5/7.1 sluchatka

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

BobinaSD
Nováček
Nováček

5/7.1 sluchatka

Příspěvek od BobinaSD »

zdravim, uz asi rok jsem smutnym uzivatelem Genius GX-Gaming HS-G700V. Uprimne je to totalni sracka... za svych casu par hezkych let zpatky jsem mel v pc sb audigy 4 a k nim teac hp11 tz 5.1 sluchatka kde bylo opravdu xy "repracku". Kdyz jsem vybiral sluchatka k aktualni sestave zhrozilo me ze jsou vsechny virtualni. Tak nejak jsem ocekaval ze to bude na hovno ale ze az tak to ne :lol: otazkou tedy je, existujou nejake realne 5/7.1 sluchatka a ne jen virtual? Co jsem nasel na beznych eshopech tak tech par kousku co real jsou, jsou cenou nekde nad 5tis a to uz mi prijde trosku moc. Chci se tech geniusu zbavit protoze jsou fakt k nicemu ale nejak nevim co koupit. Byl bych moc rad kdyby mi nekdo dal radu a idealne i vlastni zkusenost s nejakym konkretnim modelem. Aktualne mam akorat supremeFX na desce a i kdyz s domacim kinem to surround zvuk podava solidne tak bych ke sluchatkum vzal i nejakou lepsi zvukovku. Chtel bych ale docilit opravdu prostoroveho zvuku tak jako to kdysi podavaly teac sluchatka. Diky za pripadne rady
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Re: 5/7.1 sluchatka

Příspěvek od CZECHYa »

Jediné skutečně 7+1 jsou Razer Tiamat a hrají děsivě za tu cenu, ostatní je virtuál, takže nejlíp poslouží kvalitní stereo sluchátka, ke kterým se dokoupí mikrofon... Vypsal jsem asi nejlepší sluchátka v každé cenové kategorii.

http://headphones.cz/inshop/domaci/uzav ... h-t500.htm
http://headphones.cz/inshop/domaci/audi ... srh840.htm
http://headphones.cz/inshop/domaci/audi ... -k-550.htm

Ty poslední už opravdu potřebují kvalitní zvukovku / zesilovač.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

uved cenu :)
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
BobinaSD
Nováček
Nováček

Příspěvek od BobinaSD »

nakonec jsem uz koupil roccat xtd analog 5.1 a k tomu sb-z a je to super. mozna na tu zkukovku jsem se mohl vysrat protoze integrovana na desce (b85 progamer) neni taky vubec spatna coz je dost prekvapujici na to ze je integrovana
Pavlias
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Pavlias »

nedivím se, u takového odpadu jako tyhle sluchátka nepoznáš rozdíl, zvukovka tu bídu nemůže nijak vylepšit :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nevim proč se všichni honí za "real" 5.1 sluchátkama když je mnohem lepší virtualni surround v kvalitních sluchátkách

nepomůže ti mít 3 repráky na každý straně , je sice fajn že je každej nakloněnej o 12 stupnu jinam ale furt je máš 3 cm od ucha. Navíc to furt kontroluje software, ale při otáčení ve hře se dějou věci který ti u virtualniho nevzniknou
BobinaSD
Nováček
Nováček

Příspěvek od BobinaSD »

no jak jsem psal v prvnim postu vychazel jsem ze zkusenosti se staryma teacama. ja teda osobne si na ty sluchatka nemuzu stezovat a davaj mi to co jsem od nich cekal. mel jsem pred tim ty geniusy s virtual 7.1 a je mi jasne ze to jsou levne sluchatka ktere toho moc nepredvedou ale i tak uz bych takovy typ sluchatek nechtel
Pavlias
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Pavlias »

Já hlavně nevím, proč se vůbec všichni honí za surround.

Gratuluji, koupil si sluchátka za 3K a je to totální odpad :D

pokud by sis pořídil třeba ekvivalent stereo headset od Sennheiseru či normální sennheiser a k tomu připínací mikrák, tak ty sluchátka budou znít asi tak milionkrát líp za stejnou cenu jak tyto Roccaty a určítě to bude mít reálnější zvuk.

To 5.1 či 7.1 je jen marketing, jinak je to odpad. Protože čísla kupujou a jak je něco "herní" tak po tom jdou lidi jak slepice po flusu.

