GeForce RTX 2080 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Vlastik80
- Začátečník

-
RTX 2080 celkově
Tak jistě, jsou to pádné argumenty se spotřebou, tím spíše s neaktivní částí čipu, která při budoucí zátěži jistě spotřebu navýší, osobně je mi sympatická také RTX 2080 Ti, pro výkon, ne cenu samozřejmě. RTX 2080 by byla rozhodně zajímavější s cenou řekněme kolem 500 - 600€. Pak by asi nebylo co řešit. Ovšem na tu cenu se asi skokem za 2-3 měsíce nedostane. Možná ani za rok 
- woodydaocas
- Začátečník

-
Re: GeForce RTX 2080 - info, recenze, zkušenosti
Mam 1080, koupil jsem 1440p, 144Hz GSync monitor a naraz mi 1080 nestaci..
vetsina oka, ale pada to mistama i pod 60
Takze koupim bazar 1080Ti za 15k (najdete mi takovou, me to nejak nejde : D) nebo za 16.7 (ty jsou), ktera je obcas i bez zaruky a co vim, nekdo s ni mel podlozenou nohu u stolu (v zivote jsem nekoupil nic z barazu.. trochu se bojim, ano) nebo si vezmu 2080 a mam 30% boost za 18 bez dane (pokud mam tu moznost nakupu bez dane, navic mam u vyrobce porad plnou zaruku)
Me prijde, ze mi snad ani nic jineho nezbyva
(a samozrejme plus vsecky ty argumenty, co uz padly, jako, ze 1080ce padne zaruka za nejakou dobu a to utece jak voda, propadne se cena, dneska 1080ky lidi chcou (mam kupce, kterej na ni ceka za 11k) hypotetickej prislib do budoucna blabla..
samozrejme, ze mi prijde, ze delam hloupost, ale nejak jsem zatim nevymyslel alternativu..
vetsina oka, ale pada to mistama i pod 60
Takze koupim bazar 1080Ti za 15k (najdete mi takovou, me to nejak nejde : D) nebo za 16.7 (ty jsou), ktera je obcas i bez zaruky a co vim, nekdo s ni mel podlozenou nohu u stolu (v zivote jsem nekoupil nic z barazu.. trochu se bojim, ano) nebo si vezmu 2080 a mam 30% boost za 18 bez dane (pokud mam tu moznost nakupu bez dane, navic mam u vyrobce porad plnou zaruku)
Me prijde, ze mi snad ani nic jineho nezbyva
(a samozrejme plus vsecky ty argumenty, co uz padly, jako, ze 1080ce padne zaruka za nejakou dobu a to utece jak voda, propadne se cena, dneska 1080ky lidi chcou (mam kupce, kterej na ni ceka za 11k) hypotetickej prislib do budoucna blabla..
samozrejme, ze mi prijde, ze delam hloupost, ale nejak jsem zatim nevymyslel alternativu..
- Hladis
- Moderátor

Tohle si sem napsal, aby sis nejak verejne obhajil koupi RTX 2080 ? No jsou to tvoje penize, tvoje rozhodnuti, takze si kup co uznas za vhodny, ale pokud chces poradit s koupi, tak to musis do jiny sekce.
- woodydaocas
- Začátečník

-
mno.. prave jsem docetl cely topic a prislo mi, ze uz tu je majitel dokonce, jsou tu nejake nazory a v dane situaci je to novy pohled na vec, maximalne tu padlo, jestli koupit novou 1080ti, nebo 2080.. Takze ano.. spis jsem myslel, ze na zaklade toho, co bylo zmereno se da rict, jestli to za to stoji, nebo ne 
Jinak poradit a obhajit nepotrebuju, mam uz nakoupeno a testuju nejaky ten den, spis jsem se prisel podivat, co na to rikaji ostatni..
A ja bral jedine, co bylo skladem (a navic i nejlevnejsi) a to Gainward RTX 2080 phoenix-gs
Kdyby mel nekdo zajem, muzu taky neco konkretniho vyzkouset
Jinak poradit a obhajit nepotrebuju, mam uz nakoupeno a testuju nejaky ten den, spis jsem se prisel podivat, co na to rikaji ostatni..
A ja bral jedine, co bylo skladem (a navic i nejlevnejsi) a to Gainward RTX 2080 phoenix-gs
Kdyby mel nekdo zajem, muzu taky neco konkretniho vyzkouset
- Vlastik80
- Začátečník

