Každopádně taky nemám problém s 30 fps, pokud tam nejsou dropy, že by kvůli tomu byla hra nehratelná ? Ani náhodou ...
Je 30 FPS dost pro všechny?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- ondra91
- Začátečník

-
Re: Assassin’s Creed Odyssey: Technická stránka hry
Je jasné, že 60 fps je samozřejmě příjemnější, ale pokud si mám vybírat mezi krásnou grafikou, 60 fps a hrou typu RDR 2, tak je volba velice jednoduchá ...
Každopádně taky nemám problém s 30 fps, pokud tam nejsou dropy, že by kvůli tomu byla hra nehratelná ? Ani náhodou ...
- petsild
- Začátečník

-
Asi před rokem jsem viděl dokument, kdy měl profi hráč CS odhadnout, na jaké rychlosti monitoru vlastně hraje. Rozsah byl 60, 80, 120, 144, 165 a 240Hz, no nebudu vás napínat, protože ve hře nerozpoznal 80 od 144Hz!
Něco jiného je přímé porovnání několika rychlostí na jednom monitoru a pak potenciál více Hz fyzicky dokázat vnímat ve svůj prospěch.
Něco jiného je přímé porovnání několika rychlostí na jednom monitoru a pak potenciál více Hz fyzicky dokázat vnímat ve svůj prospěch.
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejsem teda profi hrac CS, ale kdyz mi vlivem nejakeho bugu ve win padnul refresh ze 120 na 60 Hz, tak jsem to ve hre poznal okamzite.
Stacilo jen trochu zatocit kamerou kolem sebe a misto plynuleho pohybu byla trhanice.
Pokud nekomu staci ke stesti 30 fps, tim lip pro nej - usetri spoustu penez.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
- ondra91
- Začátečník

-
Rozdíl mezi 120 hz a 60 je evidentní na první pohled ... pokud hra drží těch 120, tak v singl hrách mi to připadá až moc "uměle" plynuléhavli píše:Nejsem teda profi hrac CS, ale kdyz mi vlivem nejakeho bugu ve win padnul refresh ze 120 na 60 Hz, tak jsem to ve hre poznal okamzite.Stacilo jen trochu zatocit kamerou kolem sebe a misto plynuleho pohybu byla trhanice.
Jak sám píšeš, je to docela jednoduší spokojit se s 30 fps na krabici. Člověk, když nemá tolik času na hraní, tak mu to přijde škoda vyhazovat za 1080ti / 2080 ti a 4k, když odehraje pár desítek hodin za rok. V posledních dnech mě taky furt přepadá myšlenka, že bych něco pořádného pořídil za něco pořádného, ale pak si zase uvědomím, že kvůli pár hrám je to zbytečná investice. Kdybych měl na hraní 15 hodin týdně, tak neváhám, ale aktuálně fakt ne
Rozhodně nechci obhajovat 30 fps, je to naprosté minimum a kdo je zvyklí hrát + 60 na PC ve vyšším rozlišení, tak to pro něj bude prostě nehratelný meh ... ale já sám jsem rád za to, že s tím aktuálně nemám problém.
- Swat
- Mírně pokročilý

Nicméně po tom,co jsem si tu přečetl musím reagovat-já nerozporoval hraní ve 30ti fps,to ani já neuznávám.Ale stojím si za tím,že hry jako AC jdou v klidu hrát ve 45+ fps a člověk se nemusí věšet kvůli tomu,že nemá v rohu na monitoru čísílko 60 a více.Navíc 144 Hz monitor umožnuje rozpůlit vsync na 1/2,nebo 1/3,tzn.že 144 Hz říznuto třema je 48 fps s Vsync on a je to naprosto plynulý.A mě osobně mínus 12 fps ve hře jako AC fakt nezabije.Můj názor,nikomu nic neberu.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- LastPCgamer
- Začátečník