Tyhle 5.1 to ani nemůže znít reálně a nemůžeš být schopen nic rozlišit, když to na tebe hraje ze 3cm, kde je namačkaných 5 repráčků. Pokud by jsi vyzkoušel kvalitní stereo sluchátka, máš ušní orgasmus a tyhle hodíš do koše :D

Ale je to samozřejmě každého volba, pokud volí tento předražený odpad od Roccat, Razeru a jiných rádoby kvalitních výrobců. Taky jsem to dříve dělal, ale ty sluchátka nebyly moc kvalitní, dlouho to nevydrželo a pořád jen reklamace a nebo je rovnou zahodit. Pak jsem koupil kvalitní Sennheiser HD 600 a ty mi vydrželi roky, než jsem je poslal dál a koupil Sennheiser hd 700. Ne proto, že by se rozbily, ale jak už člověk pozná kvalitní zvuk, tak chce lepší a lepsí :)

Zkus si někdy půjčit něco od Sennheiseru, Audio technica, Grado atd a poznáš co je teprv kvalitní zvuk :)
BobinaSD
Nováček
Nováček

Příspěvek od BobinaSD »

no ja nepopiram ze to neni buhvi jak kvalitni vyrobce aspon co se ozvuceni tyce a to jestli jsou "herni" nebo ne je me srdecne jedno. Ale ve hrach na ktere ty sluchatka primarne pouzivam tak tam proste ten prostor rozeznat je a v akcnich hrat to clovek oceni v multiplayeru. Na hudbu a zbytek pouzivam repro a ne sluchatka.
BobinaSD
Nováček
Nováček

Příspěvek od BobinaSD »

priste treba zkusim nekde stereo sluchatka z tech vyrobcu co postnul czechy, nebo se zas poradim az se tyhle rozpadnou.
Pavlias
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Pavlias »

to asi vážně nevíš, jaký prostor umí kvalitní stereo sluchátka, nic jiného na hry a kor multiplayer nepoužívám
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Bobina : čistě surround ti ty tvoje sluchatka zvladnou udělat, ale jde o to že tyhle herní sluchátka všechno strašně zahuhlaj a jediný co zvládnou obstojně je nějakej hlubokej bass . Nic z toho ty teď nepozoruješ, zjistil by si co je za problem až by sis nandal nějaký neutrální sluchátka (sennheiser HD558 třeba). To máš pak chvíli pocit jak kdyby si poslouchal nějaký studiový nahrávky zvuků a uvědomíš si že ty zvuky jsou mnohem čistší a bez nějakýho ruchu.

Je to jako s autem, dokud jezdíš tim stejnym a funguje a nezkusíš nic jinýho tak nechápeš.

Jenom je každá debata o sluchátkách vždycky konflikt s tim že někdo je přesvědčenej že herní sluchátka jsou supr čupr právě na hraní a přitom je to jejich jediná disciplína kterou tak nějak zvladaj, ale uplně stejně a ještě mnohem líp to zvládnou opravdový sluchátka. Jenom těm většinou chybí mikrofon takže to se musí nějak vyřešit, ale to neni problem. Nejlepší jsou pak ty experti na youtube co maj "herní" sluchátka za x tisíc a před sebe si postavěj ještě dražší mikrofon. Člověk by čekal že když si uměj vybrat mikrofon že sluchatka taky.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

jj. herní 5.1 a pod sluchátka jsou totální nesmysl.

3D audio je hlavně o zpracování zvuku - máme jen dvě díry do ucha. A když se audio tak zpracuje, aby to odpovídalo vnímání ucha... tak to zní úžasně - viz. binaural nahrávky (stereomikrofon ve tvaru hlavy) jako například:
https://www.youtube.com/watch?v=2Gpl99s02Aw

- funguje to samozřejmě jen na sluchátkách. A zdroj zvuku je pak stejně dobře lokalizovatelný jako v reálu.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Zerain
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zerain »

osobně používám HyperX CLoud II a jsou skvělá!
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Na všechny rádoby gaming sluchátka mám jedinou odpověď...

https://www.youtube.com/watch?v=j3jwvkxt4kg

Dát přednost marketingu firem prodávající produkty druhořadé kvality a bídné kvality a ještě z toho dělají něco "lepšího" za cenu kvalitního stereo je největší drzost co si může firma dovolit. Ale tak když to ovečky kupují a ještě brání do krve... ale ono 2 je přeci méně než 5.1 či nedej bože 7.1, marketing v praxi tedy funguje na jedničku ...

Máme dvě uši proboha LIDI, kolikrát to musíme opakovat. 7+1 či podobné věci fungují u reprosestav, protože se rozprostřou kolem člověka na velkém prostoru, ale ne že si člověk nasadí do malého ztísněného prostoru několik měničů bídné kvality a má z toho "Surround zvuk", takhle to bohužel nefunguje...

