tam jedno demo šlapalo na cca 60 fps, u kterého 1080Ti dává max 30 fps, a tutovně to bylo bez RT.havli píše:Jsem zvedavej na vykon v non-RT hrach, podle papirovych specifikaci to vypada zatim dost slabe. Btw, uz nekde padlo kolik ty karty maji ROP a TMU? Predpokladam, ze asi totez jako Pascal.
NVIDIA Turing - Info a spekulace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
Re: NVIDIA Turing - Info a spekulace
- LastPCgamer
- Začátečník

-
RT je isto buducnost ale otazne je aka blizka buducnost lebo pokiaľ to bude pre najblizsie roky len v nVIDIA hardvéri tak sa to do hier masovo nedostane a bude to len tam kde si to nVIDIA pretlači tak ako PhysX. RT jednotky musia byt v GPU ktore budu v konzolach a tiez v kartach konkurencie (Intel, AMD). Dovtedy bude podla mna RT technologia v hrach len okrajovka.
Naposledy upravil(a) LastPCgamer dne pon 20. srp 2018, 22:03, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ono s tím Raytracingem bude nesmírně důležité, aby vývojáři her dokázali vždy dobře odladit konkrétní 3D scénu v tom smyslu, aby počet objektů, viditelných pro RT nepřesáhl únosnou hranici, kterou bude grafika schopna zpracovat. Musíme tedy počítat s tím, že mnoho příštích let se dočkáme pouze scén s částečně použitým RT jen pro některé vybrané objekty. Obvykle to budou málo členité objekty s hladkými plochami.
Jakmile přibudou vlasy, listí, tráva, padne při RT na hubu jakákoliv grafika, takže stíny těchto objektů pak budou vytvářeny odlišným způsobem. Docela jsem zvědavý, jak bude taková směsice technologií ve výsledku vypadat. Ta stávající dema v tomto směru na mne moc dojem neudělala.
Každopádně RT je cesta správným směrem, ale na full RT scény v reálném čase ještě dlouho nebudeme mít dostatek výkonu (tedy pokud se nebavíme o animaci “na úrovni LEGO kostek”).
Jakmile přibudou vlasy, listí, tráva, padne při RT na hubu jakákoliv grafika, takže stíny těchto objektů pak budou vytvářeny odlišným způsobem. Docela jsem zvědavý, jak bude taková směsice technologií ve výsledku vypadat. Ta stávající dema v tomto směru na mne moc dojem neudělala.
Každopádně RT je cesta správným směrem, ale na full RT scény v reálném čase ještě dlouho nebudeme mít dostatek výkonu (tedy pokud se nebavíme o animaci “na úrovni LEGO kostek”).
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- blaho
- Žlutá karta

-
- PePe420
- Nováček

-
Podľa mňa by toto mohla byť dobrá šanca pre AMD. Ak výkon v hrách bez RT bude vyšší okolo nejakých 30% oproti Pascalu, tak veľa ľudí podľa mňa nebude ochotných platiť také veľké ceny za GPU ktoré z polovice ani nevyužijú, a ak hej tak maximálne iba v pár exkluzívnych hrách. Keby sa AMD s Navi podarilo aspoň hrubou silou dotiahnuť na RTX2070 a RTX2080 za lepšiu cenu tak si myslím že by mohli mať úspech aj bez RT a rôznych kravín...
- ifkopifko
- Začátečník

-
No áno, hra kde si ľudia vypínajú pokročilé efekty kvôli prehľadnosti, to je to pravé miesto pre nasadenie reálneho nasvietenia pomocou raytracingu.blaho píše:wat napr. PUBG ?![]()
![]()
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- blaho
- Žlutá karta

-
jo no
_
@ PePe420
pobavilo
_
@ PePe420
pobavilo
- Dusan
- Začátečník

Naprostý souhlas, přesně tak to říkal i P. Stach.PePe420 píše:Podľa mňa by toto mohla byť dobrá šanca pre AMD. Ak výkon v hrách bez RT bude vyšší okolo nejakých 30% oproti Pascalu, tak veľa ľudí podľa mňa nebude ochotných platiť také veľké ceny za GPU ktoré z polovice ani nevyužijú, a ak hej tak maximálne iba v pár exkluzívnych hrách. Keby sa AMD s Navi podarilo aspoň hrubou silou dotiahnuť na RTX2070 a RTX2080 za lepšiu cenu tak si myslím že by mohli mať úspech aj bez RT a rôznych kravín...
- PePe420
- Nováček