-
Na GTX 1080Ti som musel znizit nastavenie Volumetricke mraky z Ultra na High nastavenie aby som sa drzal s FPS prevazne na 60+ na 1440p rozliseni. Podla mna tato hra nie je prilis dobre optimalizovana a plytvá vykonom na "prkotiny".
K teme plynulosti pri 30FPS dodam že som dohral AC: Origins na PS4pro a od zaciatku do konca som vnimal tu znizenu 30 FPS plynulost, "rezalo to oci". Na druhej strane dohrat sa to takto da aj na 30 FPS na konzole ale nie je to uplne luxusny zažitok. Lenze ak by som sa na to pozrel z hladiska financii tak už aj tých 30 FPS na konzole nevyzera až tak problematicky lebo len za svoju sucasnu graficku kartu(GTX 1080Ti) som dal tolko kolko stoja dve PS4pro konzoly dokopy aby som hral v podobnom rozliseni ako na PS4pro len s tym rozdielom ze mam 60 FPS. Takže suma za navyšenie frameratu o 30 FPS je tak neumerna že ak clovek chce setrit tak dokaze akceptovat aj znizenu 30 FPS konzolovu plynulost.
K teme plynulosti pri 30FPS dodam že som dohral AC: Origins na PS4pro a od zaciatku do konca som vnimal tu znizenu 30 FPS plynulost, "rezalo to oci". Na druhej strane dohrat sa to takto da aj na 30 FPS na konzole ale nie je to uplne luxusny zažitok. Lenze ak by som sa na to pozrel z hladiska financii tak už aj tých 30 FPS na konzole nevyzera až tak problematicky lebo len za svoju sucasnu graficku kartu(GTX 1080Ti) som dal tolko kolko stoja dve PS4pro konzoly dokopy aby som hral v podobnom rozliseni ako na PS4pro len s tym rozdielom ze mam 60 FPS. Takže suma za navyšenie frameratu o 30 FPS je tak neumerna že ak clovek chce setrit tak dokaze akceptovat aj znizenu 30 FPS konzolovu plynulost.
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
- ifkopifko
- Začátečník

-
To že fps aj Hz sú merateľné je síce pravda, ale psychovizuálne vplyvy na vnímanie človeka už nie tak celkom. "Výskumných článkov" nájdeš viacero, s rôznymi závermi. Ja (čítaj, môj subjektívny názor) súhlasím viacmenej so Swatom, že nad 40-45fps s náležitou synchronizáciou je to už plynulé. Ilúziu plynulosti rozbíja stutter a tomu sa dá dnes vyhnúť resp ho minimalizovať. Nie že by na tom záležalo, ale osobne sa považujem za extémne citlivého na stutter.Hladis píše:Dnes je hranice, odkud se da povazovat hra za nejak plynulou, polozena na 60fps a ideal je 100+. Samozrejme s nalezitym zobrazovadlem. Jediny co se da rici, ze ti nizsi framerate subjektivne nevadi, ale to je tvoje vec a nerozporuje, vyse napsany. A upozornuju, ze tyhle debaty s flame tu byly uz nekolikrat, nezkousejte sem cpat zase nejaky pocity do veci, ktera je obecne dana a meritelna a zadelat tim tema.
Frostys> Vieš, ono aj niektoré staršie hry behali na vysokých fps, to nie je nejaký novodobý vynález...
Naposledy upravil(a) ifkopifko dne ned 7. říj 2018, 15:27, celkem upraveno 1 x.
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- Raikkonen
- Začátečník

-
Tak je jasné, že čím více fps, tím je obraz plynulejší a hezčí. Ta hranice 60 fps pro plynulost je stejně jen kvůli LCD monitorům, že spousta lidí nechce koukat na tearing a dává v-sync (jinak by to taky klidně mohlo být třeba 50 jako dvojnásobek televizní frekvence PAL a kdo by poznal rozdíl). Někde jsem zase viděl test, kde už hráči nepoznali rozdíl 144 vs 240 fps, ale nižší frekvence pod 144 už ano.
60fps je nutnost (a ještě je to málo), pro hry vyžadující vysokou přesnost a kompetitivní hraní, tedy typicky střílečky a závody. Ostatní klidně snese těch 30fps, dá se to, ale více vypadá lépe a někdo je holt na nízké frekvence citlivější a nesnáší je (stejně jak někdo tearing, nižší rozlišení, aliasing, barvy atd.). Přece jen hraní u PC blízko u monitoru a na gauči s odstupem od velké TV je taky něco jiného.
A ještě taky nesmíme zapomenout na jednu věc, že výrobci TV v posledních letech hodně tlačili na plyn s nejrůznějším vylepšováním obrazu, dopočítáváním z nižšího rozlišení na 4K, zvyšování plynulosti dopočítáváním mezi snímky atd., takže to nejspíš taky dost pomáhá tomu dojmu z hraní na konzoli, že to pak subjektivně vypadá lépe, než to ve skutečnosti je.
60fps je nutnost (a ještě je to málo), pro hry vyžadující vysokou přesnost a kompetitivní hraní, tedy typicky střílečky a závody. Ostatní klidně snese těch 30fps, dá se to, ale více vypadá lépe a někdo je holt na nízké frekvence citlivější a nesnáší je (stejně jak někdo tearing, nižší rozlišení, aliasing, barvy atd.). Přece jen hraní u PC blízko u monitoru a na gauči s odstupem od velké TV je taky něco jiného.
A ještě taky nesmíme zapomenout na jednu věc, že výrobci TV v posledních letech hodně tlačili na plyn s nejrůznějším vylepšováním obrazu, dopočítáváním z nižšího rozlišení na 4K, zvyšování plynulosti dopočítáváním mezi snímky atd., takže to nejspíš taky dost pomáhá tomu dojmu z hraní na konzoli, že to pak subjektivně vypadá lépe, než to ve skutečnosti je.
Naposledy upravil(a) Raikkonen dne ned 7. říj 2018, 14:15, celkem upraveno 1 x.
- Hladis
- Moderátor

