NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB -vadná?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- werygood
- Začátečník
Re: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB -vadná?
Když otevřeš správce úloh na záložce Výkon -> Procesor, najdeš tam položky "jádra" a "logické procesory". Jaká čísla tam máš?
tu je
tu je
- Caile01
- Nováček
-
Vidím tam jádro 0 a 1...Takže BINGO?!
Pánové, moc děkuji. Konečně to budu moci řešit.
Krásný večer.
Pánové, moc děkuji. Konečně to budu moci řešit.
Krásný večer.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Hladis
- Moderátor
i5-8400 ma 6 cores a tobe to ukazuje jen 2, tedy misto sesti jader ti tam jedou jen dve, coz samozrejme ma drasticky dopad na vykon. V BIOSu se da nastavovat pocet aktivnich jader, tak zda tam neni nastaveny omezeni jen na dve. V BIOSu musi byt polozka "Active Processor Cores Control" na "All". Melo by stacit hodit BIOS do "Restore default", pokud nevis kde to je, ale je to v manualu. Pokud to nepomuze, tak jeste je ve hre nova verze BIOSu, nebo vada hardware, spis asi desky. Kazdopadne pokud ti to takhle sestavili v CZC a chova se to takhle od nich, tak nekde hosi udelali chybu.Caile01 píše:prosím o stručné vysvětlení výroku
PS: "Active Processor Cores Control" je pod "CPU Features" v polozce "OC".
- Caile01
- Nováček
-
Díky za reakci.
Tak jsem navštívil BIOS, a v položce "Active Processor Cores Control" je nastaveno "ALL".
Ještě mne napadla v souvislosti s tímto pc jedna věc, kterou jsem měl asi zmínit hned ze začátku.
Už od prvního zapnutí pc se hned při stisku tlačítka "Power" ozve zvuk, jako když prvotně nakakuje starý motor, nebo dostane prvotní impuls motor od cirkulárky. Takový zvuk naskakující fáze u motoru. U mojich starších pc /8 a 11 let/ mi to podobný zvuk nedělá, jen slyším jak začnou šumět větráky.
Může to souviset?
Tak jsem navštívil BIOS, a v položce "Active Processor Cores Control" je nastaveno "ALL".
Ještě mne napadla v souvislosti s tímto pc jedna věc, kterou jsem měl asi zmínit hned ze začátku.
Už od prvního zapnutí pc se hned při stisku tlačítka "Power" ozve zvuk, jako když prvotně nakakuje starý motor, nebo dostane prvotní impuls motor od cirkulárky. Takový zvuk naskakující fáze u motoru. U mojich starších pc /8 a 11 let/ mi to podobný zvuk nedělá, jen slyším jak začnou šumět větráky.
Může to souviset?
- Hladis
- Moderátor
Jdi to technikum hodit na hlavu, to je nejaka vada HW.
Jediny zvuky pri startu PC jsou obecne vetraky, HDD a mechaniky, tedy mechanicky soucasti. Pokud je to extremne hlasity, tak si musis najt zdroj toho zvuku.
Jediny zvuky pri startu PC jsou obecne vetraky, HDD a mechaniky, tedy mechanicky soucasti. Pokud je to extremne hlasity, tak si musis najt zdroj toho zvuku.
- Atapi
- Začátečník
Většinou tohle dělá HDD... co to rozdělat a při zapnutí zjistit z čeho že to jde?
Jinak tohle? https://www.youtube.com/watch?v=X8SrbRQpiXA Tam se taky nastavujou jádra. I když asi bys věděl kdybys to tam vypnul...
Jinak tohle? https://www.youtube.com/watch?v=X8SrbRQpiXA Tam se taky nastavujou jádra. I když asi bys věděl kdybys to tam vypnul...
- Caile01
- Nováček
-
Díky Vám všem za rady i zjištění pravděpodobného zdroje potíží. Ted už to klidně mohu poslat na reklamaci.
To Atapi- pc je přes 2 měsíce staré, sestavený na zakázku v CZC. Takže je v záruce. Rozhodně se v něm nebudu vrtat.
Hezký večer všem a ještě jednou díky za rady a super pomoc.
To Atapi- pc je přes 2 měsíce staré, sestavený na zakázku v CZC. Takže je v záruce. Rozhodně se v něm nebudu vrtat.
- shipo
- Začátečník
Počet jader omezuje Windows 10: (není potřeba se patlat v BIOSu)
https://www.youtube.com/watch?v=X8SrbRQpiXA
(jen ten konec videa mají blbě, pro obnovu nahoru se nevybíra počet)
Kód: Vybrat vše
Start / msconfig / Spuštění počítače /
tlačítko "Upřesnit možnosti..." / odháčkovat "Počet procesorů" / OK a restart
(jen ten konec videa mají blbě, pro obnovu nahoru se nevybíra počet)
- werygood
- Začátečník
Počet jader se nastavuje i v BIOSu.
- Atapi
- Začátečník
Sundání jednoho deklu není vrtání v pc nebo tam mají plomby kvůli nějaký nadstandardní záruce?Caile01 píše:Díky Vám všem za rady i zjištění pravděpodobného zdroje potíží. Ted už to klidně mohu poslat na reklamaci.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
kedže je to v záruke a v podstate nové treba im to hodiť na hlavu...
aj keby si mal len niečo zapnúť v biose
lebo si si to všetko zaplatil
aj keby si mal len niečo zapnúť v biose
lebo si si to všetko zaplatil
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X