-
od stacha sa dištancujem je to môj osobný názor
- racecar
- Středně pokročilý

Tak tak. Ked teraz amd vyda karty co dobehnu vykon tych nvidiackych v non-rt hrach a za polovicu ceny tak by to mohol byt predajny uspech. Len ma to jeden hacik, sry kotvu. AMD nema NIC.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Riku
- Začátečník

AMD bude mít karty co doběhnou 2080 tak za 5 let 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Dusan
- Začátečník

Tak jo, uvedení karty máme za sebou, nějakou tu recenzi, nějaké to naskladnění, nějaký ten vodní blok, nějaké hry s RT a můžeme si zase hrát.
- skaven321
- Začátečník

-
a este aby RT on/ RT off nebolo viditelne tak maximalne na tych slidoch s posuvnikom s velkou cervenou sipkou, ze kde sa treba pozerat
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- Mr_Trollfan
- Červená karta

-
Myslis ako Division? 
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem k efektnímu využití RT prozatím skeptický zejména díky informaci přímo od nVidia, že ta neporovnatelná jednotka výkonu 10 giga rays/sec je sice 25x více než zvládne Pascal, ale jen 30x více než zvládne CPU. https://www.nvidia.com/en-us/design-vis ... sh28-52949
Je otázkou, kolika jádrový procesor měli na mysli, protože zde každé jádro navíc znamená lineární přírůstek výkonu. Pokud si uvědomím, že velmi jednoduchou fullhd 3d scénu na svém procesoru renderuji v řádu jednotek minut, tak 30x vyšší výkon stále nestačí na víc než slideshow. Museli bychom jít s výkonem ještě alespoň o řád výše.
Každopádně mne bude nejvíce zajímat výkon rtx 2080ti v nějakém renderovacím programu, kde by se ten případný potenciál raytracingu nejlépe ukázal.
Je otázkou, kolika jádrový procesor měli na mysli, protože zde každé jádro navíc znamená lineární přírůstek výkonu. Pokud si uvědomím, že velmi jednoduchou fullhd 3d scénu na svém procesoru renderuji v řádu jednotek minut, tak 30x vyšší výkon stále nestačí na víc než slideshow. Museli bychom jít s výkonem ještě alespoň o řád výše.
Každopádně mne bude nejvíce zajímat výkon rtx 2080ti v nějakém renderovacím programu, kde by se ten případný potenciál raytracingu nejlépe ukázal.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- fmx rider
- Začátečník

-
Ze stránek MSI váhy karet:
2080TI DUKE - 1233g
2080TI GAMING X TRIO - 1870g
2080 DUKE - 1192g
2080 GAMING X TRIO - 1553g
1080TI GAMING X TRIO - 1484g
2080TI DUKE - 1233g
2080TI GAMING X TRIO - 1870g
2080 DUKE - 1192g
2080 GAMING X TRIO - 1553g
1080TI GAMING X TRIO - 1484g
- Eddward
- Moderátor

Celkom fajn ze MSI opustilo cervenu farbu pri Gaming serii. Mne osobne to nevadilo, ale nesedelo to velmi k Nvidii. Cierna/strieborna je ovela lepsia kombinacia.
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Ale jestli se nepletu (sledoval jsem to zatím jen na čtvrt ucha), tak oni to nehodlají raytracovat v plné kvalitě, ale nafejkovat a následně učesat přes AI. (kvůli tomu imho už tak dlouho koketují s odšumovacími algoritmy – v podstatě jim stačí vyrenderovat třeba pětinu a pak to prostě odšumět).PET5 píše:Já jsem k efektnímu využití RT prozatím skeptický zejména díky informaci přímo od nVidia, že ta neporovnatelná jednotka výkonu 10 giga rays/sec je sice 25x více než zvládne Pascal, ale jen 30x více než zvládne CPU. https://www.nvidia.com/en-us/design-vis ... sh28-52949
Jak ten jejich raytracing funguje, je vidět už léta na těch ukázkách ( https://www.youtube.com/watch?v=9yy18s-FHWw )
- Sheppix
- Začátečník

-
Právě že fejkovat nic nebudou. Ale přes RT pojedou jen reflexe, refrakce, stíny, apod. tyhle efekty. Jinak ostatní klasicky přes rasterizaci.
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
A tensor cores jsou tam pro srandu králíkům, co?