Swate jak si kdo hraje je jeho vec, at si treba hraje v 10fps a je happy. Nikdo nerika, aby se sel nekdo povesit, o to nejde. Ja taky obcas kvuli grafice sel pod 60, ale nemuze nikdo tvrdit, ze to je v tom plynuly a ze hranice plynulosti neni obecne znama (tos nebyl ty). U her se pocita s hodnotou 60 (fps/Hz) jako zakladem, ne-li minimem pro plynuly vnimani obrazu (ten rozsah je kolem 50-90 na vzorku vice lidi). 45 nebo 30 mozna nekomu "staci", ale neni to meritelne plynuly, ikdyz se to nekomu muze zdat, nebo mu to staci. Treba u strategii neni moc vysoky framerate potreba, ale u akcnich her, kam spada i AC, je ideal mit 60+fps a proste vypada to lip a lip se to hraje. (osobne v AC to skakani, bitky a rychly honicky jsou s nizkym framerate docela opruz). Mel bys znat Paula, ze ten si na framerate u PC potrpi a hraje i na konzoli, takze ma prime srovnani.Swat píše:já nerozporoval hraní ve 30ti fps,to ani já neuznávám.Ale stojím si za tím,že hry jako AC jdou v klidu hrát ve 45+ fps a člověk se nemusí věšet kvůli tomu,že nemá v rohu na monitoru čísílko 60 a více.
PS: Pro zajimavost
What framerates can we really see?
“Certainly 60 Hz is better than 30 Hz, demonstrably better,” Busey (Professor Thomas Busey, associate department chair at Indiana University’s Department of Psychological and Brain Sciences) says. So that’s one internet claim quashed. And since we can perceive motion at a higher rate than we can a 60 Hz flickering light source, the level should be higher than that, but he won’t stand by a number. “Whether that plateaus at 120 Hz or whether you get an additional boost up to 180 Hz, I just don’t know.”
“I think typically, once you get up above 200 fps it just looks like regular, real-life motion,” DeLong (DeLong is assistant professor of psychology at St Joseph’s College in Rensselaer, and the majority of his research is on visual systems.) says. But in more regular terms he feels that the drop-off in people being able to detect changes in smoothness in a screen lies at around 90Hz. “Sure, aficionados might be able to tell teeny tiny differences, but for the rest of us it’s like red wine is red wine.”
- ifkopifko
- Začátečník

-
Ako som napísal, článkov na túto tému nájdeš viac s rôznymi závermi, nakoľko je to silne subjektívne. 
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
- Swat
- Mírně pokročilý

