Monitor 32" 2K
Moderátor: maXXmilian
- rbclass
- Žlutá karta

-
Re: Monitor 32" 2K
zacinam sa priklanat ke tej 32ke VA
pozrel som par recenzii a nic hrozne to nie je
u VA panelov to je tiez loteria?
pozrel som par recenzii a nic hrozne to nie je
u VA panelov to je tiez loteria?
- Pepe3dx
- Začátečník

Taky se může stát, že narazíš na špatnej kus, ale je to dost nepravděpodobné. Ta výstupní kontrola tam asi bude o dost přísnější.
A pokud máš klasický 80 cm stůl, tak doporučuji rovnou objednat i držák na monitor pokud ho teda nebudeš mít přidělaný na zdi.
Stolní držák Arctic Z1 Basic, černý
A pokud máš klasický 80 cm stůl, tak doporučuji rovnou objednat i držák na monitor pokud ho teda nebudeš mít přidělaný na zdi.
Stolní držák Arctic Z1 Basic, černý
MB: Asus CH6E CPU: Ryzen 7 5700X3D Cooler: Be Quiet! D.R.P. 4 RAM: Ballistix Sport LT 2x16GB @ 3800Mhz CL 16 GPU: GeForce RTX 4070 Super PSU : Seasonic F.P. Gold 850 FX SSD: Corsair Force MP510 1TB + Lexar NQ790 2TB HDDs: Seagate BarraCuda 7200 2+3TB + 2+2TB ext. Case: Phanteks Evolve X (5x140 fans) QD-OLED: 27"Gigabyte MO27Q2 @ 240Hz Mouse+Keyb : Logitech G502 / Corsair K70 LP (red) Sound: Creative Stage 2.1 + Turtle Beach Atlas Air Sys: Win 11 Pro
- rbclass
- Žlutá karta

-
naco drziak ?
stol mam 55cm..dost maly
stol mam 55cm..dost maly
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
na 55cm stol, ten 32 palcovy monitor nebude určite dobry, ja sedim od neho tak 1 meter
- rbclass
- Žlutá karta

-
vies mi odmerat rozmery podstavca?
- Raikkonen
- Začátečník

-
Ono ani to LG bohužel není bez chyb, málokdy jdou recenze do hloubky (jako ta na TFT Central, link jsem už dával), takže je třeba si to načíst na forech. Takové na jedno menší shrnutí problémů je v postu na linku níže, o zkušenostech s LG 32GK850G je tam ve vláknu přes 200 stran (hodně podrobně test třeba na str. 210). Jde např o vyskakování OSD menu po několika hodinách, smearing, motion blur, celkově lehké máznutí obrazu s menší ostrostí (nelze nijak nastavit), nad 120Hz panel v tmavé nestíhá, někdo měl problémy s vertical scanlines/inversion lines atd. Takže k dokonalosti daleko, ale celkově je to velmi dobrý monitor.
https://www.overclock.net/forum/44-moni ... st27636626
edit:
Na dalším linku je porovnání s dalšími VA/IPS monitory
https://www.overclock.net/forum/44-moni ... 144hz.html
https://www.overclock.net/forum/44-moni ... st27636626
edit:
Na dalším linku je porovnání s dalšími VA/IPS monitory
https://www.overclock.net/forum/44-moni ... 144hz.html
- Pepe3dx
- Začátečník

Na 55 cm stole nemůžeš mít 32" ani náhodou.rbclass píše:vies mi odmerat rozmery podstavca?
Třeba u Aceru XZ321Q co mám já je masivní podstavec s tlakovým pístem a ten když dáš na stůl, tak máš plochu monitoru 30 cm od zadní hrany desky. Což znamená že sedíš před monitorem cca 50 cm což je na 32" málo. Díky tomu držáku máš monitor zároveň se zadní hranou stolu (takže jsem od něj 80 cm a to je třeba pro mně akorát) a to mám stůl 80 cm hlubokej..ty máš 55cm takže od něj budeš sedět 25 cm ...
Jen u některých LG jsem viděl řešení podstavce podtržením do určitého úhlu a zavěšením na jeho zadní část, takže pak vychází na tu zadní část stolu, ale to tenhle co chceš nemá..
Takže si kup VESA držák a uchyt ho k zadní části stolu a i tak to bude na tech 55 cm málo.
MB: Asus CH6E CPU: Ryzen 7 5700X3D Cooler: Be Quiet! D.R.P. 4 RAM: Ballistix Sport LT 2x16GB @ 3800Mhz CL 16 GPU: GeForce RTX 4070 Super PSU : Seasonic F.P. Gold 850 FX SSD: Corsair Force MP510 1TB + Lexar NQ790 2TB HDDs: Seagate BarraCuda 7200 2+3TB + 2+2TB ext. Case: Phanteks Evolve X (5x140 fans) QD-OLED: 27"Gigabyte MO27Q2 @ 240Hz Mouse+Keyb : Logitech G502 / Corsair K70 LP (red) Sound: Creative Stage 2.1 + Turtle Beach Atlas Air Sys: Win 11 Pro
- Pepe3dx
- Začátečník

