Náhrada za gtx780 a otázka ohledně nástupu next gen 20XX

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Grimm
Nováček
Nováček

Náhrada za gtx780 a otázka ohledně nástupu next gen 20XX

Příspěvek od Grimm »

Zdravím,
před čtyřmi lety jsem si zde nechal poradit ohledně sestavy PC - zde odkaz na vlákno a zde odkaz na můj sestavený PC. Vše fungovalo pěkně až do dubna letošního roku, kdy mi grafárna vyhořela (hroznej smrad). A samozřejmě po záruce. Stane se.
Chvilku jsem měl nějakou náhradu, ale v tuto chvíli nemám grafickou kartu žádnou. S koupí jsem si řekl, že si počkám, protože vychází teď v září nová generace GPU 20XX. Čekal jsem zlevnění starších karet. Teď si zjišťuji více informací a ono to vypadá, že Nvidia funguje na trhu tak, že se ceny starších karet vůbec snižovat nemusejí. Rád bych se zeptal, jaký na to máte názor vy? Má vůbec cenu čekat? Už bych možná raději koupil.
Teď k výběru grafiky: rád bych se pohyboval kolem 11 000 Kč, zůstal bych u NVIDIi, přes rozlišení full hd ještě nepůjdu. Chápu, že kupuji kartu k lehce starší výbavě.
Zatím uvažuji o nějaké MSI nebo ASUS 1070. Zahlídnul jsem i 2070 okolo 13 500 Kč, ale co jsem četl, tak to není moc dobrý poměr cena/výkon.

Budu rád za jakýkoliv názor. Díky moc.
werygood
Začátečník
Začátečník

Re: Náhrada za gtx780 a otázka ohledně nástupu next gen 20XX

Příspěvek od werygood »

Co koupit 1080 z bazaru se zárukou, pokud se vyskytne nějaká k mání?
Grimm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Grimm »

werygood píše:Co koupit 1080 z bazaru se zárukou, pokud se vyskytne nějaká k mání?
Upřímně se mi moc nechce kupovat z bazaru, i když bude se zárukou. Ale děkuji za zprávu.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Mas dve moznosti. Sehnat v bazaru GTX 1080 za 10k se zarukou, coz se ti do tech 11k pohodlne vejde, nebo koupit novou RTX 2070, ale ta uz se do 11k nevejde a zatim se ty levnejsi spatne shani.
Grimm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Grimm »

Hladis píše:Mas dve moznosti. Sehnat v bazaru GTX 1080 za 10k se zarukou, coz se ti do tech 11k pohodlne vejde, nebo koupit novou RTX 2070, ale ta uz se do 11k nevejde a zatim se ty levnejsi spatne shani.
1070 bys nebral v potaz, jo? Mohu se zeptat proč? Jinak je pro mě zásadní otázka, jestli stojí si připlatit za tu 2070. Např.: ASUS TURBO GeForce RTX 2070 8G za 13,5k. Protože co jsem četl, tak se to spíše nevyplatí. Díky
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

1070 bych v potaz uz nebral, protoze proc, kdyz GTX 1080 se da lehce sehnat stale se zarukou z druhy ruky a rozdil ve vykonu je takovy, ze se ta vyplati GTX 1080.

Pokud ale mas odpor k bazaru a chces pouze a jen novou kartu, tak RTX 2070. Pokud se ti ji podari sehnat do tech 14k, tak je to stale jeste ok cena za novou kartu s timhle vykonem a RTX 2070 je lepsi nez GTX 1080, jen proti tem bazarovym ma holt horsi pomer cena-vykon. Upozornuju, ze za 15k+ uz se daji sehnat bazarovy GTX 1080 Ti.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

naprosto souhlasím

GTX 1070/ je okleštěná a osekaná a cenový rozdil je minimalní jak u nové nebo použité oproti GTX 1080, která nese plné jadro.

když člověk má možnost koupit v zaruce GTX 1080 a dokonce třeba za 8 - 9 K tak bych o něčem jako je 2070 vůbec neuvažoval. Navíc teď nějak více RTX 20XX umirají. asi studeňýky při uzpěchánem launchi :)

pokud bys sehnal nějakou levnou GTX 1080 s slušnějším napajením tak zbyle cca 1 - 2 K bych dal do aftermarket chladiče s Coolaboratory / conduktonautem a boostovat ti to bude vysoko nebo oc k 2 - 2,1 Ghz ti uděla ze té karty vyborný posun.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“