Hladis: Právě 'znám' (celý ty roky tady z fóra) Paula a jak jsem předesílal, rozpoutání týhle debaty nebylo míněno v žádnym případě útočně. Myslel jsem to spíš tak, že si Paul postesknul, že mu to nejede 60+ a že musí čekat, až intel vydá novou řadu cpu, aby to na těch 60 dotlačil. Osobně mi to přijde zbytečný odkládat hru (nicméně nevím, jestli jí Paul odložil, nebo 'trpí'
pod 60 fps a hraje dál) kvůli něčemu takovýmu, když se dá v klidu hrát ve 45+ fps. O měřitelnosti plynulosti se s tebou nehádám, přiznám se, že tak dalece tomu nerozumím. Jsem běžnej uživatel pc, umím si pc sám postavit, nainstalovat wokna atd. a jakožto běžnýho uživatele mě víc zajímá, jak se to MĚ hraje a jak to MĚ přijde plynulý. A prostě v nejedný hře jsem locknul framerate třeba na 45, nebo na 50 přes nv inspector, nebo teď na 144 Hz monitoru občas použiju zmíněný dělení Vsync a pro mě jsou ty hry plynulý. Když hraju CoD tak ani já nesnesu, když to jede pod 60, žádnou hru nestrpím na 30ti, ale AC ve 45+ úplně v pohodě. Ano, možná patřím k typu lidí, kterým to nevadí, nedělá se mi blivno, propařím v 45ti framech celou noc a jsem ok. Je to zkrátka individuální a jak jsi řekl, ať si každej hraje v jakymkoliv frameratu. Ale třeba když to vezmu podle sebe, tak já chystám upgrade gpu, jelikož 980ka dosluhuje. Asi určitě šáhnu po něčem, co mi s mojí současnou sestavou bude dávat v AC 60+ fps, to je jasný. Ale zatím čekám, co se stane s cenama a vůbec ta dostupnost je celkem trága, nicméně mi to nebrání hrát AC na 980ce ve 45+ fps.
Daleko víc mě sere, že v novym AC není na klávesnici možnost klasický chůze, ale jakýhosi poloběhu, jak když má nasráno v kalhotách, z toho bych vylít z kůže.
Daleko víc mě sere, že v novym AC není na klávesnici možnost klasický chůze, ale jakýhosi poloběhu, jak když má nasráno v kalhotách, z toho bych vylít z kůže.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No pozor, ono cekat s hranim dokud neni k dispozici slusny HW neni zase tak spatna strategie. Ja to takhle delam uz dlouho a nevadi mi pockat si klidne i par let. Ma to spoustu vyhod - za tu dobu se vychyta valna vetsina bugu, klesne cena hry a neni problem to rozjet na celkem beznem HW s dostatecnymi detaily i fps. Akorat to holt neni pouzitelne pro lidi, co musi hrat vsechno hned. 
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
- Hladis
- Moderátor

Swat:
Od tebe to "utocny" nebylo, kazdopadne není spatny si precist odborniky, kteri se primo zabyvaji lidskym vnimanim pohybu a i laik si muze otestovat rozdily v plynulosti, hodne to resej na Blur Busters, kteri maji i hromadu testu. Paul je docela vysazeny na 60fps+ na PC, ostatne hodnekrat to pri hrach resil. Hratelny hry, zvlaste ty pomalejsi jako treba tahovy strategie, muzou byt uz od tech 30fps, ale proste ten zazitek v plynulosti obrazu a presnosti ovladani, zvlaste u akcnich her (cim vice pohybu, tim je potreba vyssi framerate pro lepsi plynulost), je lepsi s vyssim framerate a nedivim, se ze na tom Paul baziruje, zvlast kdyz presedne z konzole na svoje PC. Asi ho na 45 fps neprekecas.
Jinak jak pise i havli, dnes je casto lepsi aspon chvili si pockat, uz kvuli zbugovanosti a nedodelkum her, pokud teda to neni opravdu bomba, kterou musi mit clovek hned. Ja koupil BG:EE serii az ted po tolika letech od vydani, kdy vysel patch 2.5.
Treba Witcher 3 jsem koupil hned, ale zase tech bugu s problemy....... nevim zda to stalo za to mit to hned. Ja moc posledni dobu nekupuju hry hned a je dobry trochu poseckat a treba i pozdeji mit lepsi HW a naprat to pak na plny koule.
Od tebe to "utocny" nebylo, kazdopadne není spatny si precist odborniky, kteri se primo zabyvaji lidskym vnimanim pohybu a i laik si muze otestovat rozdily v plynulosti, hodne to resej na Blur Busters, kteri maji i hromadu testu. Paul je docela vysazeny na 60fps+ na PC, ostatne hodnekrat to pri hrach resil. Hratelny hry, zvlaste ty pomalejsi jako treba tahovy strategie, muzou byt uz od tech 30fps, ale proste ten zazitek v plynulosti obrazu a presnosti ovladani, zvlaste u akcnich her (cim vice pohybu, tim je potreba vyssi framerate pro lepsi plynulost), je lepsi s vyssim framerate a nedivim, se ze na tom Paul baziruje, zvlast kdyz presedne z konzole na svoje PC. Asi ho na 45 fps neprekecas.
Jinak jak pise i havli, dnes je casto lepsi aspon chvili si pockat, uz kvuli zbugovanosti a nedodelkum her, pokud teda to neni opravdu bomba, kterou musi mit clovek hned. Ja koupil BG:EE serii az ted po tolika letech od vydani, kdy vysel patch 2.5.
- Sobo
- Středně pokročilý