Taky mi to vychází cca metr a je to ideální vzdálenost bych řekl..Zofrenko píše:na 55cm stol, ten 32 palcovy monitor nebude určite dobry, ja sedim od neho tak 1 meter
- rbclass
- Žlutá karta

-
to vyskakovacie osd by mi zrejme vadilo
s tym na akom stole budem mat monitor sa nemusite zaoberat..ak bude terajsi maly,kupim novy..
inak ja rad sedim blizko pri monitore..mam 24 a mam ho od hlavy pol metra
preco vacsi dalej,je to kvoli tomu ze sa budu uz skreslovat farby na okrajoch ?
Chcem len vediet stvorec podstavca tohto LG..
s tym na akom stole budem mat monitor sa nemusite zaoberat..ak bude terajsi maly,kupim novy..
inak ja rad sedim blizko pri monitore..mam 24 a mam ho od hlavy pol metra
preco vacsi dalej,je to kvoli tomu ze sa budu uz skreslovat farby na okrajoch ?
Chcem len vediet stvorec podstavca tohto LG..
- Pepe3dx
- Začátečník

"" STOP ""
Nyní už máte dostatek informací aby jste mohli vydedukovat jak to bylo doopravdy.
V krátké pauze, kterou vyplní písnička a nejdůležitější momenty příběhu si můžete vše vklidu rozmyslet...
Nyní už máte dostatek informací aby jste mohli vydedukovat jak to bylo doopravdy.
V krátké pauze, kterou vyplní písnička a nejdůležitější momenty příběhu si můžete vše vklidu rozmyslet...
- rbclass
- Žlutá karta

-
Vidim ze to v oblasti monitorov nebude mat nikdy jasne kontury..zrejme sa v tejto oblasti neda jednoznacne odporucit jeden konkretny "dokonaly" monitor
Rozoberam tuto temu na dvoch forach a vela som sa o tom co kupit nedozvedel
Tento LG sa mi zacinal pozdavat..nejake dorbne rozmazanie nie je nic..moj terajsi monitor je sice TN ale rozmazavanie mu ide velmi dobre.
Co mi vadi je to,ze ak mi ma kazdy den 1-3 krat znicohonic vybehnut OSD menu,tak by ma to asi zacalo pekne srat casom
Nejak som sa zmotal na 32palec,kedze jeden z mojich konickov je aj pozeranie filmov a toto by bolo celkom fajn upgrade oproti 24 palcu co mam. Velku telku nechcem v dome. Na hry by bol tento LG tiez relativne Ok..Este by som ho zobral,ak to OSD nevyskakuje na kazdom kuse..ze by som skusil stastie a uvidel..
Rozoberam tuto temu na dvoch forach a vela som sa o tom co kupit nedozvedel
Tento LG sa mi zacinal pozdavat..nejake dorbne rozmazanie nie je nic..moj terajsi monitor je sice TN ale rozmazavanie mu ide velmi dobre.
Co mi vadi je to,ze ak mi ma kazdy den 1-3 krat znicohonic vybehnut OSD menu,tak by ma to asi zacalo pekne srat casom
Nejak som sa zmotal na 32palec,kedze jeden z mojich konickov je aj pozeranie filmov a toto by bolo celkom fajn upgrade oproti 24 palcu co mam. Velku telku nechcem v dome. Na hry by bol tento LG tiez relativne Ok..Este by som ho zobral,ak to OSD nevyskakuje na kazdom kuse..ze by som skusil stastie a uvidel..
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
osd mi vybehne tak 1x tyždenne, niekedy ani to. čiže neviem či zaleži kus od kusu . no absolutne som ešte nepomyslel, že ma to štve
skus maš 14 dni na vratenie tak čo
skus maš 14 dni na vratenie tak čo
- rbclass
- Žlutá karta

-
ked uz sme pri tom rozmazani obrazu
@Zofrenko..vies mi porsim ta zmerat tvoj monitor ? https://www.testufo.com/chase#backgroun ... &height=-1
@Zofrenko..vies mi porsim ta zmerat tvoj monitor ? https://www.testufo.com/chase#backgroun ... &height=-1