GTX480 jsem bral pro výkon a kvalitu AF a TRAA, to tehdy byl důvod, ala věci co mi pomohli v tom co jsem hrál. RTX2080TI brát nebudu protože jednak stojí 3x tolik co stála 480 (a můj plat se od té doby rozhodně nezvednul o 300%, spíš tak o 30%) a druhak jediný co by mi dala je RT a nehraju jednou hru kde bych to vyžil, battlefiled neplánuju, Tomb raidera si možná zahraju ale style dohraju single-player kampaň a tim to končí. V tomo hraju každej den ala mmo a RTS hry je mi( a ještě mnoho generací bude) RTX k hovnu. 480 jsem taky nekupoval protože mněla gigantickej teoretickej výkon v teselaci. Jinými slovy pokud se to Nvidii podaří navzdory všem enginům dělanejm pro konzole (kde RT neni a další minimálně generaci nebude) protalčit tak možná se na to za pár generací podívám, ale nyní je to gimmick, je to jako kupovat NV kvůli physx v době kdy to bylo aktuální.michal3d píše:Presne tak. Docela ma to prekvapuje ale u ľudí ako DOC_ZENITH, ktorý som myslel že ich zaujíma na tých GPU aj niečo viac, že v tom hladajú aj trošku nejakú technologickú hračku. Ako od niekoho kto kupíl aj tú hroznú GTX480 by som takúto reakciu fakt nečakal no.
To lehké zlepšení vizuálu nestojí za 4x-5x horší výkon. A argumentovat % userů u monitorů třeba je joke, když použiju stejnej argument tak RT hry má nyní 0% hráčů. To je nekonečněkrát méně jak těch co maj 4K nebo HDR obrazovky. Co kdyby jsme měli tak velké GPU zaměřené čistě na výkon, to by byla lahoda, jo a s Vesa adaptive sync standardem. Rozhodně by to bylo lepší jak GPU co stojí 30K+ a dá mi v 1080p 40fps s lehce lšpími stíny a odlesky.... jako hoši to ne.
Edit: Samo sebou tohle říkám na bází nyní známejch leaků, pokud se nakonec ukáže že TU104 bude v rasterizaci rychlejší jak GP102, a TU104 bude nová definice drtičky + nakonec bude RT dopad poloviční jak se oshaduje tak můj rant bude bezpředmětný.