Jop, treba Witchera 3 hraju poprve az ted ve verzi 1.31 s Phoenix Lightning + BeutifulGrass modem na 1440p 165Hz G-Sync monitoru s RTX 2080 (framerate skoro nikdy nejde pod 100), a je to proste parada. Ta hra si to fakt zaslouzi, a kdyz si predstavim, ze bych to v te dobe mel hrat na nejake GTX 970, neopatchovane, bez modu a na 60Hz monitoru bez G-Syncu, tak si myslim, ze jsem teda udelal sakra dobre, ze jsem takovy klenot nechal uzrat.
Zaklinac sice neni zadna super rychla twitch-based strilecka, ale i tady chci mit framerate co nejvyssi - rozdil mezi treba 100 a 140 FPS poznam okamzite jenom na pohybu kamery. Taky vsechny animace - sekani mecem, Geraltovi piruety, utoky monster, i obycejny beh, jizda na koni nebo pohyb vegetace ve vetru, vsechno proste vypada mnohem prirozeneji a je radost se na to koukat.
Hrani na poradnem high refresh monitoru s G-Syncem bych prirovnal ke kokainu - jak to clovek jednou zkusi a zazije, uz bez toho nemuze byt. Nez jsem udelal upgrade, tak jsem byl se 1440p 60Hz monitorem velmi spokojeny (Dell U2515H) a 60 FPS jsem povazoval za absolutni plynulost a nic vic me nezajimalo. Pak jsem koupil soucasny monitor (ASUS ROG Swift PG279Q) a cumel jsem na to jak pero z gauce... Neskutecny rozdil, pri 60 FPS uz tedka skripu zubama, protoze mi to proste prijde, jako by se to sekalo. Asi tak, jako kdysi 30FPS. Takze tak - uz bez toho nemuzu zit a 60Hz mi nikdy nesmi na stul.
btw: jsme uz nejakou dobu totalne OT, tak by to asi chtelo presunout do dedikovane threadu, pokud tady vubec nejaky je.
Zaklinac sice neni zadna super rychla twitch-based strilecka, ale i tady chci mit framerate co nejvyssi - rozdil mezi treba 100 a 140 FPS poznam okamzite jenom na pohybu kamery. Taky vsechny animace - sekani mecem, Geraltovi piruety, utoky monster, i obycejny beh, jizda na koni nebo pohyb vegetace ve vetru, vsechno proste vypada mnohem prirozeneji a je radost se na to koukat.
Hrani na poradnem high refresh monitoru s G-Syncem bych prirovnal ke kokainu - jak to clovek jednou zkusi a zazije, uz bez toho nemuze byt. Nez jsem udelal upgrade, tak jsem byl se 1440p 60Hz monitorem velmi spokojeny (Dell U2515H) a 60 FPS jsem povazoval za absolutni plynulost a nic vic me nezajimalo. Pak jsem koupil soucasny monitor (ASUS ROG Swift PG279Q) a cumel jsem na to jak pero z gauce... Neskutecny rozdil, pri 60 FPS uz tedka skripu zubama, protoze mi to proste prijde, jako by se to sekalo. Asi tak, jako kdysi 30FPS. Takze tak - uz bez toho nemuzu zit a 60Hz mi nikdy nesmi na stul.
btw: jsme uz nejakou dobu totalne OT, tak by to asi chtelo presunout do dedikovane threadu, pokud tady vubec nejaky je.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- ArgCZ
- Začátečník