-
Lepší psát k tématu přímo, jinak bude promaz tipuji a vše co není striktně k tématu zmizí do smeťáku/pryč. Za mě kup RTX 2080 = GTX 1080 Ti výkonem, pokud ji již máš, hoď zkušenosti vs cos měl (1080 OC?) ať to je k tématu, ale pokud řešíš co, tak asi v nákupní poradně nebo hlavně se svou hlavou, za mě nech 2080, pokud nedáš $ za 2080 Ti abys měl vyšší výkon. A kdyžtak napiš co zkušenosti s 2080 co máš 
- woodydaocas
- Začátečník

-
Diky
Ja chtel puvodne 1080Ti z bazaru a hotovo.. vubec neco resit mne nastartoval kamos, co si vzal tady zminenou MSI Trio (ja mam 1080 MSI Gaming X)
Takze jsem se jal shanet, ale chtel jsem to hlavne proto, protoze jsem si myslel, ze jsem na stropu se svym i7-4770K, jenomze se mi ji nepodarilo sehnat na test(nikdo v okoli 1080Ti nema), jestli nejsem necknutej na cpu (hraju vazne nestandartne - mam zapnute 3 hry (nejaky mmocka atd.) + 1 "normalni hra" na prostrednim monitoru (mam 4), ktera ale porad chci, aby jela pekne, ze ?
Tak jsem si rekl, ze si vezmu 2080 a zkusim, jak se to bude chovat.. takovato "normalni hra" zrala asi 30% cpu a 90~% gpu (zbytek rozprostrenej mezi ty ostatni..) a cpu celkove bylo na 50+..
Takze mne samozrejme zajimalo, jestli tam ten 30% boost bude a .. je
Jestli bezi ty extra hry je vicemene bez efektu, samozrejme to jde par % dolu, coz mi za to ale stoji.
Co se tyce srovnani techto dvou karet, co mam ted doma, tak jedou obe dve na 69-70 stupnu, nevim o te nove, stejne, jako jsem nevedel o te stare (NH-D14 a Fractal R4) a vypada to slusne..
Pak mi samozrejme doslo, ze kdyz uz mam kartu doma a jsem spokojenej.. tak viz vyse
Kdybych sehnal MSI 1080Ti Gaming od nekoho, komu muzu verit jeji historii (nebo tady na bazaru - nenasel jsem, bohuzel) tak jdu do ni za 15k, toto i bez dane je 18k+, ale holt to asi risknu..
Testovat se mi zatim moc nechtelo, mam ted moc prace a samozrejme, jak jinak, kupec 1080ky na to tlaci, tak jsem to trochu odflakl, ale testoval jsem Anno 2205, ktery predtim padalo k 45fps, coz uz je neprijemny v ruce, dokonce i s gsync a Witcher 3(60->80).. a ten narust je tech 30%, opravdu
Myslel jsem si, ze jsem seklej s 1080 do te doby, nez vymenim celou desku a cpu a pameti, ale vypada to, ze ne, uvidime, musim zkusit otestovat i neco dalsiho..
Ja chtel puvodne 1080Ti z bazaru a hotovo.. vubec neco resit mne nastartoval kamos, co si vzal tady zminenou MSI Trio (ja mam 1080 MSI Gaming X)
Takze jsem se jal shanet, ale chtel jsem to hlavne proto, protoze jsem si myslel, ze jsem na stropu se svym i7-4770K, jenomze se mi ji nepodarilo sehnat na test(nikdo v okoli 1080Ti nema), jestli nejsem necknutej na cpu (hraju vazne nestandartne - mam zapnute 3 hry (nejaky mmocka atd.) + 1 "normalni hra" na prostrednim monitoru (mam 4), ktera ale porad chci, aby jela pekne, ze ?
Tak jsem si rekl, ze si vezmu 2080 a zkusim, jak se to bude chovat.. takovato "normalni hra" zrala asi 30% cpu a 90~% gpu (zbytek rozprostrenej mezi ty ostatni..) a cpu celkove bylo na 50+..
Takze mne samozrejme zajimalo, jestli tam ten 30% boost bude a .. je
Jestli bezi ty extra hry je vicemene bez efektu, samozrejme to jde par % dolu, coz mi za to ale stoji.
Co se tyce srovnani techto dvou karet, co mam ted doma, tak jedou obe dve na 69-70 stupnu, nevim o te nove, stejne, jako jsem nevedel o te stare (NH-D14 a Fractal R4) a vypada to slusne..
Pak mi samozrejme doslo, ze kdyz uz mam kartu doma a jsem spokojenej.. tak viz vyse
Kdybych sehnal MSI 1080Ti Gaming od nekoho, komu muzu verit jeji historii (nebo tady na bazaru - nenasel jsem, bohuzel) tak jdu do ni za 15k, toto i bez dane je 18k+, ale holt to asi risknu..
Testovat se mi zatim moc nechtelo, mam ted moc prace a samozrejme, jak jinak, kupec 1080ky na to tlaci, tak jsem to trochu odflakl, ale testoval jsem Anno 2205, ktery predtim padalo k 45fps, coz uz je neprijemny v ruce, dokonce i s gsync a Witcher 3(60->80).. a ten narust je tech 30%, opravdu
Myslel jsem si, ze jsem seklej s 1080 do te doby, nez vymenim celou desku a cpu a pameti, ale vypada to, ze ne, uvidime, musim zkusit otestovat i neco dalsiho..
- blaho
- Žlutá karta