Stal jsi se obětí reklamy a nezašel si vyzkoušet do obchodu kvalitní sluchátka. Audio je totiž o tom si poslechnout a pak až kupovat. Bohužel utratil jsi peníze za produkt co reálně nemá ani čtvrtinovou cenu...
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

CZECHYa píše:Na všechny rádoby gaming sluchátka mám jedinou odpověď...

https://www.youtube.com/watch?v=j3jwvkxt4kg
:thumbsup:
Lépe to říct nejde.

Ono ne, že by třeba i ty "značkový" byly vždy jistota super kvality (před Bejery DT990 sem měl nějaký ty Senny HDxxx za cca 3000 a hrálo to docela nic moc a strašně zabarveně), ale ty "Gaming" produkty jsou jen předražený odpad. Sám sem slyšel nějaký ty Steel Series a pak něco zelenýho od Razeru... no to bych blil, nejlevnější sluchátka ze série jakékoliv normální značky udělají stejnou službu, jen nebudou mít "Gaming design".
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Pavlias
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Pavlias »

moje oblíbené binaural je zase tohle

https://www.youtube.com/watch?v=itLxXeyM2aM

https://www.youtube.com/watch?v=E-G77-VZWcw

hudba a machu picchu

https://www.youtube.com/watch?v=S0uGsAksBaY

a pak nějaký eargasm :D

https://www.youtube.com/watch?v=rxSX4RW ... hzwSrsqXiE

https://www.youtube.com/watch?v=k_2w0B7 ... pb1rHWD5If

Na sennheiserech hd 700 to zní úžasně.

Btw některé sluchátka i ty levnější od Sennu třeba potřebují pořádný zdroj zvuku a slušný sluchátkový zesilovač, u některých značek to zase neplatí a rozdíl tam pak není skoro žádný.

A to že jsou zabarvená někdy není na škodu, někomu se třeba nelíbí sterilní zvuk, ale je mu pro uši příjemnější něco lehce zabarveného.

Zase bych všechny headsety neházel do jednoho pytle, měl jsem Sennheiser PC 360 a byly suprový. Pak jsem si pořídil hd 600 a nebyl to až zase tak extrémní rozdíl.

Ted má Sennheiser ty nové Game One, ty vypadají taky slušně, mikrák na úrovni a věřím, že budou hrát taky dost slušně na "herní" sluchátka. Samozřejmě se to nesmí krmit z onboard zvukovky.
Fuzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fuzo »

Nevím kolik rádoby odborníků je tady ale vidím že dost :-D.
1. Sluchátka 5.1 nikdy nenahradí jakékoliv i plastové reproduktory 5.1 to je pravda.
2. Virtuální zvuk stojí za prd.
3. Sluchátka 5.1 fungují, i když jsou měniče 3 cm od ušního otvoru.
4. Těžko si můžu pustit bojovku na repráky, když manželka chce mít klid.
5. Momentálně mám Roccat Cave 5.1 mají 4x 3,5cinch prvé 5.1 a funguje to. Když se ozve střelba na páté hodině, tak tam ten parchant je napravo za mnou!
6. Sluchátka mi končí a chci něco co bude minimálně na stejné úrovni. Bohužel většina výrobců dělá pouze virtuální zvuk a ten stojí za prd. Klidně jsem ochoten obětovat 3-5k
Kolik lidí co tady kritizují 5.1 sluchátka je skutečně mělo? Asi nikdo.
Momentálně pokukuji po ASUS STRIX 7.1. Nevadila by mi ani jiná značka například opět Roccat nebo i Senhaisser.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Co se týče sluchátek, tak jsem měl 7.1. Logitech G430 asi cca 3 roky a z nich jsem přešel na Audio-Technica ATH-PG1 a je to nebe a dudy. Jasně že srovnávám produkt za 2000 s produktem za 5000. Ale co se týče konstrukce, uzavřenosti sluchátek a hlavně kvality zvuku, jsou prostě jinde. Jestli chceš sluchátka, aby jsi nerušil a nebyl rušen okolím, dívej se po sluchátkách uzavřených. Pak už je na tobě, jestli dáš 3-5k za plastovej gaming odpad a nebo za kvalitní věc.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Herní sluchátka jsou fakt výsměch. Pokud někdo chce vstoupit do trochu lepších sluchátek doporučuju Superlux. Já mám HD660 a ty s trochu lepším zesilovačem hrajou fakt parádně.Dle některých testů velmi podobně jako Beyerdynamic DT 770. Ale tuším, že mají i modely přímo s mikrofonen, stálo by to za zkoušku.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“