No tak loni na podzim jsem sedel u kompu co mel 144Hz monitor s freesyncem, majitel me to hrozne chtěl ukázat a do ty vasi drogy teda mam daleko, první co jsem dostal do hlavy je .... wow argentinská telenovela ... jednoduše JÁ si raději geralta zahraju se skutečným vysokým dynamickým rozsahem na konzoli něž si tam házet nějaký barevný filtry a dělat že je to hezčí bo vysokej framerate, ani jedno nedohoní geralta se skutečným HDR, ten je o praník jinde.
ale měl bych takovou otázku když se tady ta diskuze o framerate a i vtahování jiných her trpí, proč když na PC pustím Project Cars do TV a mám 30FPS je hra téměř nehratelná a těch 60FPS potřebuje a na PS4 Driveclub jede 30FPS a je radost to hrát, jestli ono to je vždycky o tom čísle ke ketrýmu se tady upínáte a který možná sledujete v rohu obrazovky více než samotnou hru.
ale měl bych takovou otázku když se tady ta diskuze o framerate a i vtahování jiných her trpí, proč když na PC pustím Project Cars do TV a mám 30FPS je hra téměř nehratelná a těch 60FPS potřebuje a na PS4 Driveclub jede 30FPS a je radost to hrát, jestli ono to je vždycky o tom čísle ke ketrýmu se tady upínáte a který možná sledujete v rohu obrazovky více než samotnou hru.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- skaven321
- Začátečník

-
prezradim ti, ze ja nevidim rozdiel medzi 30fps a 90fps pri zapnutom freesync. obdivujem ludi ktori to vnimaju 
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- ondra91
- Začátečník

-
Když jsem měl G-sync monitor, tak osobně jsem pozoroval obrovský rozdíl v plynulosti a hlavně pokud haproval framerate. Je pravda, že u pár rozbitých her to furt nebylo ono, ale jinak je to bezva.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já to hrál. A prostě při jakémkoliv pohybu kamery vidím trhání. A vadí mi to víc, než mi vadí si počkat. Hraju na 55" plazmě co má 60hz, ne na monitoru.Swat píše:Sorry, neber to nijak osobně, ale tohle pachtění se za 60ti fps je podle mě zcela zbytečný, konkrétně tenhle typ her je v klidu hratelnej i pod 60 fps. Navíc tahle hra má vestavěnej fps limiter, odstupňovanej po 5ti framech, takže když to lockneš na 45 fps, tak to jede jak po másle. Za další to stejně už asi většina lidí bude hrát ve 2560 x něco, takže víc bude vytížená karta (nicméně tvůj proc upgrade potřebuje). Mě osobně se herní zážitek zlepšil o 100% koupí 144 Hz monitoru. U stříleček a závodů 60 fps samozřejmě, ale u těchhle her pro mě 40+ bohatě stačí a ten 144 hz monitor toho spoustu 'přikreje' a výslednej pocit je naprostá plynulost.Paul píše:Bohužel 2500K už nedokáže vypumpovat stable 60 ani mimo města, stejně jako v Origins...takže čekám až se laskavě intel uráčí vydat 9900K...chjo.
Kdyby ta hra měla nějakej perfektní motionblur a framepacing, tak by se možná dalo stabilních 30 přežít - Horizon Zero Dawn/Driveclub měly nejlepších 30fps co jsem kdy viděl, a hrály se pohodlně. Ale u AC mi cokoliv pod 60 vadí.
Možná že gsync by umožnil hraní v 45-60, nevím, gsync/freesync jsem ještě na vlastní oči neviděl.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Swat
- Mírně pokročilý

Nebo něco, co má víc, než 60 Hz. Já se s tímhle víceméně taky trápil, asi mě to neštvalo tak, jako tebe a jiný. Nicméně jak jsem tu napsal, tyhle starosti mi odpadly koupí 144 Hz monitoru.
- Cinner84
- Nováček

-
Ono dokud člověk nezkusí víc fps, tak mu to tak hrozné nepřijde. Na starém notebooku jsem taky hrál mezi 30-40 fps a nevadilo mi to. Teď když mám nový PC, tak si to užívám na těch hodně fps a už bych se na těch 30 nikdy nevrátil. Třeba mám kamaráda, který hraje na PS4 Slim a někdy ty hry ani těch 30 fps nemají a jemu to vůbec nepřijde sekaný. Já bych to hrát nemohl. Ale osobně by mi těch 45-50 fps u AC taky nevadilo.