-
Jasne ze GTX 2080 je OK, az na tu cenu
ak by si to robil ekonimicky, tak zoberes 1080 Ti Trio od MSI za cca 16k bazar
a počkaš na 7 nm grafarne, este lepsie mat FHD a maš pokoj
ale jak pisal Hladis, neni to tu nakupka/poradna
ak by si to robil ekonimicky, tak zoberes 1080 Ti Trio od MSI za cca 16k bazar
a počkaš na 7 nm grafarne, este lepsie mat FHD a maš pokoj
- Vlastik80
- Začátečník

-
Ano, zvaž to sám co chceš, co člověk to názor. Ale k tématu:
https://www.zive.cz/clanky/kdyby-vam-je ... fault.aspx - vzhledem k cenám RTX je to sranda, ne?
https://www.zive.cz/clanky/kdyby-vam-je ... fault.aspx - vzhledem k cenám RTX je to sranda, ne?
- satik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Belka...
Myslim, pro lidi co budou brat dve RTX ty 2000 navic uz nejsou zadnej zasadni problem.
Myslim, pro lidi co budou brat dve RTX ty 2000 navic uz nejsou zadnej zasadni problem.
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
- nothing_
- Začátečník

To ne, ale ta filozofia uz zavana Apple nahnitym jablkom. Napr oni nedaju adapter + kabel na quick charge, ale kazdy 200€ android to ma zdarma. Ked to je tak vyrobne zanedbatelne, tak co sa snazia nabalit aj nad blbostami ? ( SLI mostik )satik píše:Belka...![]()
COOLING: EKWB | CPU: i7 10700k | MB: ASUS ROG STRIX Z490E | CASE: Fractal 7 ( 7x Noctua NF-F12 Chromax ) | GPU: EVGA RTX 3080 XC3 ULTRA 10GB | RAM: G.SKILL 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB | SSD: Samsung 970 PRO NVMe M.2 512GB @ EKWB M.2 Heatsink + Samsung 850 EVO 500GB + Crucial MX500 2 TB | PSU: Corsair RM1000x | AUDIO: Creative Sound Blaster Z + Audioengine A2+ | LCD: Dell AW3423DW | KEYBOARD: ASUS ROG Strix Flare II Animate | MOUSE: Logitech G502 X Plus Wireless RGB | OS: Win 11 PRO 64-bit | PHONE: Xiaomi Mi 10 PRO 256GB + iPhone 15 Pro Max 256 GB
- racecar
- Středně pokročilý

Sam si nahnity. Neviem preco by mali davat mostiky a nabijacky zdarma ked ich mozu predavat za $$$. Ty by si tiez zrejme daval veci zadarmo ked ich mozes predavat. 2 karty stoja 1600 tak nejaky mostik za 85 by ma velmi nazlostil co si aj tak kupi osem ludi. HB bridge tiez nebol zadarmo.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Driv byli mustky pro SLI/crossfire ke grafikam zdarma(provozoval jsem 5850 crossfire a tak vim o cem mluvim).Platit za to 2litry je ujety.
- Hladis
- Moderátor

