The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Vlastik80 »

Hmm, pěkné proti originálu, ale je vidět že to jsou jen vylepšení textur většinou a nic radikálního, což se asi ani dělat nedá, muselo by se zasáhnout do samotného enginu hry zřejmě. Takže vlnobití asi až u dalšího Skyrimu, toto modované pěkné, ale už trochu přeplácané, působí to jak psal Head - trochu jako omalovánky...
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

HEAD píše:Pri 60fps to nedava ani 1080TI.Jinak nakonec jsem skoncil u obsidian weather+rudi ENB.Sice to jsou trochu omalovanky ale co se da delat.Bud naky enb vypada dobre venku, ale zase blbe v interierech.Rudi vypada celkem dobre vsude.
https://abload.de/img/skyrimse_2018_08_17_2zzclg.png
https://abload.de/img/skyrimse_2018_08_17_2lqfhk.png

Tady je jste ukazka te nove vody
https://www.youtube.com/watch?v=fB0CyzF ... e=youtu.be
Možná taky zkusím SE verzi. Jen koukám, že se ti pěkně zobrazují vzdálené objekty.
Co používáš za mody..?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To je DindoLOD ten upravuje LOD.
Jinak ja pouzivam nordic guide ale ne vsechny mody.
https://www.nexusmods.com/skyrimspecial ... mods/12562

Edit tady je vanilla voda
https://www.youtube.com/watch?v=fYb9mf4 ... e=youtu.be
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Eh.. Ty ENB pro SE verzi za nic nestojí :(
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To uz davno neplati.boris(vyvojar enb) dostava slusne zaplaceno za vyvoj enb pro SE a vydava jenu verzi za druhou.Je to minimalne na stejny urovni jako pro normalni verzi.
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 22. srp 2018, 22:53, celkem upraveno 1 x.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Asi myslel to, že vzhledově (ne funkčně) sou mizerný. A ono je fakt těžký pro SE najít slušný ENB.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Přesně.. Funkce OK.. Jen takové to rozmazaní je divný.. Ani ten Rudy mi nesedí.. :(
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vizualne mizerny ENB pro SE me drzi u klasicky verze. Mimo taky to, ze klasickou verzi mam rucne namodovanou vlastnim obsahem a delat to samy u SE znovu ? Ani nahodou.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Bych docela rád nějak upravil ten VR Skyrim, hlavně kvalitu textur bych chtěl nějak zlepšit. Jenže nevim, který mod vybrat. Docela mi vadí, že plno módů na tyhle úpravy mění i vzhled postav, což ale nechci, protože mi tam nejvíc sedí ten originální.

Jinak ta VR verze vychází z té obyč, ne z SE (nejsem si jistý, ale myslim si to) a jaké přesně tam jsou rozdíly nevim, takže jestli se pro tyhle verze ty mody výrazně liší, tak bych asi potřeboval něco pro klasickou verzi.

Je tu tolik pěkných screenů z různých módů, tak bych to chtěl taky zkusit a rád bych zkusil něco ověřeného a zároveň decentního (nemusim z toho dělat rainbow village). Nikdy jsem tu hru nemodoval, jen jsem tam tenkrát přes workshop stáhnul mod, který obchodníkům dal více pěnez.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ta SE verze mě fakt mrzí. Má to obrovskej potenciál. Mrtě modů, zabráno 6Gb Vram, frčí to jak z praku, ale ty ENB.. Asi není moc velká šance, že se něco ještě objeví, co? :-(
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Když ne, nezbyde ti, než se v tom hrabat sám :wink: Loni jsem s tim taky laboroval a nakonec to vyhrálo Rudy Enb, který sem si upravil pro Dolomite Weathers. Pár stránek zpátky jsem dával i screeny a link.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Tak jsem zjistil, že asi neumim instalovat mody. Zkusil jsem už asi pět návodů, zkusil jsem Vortex, Nexus i Mod Organizer 2, ale pořád nevim, jak dostat mod do hry. Nebude to tim, že všechny mod manažery řvou že nemám nějakej skyrim ini soubor a že bych měl hru aspoň jednou hrát? Jenže já už tam mám nahraných 14 hodin, takže moc nechápu, co to po mě chce :sad:

EDIT: Tak to vypadá, že to už funguje.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Ptolemaya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptolemaya »

na skyrim vr je uz docela peknejch par navodu staci hledat ja to trosku prehnal ale 100+ modu se dalo na 8700k a 1080ti utahnout nektere textury jsem mel 4k jine jsou hezci 2K chce to opravdu precist dukladne ty navody ( aby jsi tam zbytecne necpal lepsi textury s vetsi narocnosti a ve vysledku budou hnusny ) me osobne se to stalo parkrat
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Zdar, chystám se znova na Skyrim - má smysl zkoušet tu novější verzi? A doporučil by mi někdo nějaký mody na grafiku, případně i nějakej obsah? Chci si zahrát nejdřív původní příběh + DLC.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud akceptujes, ze ta novejsi verze nema poradny ENB (coz je svym zpusobem subjektivni) jako ma starsi verze, tak je jinak lepsi namodovat a hrat novejsi verzi. Nejsou potreba ruzny memory hacky, atd...
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

ja som sa konecne dostal ku Skyrimu, a nechapem ako to moze tolko ludi bavit :O
je to cista arkada. mam za sebou 10h, khaiit pure mag destruction - lava ruka blesky, prava ohen,(supporting heal) a jedine co mi robil problem, bol na 9? - 10? leveli... LICH! ...level 50 ...mam z neho masku, s ktorou som nezranitelny chorobami a jedom, takze byebye lykantropia/vampirizmus
a to vsetko na lvl10. ked si predstavim ze som za to tal 6€...RPG my ass
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

To hraješ nějak divně :D
Možná že nemodnutej Skyrim nejenže vypadá jako hovno rozšlapaný v kaluži blitek, ale taky se tak hraje :D
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

Octopuss píše:To hraješ nějak divně :D
jj, nehram klasicky, tj luk, a skryvanie sa v tienoch, ako 90% hracov :twisted:
mam ho omodovany, doma mrknem, ktore mody
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Obsáhlost, rozsáhlost, komplexita a variance jedinečného univerza jsou kvality, pro které se Skyrim hraje především. Nižší úroveň obtížnosti dává hráči najevo, že je vhodné se zaměřit na komplexitu obsahu, jelikož vše může být vyřešeno alternativními cestami, ne jen zdokonalováním hráčova skillu nadoraz jeho schopností a s přibývající frustrací. Nicméně, ani vyzývavost Skyrimu nechybí. Jako první úroveň testu schopností hráče a zdatnosti herního charakteru do lvl 15, můžeš vyzkoušet souboj s Mistrovskou trpasličí koulí, na Adeptní obtížnost, v ohraničeném prostoru a čestným, head-to-head přístupem bez jakéhokoliv schovávání a hledání hluhých míst pro NPC AI. Použití jakýchkoliv alchymistických přísad, lektvarů a jídel je přirozeně striktně zakázáno. Still too easy? :mrgreen:
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

sorry, ale to, ze bude mat monster 99% resistance na vsetko nerobi z arkady dobru rpg hru :)
v podstate si priznal, ze ide o arkadu, lebo vsetko je na hracovi, ako sa vysporiada s priserkou, nie na postave.

btw, rozdiel medzi 20bodov v destruction a 50 bodov v destruction som si proste nevsimol - bonusove perky su neviditelne

kompexititu tam nevidim, vsetko je brutal zjednodusene, na kost, ci uz crafting, ziskavanie schopnosti, leveling,questy, AI priser...
Ano, je to rozsiahle, to mas pravdu, len zase 90% behania po svete je o skusani, ci dokazes vyskocit na nejaky balvan, alebo ho musis obist. chapem teda nutnost lepsich textur, lebo tie defaulte kamenne vyzeraju hnusne.
Skusim znova Morrowind, ten sa mi pacil...ci to bude o nostalgii, alebo lepsej hre v minulosti.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“