Driv to byl takovy prosty kablik od vyrobce desky, ktery byl v cene desky, zadny zadarmo. Nikdy zadarmo nebyl.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno problém že že ceny už atakujú také hranice ktoré sme v minulosti nemali ani zdaleka a ani po prirátaní daní, inflácie a čoho len chceš
a pritom je 2080ti iba ten istý sprostý HE ako bola svojho času GF3
a pritom je 2080ti iba ten istý sprostý HE ako bola svojho času GF3
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- ArgCZ
- Začátečník

https://www.overclockersclub.com/review ... &pid=38816Hladis píše:Driv to byl takovy prosty kablik od vyrobce desky, ktery byl v cene desky, zadny zadarmo. Nikdy zadarmo nebyl.
tohle je balení HD5850 od Sapphire a můstek je "zadarmo" v balení a jako to že to nVidia zavře do plastíku a dá si tam nějakej hlídací čip, to je přesně apple style
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- racecar
- Středně pokročilý

Aj Asrock daval taky HB bridge "zadarmo" cize v cene dosky. https://www.techpowerup.com/reviews/ASR ... x_open.jpg
Ini uz nie.
Ini uz nie.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- Hladis
- Moderátor

No zadarmo tam neni nic. Je to soucast baleni a zapocitany v cene od vyrobce. Nikdo ty mustky zadarmo pokud vim nerozdaval. Ani nevim proc nad tim mustekem u Turingu obsahle lamentovat, SLI uz neni mainstream a nejak ziva zalezitost (spis pekna mrtvola). Naprosto marginalni zalezitost, ktera uz ani nema propagaci. Kdo si koupi dve RTX 2080 (ti) a chce vermomoci SLI, tak tohle je uz pakatel. Jo kdyby to byla stale mainstream zalezitot a SLI stale hypovany, tak u grafarny v cene 6k by asi melo smysl resit nesmyslnou cenu mustku za 2k, jako co to nV zkousi. No takhle to zajima si jednoho cloveka z milionu, ktery za grafarny vysoli klidne 40-60k.
- woodydaocas
- Začátečník

-
tak nakonec jinak
Ten Gainward GS jsem sel vratit, pokud to nekomu staci stylem vybalit zapojit a hrat, tak je to validni varianta, je tam rozdil 30MHz oproti MSI Trio x, tak to si rikam za 2500,- ? Nemluve o tom, ze MSI nemeli tou dobou..
Jenomze kdyz jsem se v tom zacal vrtat trosku, tak pcb nevypada moc vylepsene, vetraky jsou sice solidni a drzi 70+ stupnu, ale zkusil jsem trochu pritopit a i kdyz se karta nechala (+80 +800) tak teplota sla rapidne nahoru, treba o 5 stupnu a stejne tak hlucnost.. nemluve o tom, ze v klidu karta neumi vypnout vetraky, coz je celkem fail dneska a uprimne, myslim si, ze by mohlo z dlouhodobeho hlediska pomoct, precejenom MSI zapina na 60+ stupnu a ten pasivni rezim je tak nejak vetsina casu, jak je ta karta, alespon u mne, vyuzivana.
Zatimco jsem prodaval svou 1080 MSI Gaming, tak mi typek rika, ze tady ten novej gainward by nebral, kdybych mu to prodaval timto zpusobem jakoze z bazaru, pouzity, ze by radeji shanel MSI,GB, ASUS atd, to je samozrejme malo relavantni, nicmene je to nazor taky, ze jo, pak jsem se teda bohuzel pristihnul, ze asi aji muj
Pocitove uz ta krabice byla asi o pulku tezsi, karta je opravdu masivni, ze k ni davaji i podporu (to jsem jeste nevidel : ) a pusobi dojmem, ze za ty extra prachy jsem neco opravdu dostal..
Podobne OC mi pridalo jen 2 stupne a vliv na slysitelnost zadny (pripominam Fractal R4), s mym 4770K na 4.3GHz jsem vypotil:
68 a 61 fps v timespy (ale mel jsem zaply G-sync, ktery prej bere vykon.. to jsem nevedel, to mi napsal az 3d mark : )
7200 v 1080 extreme, superposition od unigine
85fps v Anno 2205 (pohled na ostrov, horizontalni, cili daleky vyhled.. tam jsem mel sotva 60 predtim s 1080)
75 fps v AC:O (tzn. porad jeste Origins, dneska
) benchmarku, Odysseus nemam bohuzel
98 fps v FC5 benchmarku
~90fps Witcher 3 na max (tzn. i hair), v Toussaintu na namesti v hlavnim meste (port na vlajku a tak jak tam clovek pristane, pohled na rusne namesti)
Takze trochu jsem se bal s 4770K, ale nakonec neni potreba, brutalne ho zmasakroval jenom AC:O, urcite je potreba lepsi CPU, ale neni ! to duvod neupgradeovat z 1080ky
Jeste neco pozkousim
Jenomze kdyz jsem se v tom zacal vrtat trosku, tak pcb nevypada moc vylepsene, vetraky jsou sice solidni a drzi 70+ stupnu, ale zkusil jsem trochu pritopit a i kdyz se karta nechala (+80 +800) tak teplota sla rapidne nahoru, treba o 5 stupnu a stejne tak hlucnost.. nemluve o tom, ze v klidu karta neumi vypnout vetraky, coz je celkem fail dneska a uprimne, myslim si, ze by mohlo z dlouhodobeho hlediska pomoct, precejenom MSI zapina na 60+ stupnu a ten pasivni rezim je tak nejak vetsina casu, jak je ta karta, alespon u mne, vyuzivana.
Zatimco jsem prodaval svou 1080 MSI Gaming, tak mi typek rika, ze tady ten novej gainward by nebral, kdybych mu to prodaval timto zpusobem jakoze z bazaru, pouzity, ze by radeji shanel MSI,GB, ASUS atd, to je samozrejme malo relavantni, nicmene je to nazor taky, ze jo, pak jsem se teda bohuzel pristihnul, ze asi aji muj
Pocitove uz ta krabice byla asi o pulku tezsi, karta je opravdu masivni, ze k ni davaji i podporu (to jsem jeste nevidel : ) a pusobi dojmem, ze za ty extra prachy jsem neco opravdu dostal..
Podobne OC mi pridalo jen 2 stupne a vliv na slysitelnost zadny (pripominam Fractal R4), s mym 4770K na 4.3GHz jsem vypotil:
68 a 61 fps v timespy (ale mel jsem zaply G-sync, ktery prej bere vykon.. to jsem nevedel, to mi napsal az 3d mark : )
7200 v 1080 extreme, superposition od unigine
85fps v Anno 2205 (pohled na ostrov, horizontalni, cili daleky vyhled.. tam jsem mel sotva 60 predtim s 1080)
75 fps v AC:O (tzn. porad jeste Origins, dneska
98 fps v FC5 benchmarku
~90fps Witcher 3 na max (tzn. i hair), v Toussaintu na namesti v hlavnim meste (port na vlajku a tak jak tam clovek pristane, pohled na rusne namesti)
Takze trochu jsem se bal s 4770K, ale nakonec neni potreba, brutalne ho zmasakroval jenom AC:O, urcite je potreba lepsi CPU, ale neni ! to duvod neupgradeovat z 1080ky
Jeste neco pozkousim
- Sobo
- Středně pokročilý

Pekny sumar. Jenom jsem z toho trosku nepochopil, kterou kartou si ten Gainward nahradil - MSI Trio, nebo jeste neco jineho? Jinak jsem mel podobne zkusenosti - Gainward GTX 1080 mel sice nizsi spotrebu nez MSI RTX 2080 Trio, ale presto vyrazne vetsi hluk i teploty pri podobnych frekvencich. U te 1080 to byl sice jiny design jen se dvema ventilatory, nicmene pokud se to opakuje i u nove rady, tak krome baleni museli setrit i nekde na chlazeni tak, aby to nebylo na prvni pohled zvenku poznat.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Sheppix
- Začátečník

-
woodydaocas:
Gainward GS 2080 / 2080 Ti mají referenční PCB, tam těžko najdeš nějaký vylepšení....
Gainward GS 2080 / 2080 Ti mají referenční PCB, tam těžko najdeš nějaký vylepšení....